vineri, 29 martie 2019

Cum se face Nod la Cravata - Esarfa Ascot

Noduri la Cravata - Modele pentru evenimente, ocazii speciale (mire, naș) sau eșarfe


Daca nodul clasic pentru cravata stim cum se face, sa vedem si alte modalitati de a face dintr-o cravata / esarfa un accesoriu care defineste eleganta.Cum se face nodul pentru cravata / esarfa ASCOT ?
 Ascot, este un snur intre esarfă si cravată, cu aripi largi si subtiat in partea care vine in spate sub guler.

Această cravată lată, poate fi purtată fie sub camasa  (atat ziua cat si seara), fie intre camasa si vesta la ocazii speciale, deoarece pentru acest sistem de nod este necesar un ac special, numit ac de ascot care fixează nodul cravatei de camasa.

Defineste eleganta masculina, fiind purtabila atat ziua  la o camasa casual dar si seara.

Este o dedicat in mod special barbatului matur, fiind un mod rafinat de a inlocui cravata clasica mai greu de purtat de catre cei care au trecut de o anumita varsta sau greutate.  

Acest tip de cravata este fabricat dintr-o mătase mai groasa, similară cravatei clasice și era în mod tradițional, fie gri sau negru. Astazi, se gaseste intr-o multitudine de imprimeuri si curand se pare ca va deveini un must-have.
Nod Cravata ASCOT (purtata sub camasa)

Numele acestei cravate, vine de la Cursa Royal Ascot, unde proprietarul hipodromului Ascot a implementat un dress code special, ascotul fiind astfel definit ca o cravata de zi purtata la evenimente si intalniri de afaceri.  

Ceea ce numim Esarfa de costum,  este fabricată dintr-o țesătură de mătase subțire, mult mai confortabilă atunci când este purtată pe piele, sub camasă.
Nod Cravata ASCOT (purtata peste gulerul camasii)
 
Dar cine spune ca a purta cravat clasica este monoton ? 
 Cravata poate fi din materiale diverse iar modul in care se face nodul, ar putea  sa faca din ea un accesoriu extrem de ȘIC .

 

In continuare , am sa va arat cateva moduri de a face nodul, astfel incat cravata dvs. sa iasa din anonimat .1 ''Infinity ''
2 Taurus
3- The Artichoke
 4-the Rose


 

5-The Finfrock

 6-The Vidalia Knot 

 

 7-Van Wijk Knot 

 

 8-Double Eldredge Knot 

 

 9- Velvet Knot

 
 

10-the Boutonniere Knot

 11-Twist Knot

 12-Pekada Knot

 Vezi si Ce se poarta in 2019