https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

07 noiembrie 2022

Cum pot sa aflu intentiile cuiva.

                                                                                                               Dezvoltare Personala
Oamenii sunt copii fidele ale Universului. Poti sa descifrezi Universul?



·       Petrece-ti timpul cu oamenii, printre ei. Este singurul mod de a afla cine sunt, de a sti daca merita timpul tau, increderea. Alege-i pe cei care corespund asteptarilor tale. Oamenii trebuiesc intelesi. Incearca sa te pui in locul lor, in contextual dat, sa-i cunosti.

·       Fa-ti timp sa vezi, sa afli singur, nicidecum sa crezi ce-ti spun altii. Trece totul prin propriul tau filtru. Verifica si nu crea clisee bazate pe “am impresia”. Oprestete din mersul tau si ascute-ti simnturile, indreapata-ti atentia spre ei, priveste-i, asculta-i.

·       Viata, este bazata pe o lege a cererii si ofertei. Nu poti sa ceri pana nu oferi, nu poti sa iei pana nu dai. Ofera, apoi cere si vezi ce ti se va da. Spune  despre tine, despre experientele tale bune si mai putin bune, fi sincer si vezi ce primesti. Sinceritatea este dezarmanta si darama zidurile.


·       Scopul unei actiuni, este extrem de important. Daca pornesti la drum fara scop,  pierzi timpul, culegi ce gasesti; nu ceea ce-ti trebuie cu adevarat. Capatul drumului, este motivul plecarii.

·       Noi toti, actionam sub impulsul emotiilor de moment, luam decizii pripite si ne este greu sa ne intoarcem sa spunem ”iarta-ma, am gresit, mai vreau o sansa”. Si daca dai cu piciorul acelei sanse unice, spunandu-ti ca vei avea multe altele? Nimeni nu seamana cu nimeni si nici un drum cu alt drum. Daca esti la rascruce, trebuie sa-ti aduci aminte ce asteptari ai de la tine.  Obiectivul tau, este propria ta evolutie independent de ceilati. Oamenii sunt drumul.

·       Nu pleca la drum cu prejudecati. Prejudecatile limiteaza oamenii, facandu-i sa spuna “asta am mai auzit, am mai vazut, asa ceva am mai trait” . Poate ai vazut ceva similar, poate ai trait emotii care te-au facut sa treci prin stari similare, poate ai mers pe un drum care nu era al tau. De ce sa-ti refuzi sansa de a evolua,  alaturi de oameni pe care s-ar putea sa-i consideri de nepretuit?

·       Daca ai dubii in privinta cuiva, ia decizia si actioneaza imediat, altfel iti irosesti timpul. De obicei, intuitia nu minte iar flash-ul care iti vine in minte vsv de ceva, de cineva, este real. Dar daca tu, singur, ai creat flash-ul bazandu-te pe temeri mai vechi? Dar da, daca ai dubii, nu-ti pierde timpul . Ramane ca timpul sa cearna.

Fiecare om, are in  minte o galaxie.  Noi toti, suntem construiti dupa chipul si asemanarea Lui. A celui care a creat lumea, planetele, stelele, nebuloasele si calea J calea Lactee. Planete mai mici sau mai mari, in constelatii diferite. Ganduri, constiinta, emotii, intuitie, credinta. 

Cineva a creat totul din nimic, iar timpul si oamenii din jurul tau au desavarsit.


                                        Universul tau se vede in tine. Actiunile tale, reactiile tale, toate sunt construite pe ganduri izvorate din nevoi sociale. Stelele, se vad in ochii tai!