luni, 16 martie 2015

Am ATAC DE PANICA - ce fac?


Te plangi ca esti la pamant? Sa vezi cum este sa fii pe fundul oceanului, sa te lupti ani de zile cu rechinii si cand iesi la suprafata, sa iei o gura de oxigen, sa vina "oamenii" sa te arunce'n groapa Marianelor.
    Si crezi ca dupa toate astea nu poti sa ai incredre in oameni?
    Ei bine, ba ai. Este esential sa ai, altfel nu mai ai ce cauta printre oameni.

Ramane sa-ti dovedeasca ei daca increderea acordata este meritata. Tzunami-ul nu se dezlantuie fara cutemure!


 Oamenii au probleme reale, fie ele de sanatate, fie personale. A specula problemele altora,  este lipsa de maturitate si respect. Suntem zilnic expusi sufocarii, neputintei sau nervilor celor din jur.  Ce luam, ce pastram, ce dam este masura propriului nostru echilibru, a experientei de viata, a maturitatii. Va imbratisez cu drag 😍 si nu uitati, un zambet poate ridica  un om!
În practica de cabinet se întâlnesc frecvent situații în care anxietatea, depresia sau panica ascund o tulburare a bunei funcționări a activității glandei tiroide. Prea multe cazuri ajung să facă tratament psihiatric când de fapt ar fi util și eficient să facă un tratament endocrinologic. Este deci util să se evalueze starea de funcționare a tioridei prin efectuarea analizelor de tip TSH, ATPO, FT3, FT3 si ATG.


 


”Cei mai mulţi oameni cred că sunt în pragul unui infarct sau atac cerebral şi simt că nu pot ieşi din situaţia respectivă. De aceea apar palpitaţiile, transpiraţia, senzaţia că s-a oprit inima, corpul începe să tremure, apar ameţeala, disconfortul abdominal şi greaţa şi se pune un nod în gât. Nivelul adrenalinei creşte. Acestea sunt simptomele atacului de panică. Pentru a vă linişti rapid este bine să respiraţi într-o pungă. Inspirarea bioxidului de carbon eliminat prin expirare ajută la calmarea crizei”, explică dr Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

 Din pricina manifestării sale, deseori, atacul de panică este confundat cu hipocalcemia. “Oamenii cheamă Salvarea şi susţin că au o cădere de calciu. În ciuda analizelor medicale, nu se descoperă nicio boală. Cine face într-o lună două atacuri de panică va fi diagnosticat cu tulburare de panică”, explică medicul.

Atacul de panică apare, de regulă, după o perioadă foarte stresantă, cu suprasolicitare profesională sau emoţională, şi doar un tratament psihiatric ne poate linişti. ”Psihoterapeutul va apela la metode de relaxare, tehnici de respiraţie şi chiar tratament medicamentos. Din păcate, tulburarea de panică nu se vindecă de la sine şi, netratată, poate genera reale afecţiuni psihice”, explică dr Laurenţiu Luca.


 Cum le previi - Fă sport pentru a elimina endorfina din organism
                        - Adoptă o dietă echilibrată şi nu mânca seara târziu
                        - Încearcă să renunţi la alcool şi tutun “Tulburarea de panică este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi şi se pare că afecţiunea are şi o componentă genetică” Dr Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS

Remedii naturiste :
- Infuzie de valeriană
- Tinctura sau ceaiul de păducel
- Tinctura de măceşe

- Infuzie de levănţicăsurse: