miercuri, 5 august 2015

Sporturi exotice : Sărituri peste cămile, fotbal cu nuci de cocos, întrecerea vacilorCamel Polo- se practică în deșertul Gobi din Mongolia.  Riderii folosesc cămile Bactrian, care au două cocoașe , bastoanele pentru joc sunt realizate din-un lemn foarte greu cu cauciuc "Mallet-cap".

Mingea, este o minge normală, care se foloseste în orice  arenă polo. Cămilele au un singur frâu atașat de nas. Șaua constă dintr-o pătură cu etrieri. Cuvântul pentru îndemn este  "Chuu" . Echipa este formată din patru personae  și nu există faulturi.

COCOS SOCCER : este de la sine înteles. Imaginați-vă un joc de fotbal , jucat desculț , doar de barbați, folosind in loc de minge , nuci de cocos.


 
Pacu Jawi ( MUD COW RACING ) : De obicei face în picioare, pe o scândură  în spatele a două vaci , mânate printr-un bazin cu noroi . 
Oamenii din tribul Zaraniq , pe coasta de vest a Yemenului , au o tradiție cu adevărat unică - sar peste un rând de cămile.


Celebrii în Yemen pentru viteză, putere și curaj , membrii tribului Zaraniq sunt cei mai perfectionisi atleti . Saritura, se face peste cât mai multe cămile posibil . Cel care sare peste cel mai mare număr de cămile, este considerat câștigător .

Evenimentul are loc în timpul festivităților locale sau nunți  și sunt întotdeauna însoțite de cântece și dansuri . Hainele tradiționale albastre , sunt rulate în jurul taliei  înainte de salt. .

 
 surse:
craziestsportsfights.com