joi, 26 ianuarie 2017

Cei mai buni BUCATARI sunt BARBATII?
 Acasa sau intr-un mediu familiar , in bucatarie  intra doar o anumita categorie de barbati.Ce fel de barbati  nu intra in bucatarie?


1-      In bucatarie  nu au ce cauta ‘’misoginii’’. Acei barbati care nu au incredere in ei, care critica tot, care au nasul pe sus, carora totul le ‘’miroase’’  si nimic nu le place. Acei indivizi care au impresia despre ei ca sunt ‘’buricul pamantului’’ si pe care de fapt,  nimeni nu-i vrea.


2-      In bucatarie nu intara ‘’baiatul lui mama’’ ; acei indivizi enervanti, care nu sunt in stare sa ia hotarari, sa discearna, habar n’au cu ce sa se imbrace, incalte, nu stiu cat costa painea sau unde este piata, habar n’au cum se baga un fier de calcat in priza, cum se deschide aragazul si nu suporta plansul copiilor.


3-      In bucatarie nu intra ‘’frustratii’’,  cei care cred ca este rusinos sa spele vase , sau sa curete cartofi, cei care sunt gelosi pe orice si oricine fara motiv. Lor, li  se pare ca a gati pentru altii, nu este de ‘’demnitatea’’ lor.4-      In bucatarie nu intra  ‘’taciturnii’’-  cei care nu marjeaza la glume bune, nu au incredere in oameni, sunt tot timpul incruntati si imbufnati


5-      Cum spuneam, in bucataria de acasa nu prea intra ‘’profesionistii’’ cei care au un job in bucatarie. V-ati intrebat  de ce, cei care gatesc in mod profesionist,  bucataria fiind pt. ei un job, de obicei nu gatesc acasa? Sunt satui de carat saci de cartofi, oale care cantaresc 30-40 de kg, curatat legume, spalat vase, stat in picioare, stress.
Si totusi, care este tipologia barbatului care gateste cu placere acasa si pentru prieteni  , cei despre care se spune ca sunt ‘’Cei mai buni bucatari’’? 

 Sunt  acei barbati extrem de ravniti de doamne! De ce ? 

Nuu, doamnele nu sunt gurmande si nici nu vor sa fie ''servite'' (bine, ocazional nu strica putin rasfat) ! atunci?

1-Un barbat care poarta un sort de bucatarie este …foarte sexy!2-Barbatii care gatesc  din placere se relaxeaza, se distreaza, prepararea hranei  este pentru ei o joaca, o experienta  in sine.


3-Au  curajul de a amesteca ingrediente, condimente , asa cum unei gospodine rutinate de bucatarie nici nu i-ar trece prin cap. Se stie ca barbatii prefera mancarea ceva mai condimentata. Si chiar daca mancarea nu va fi senzationala , au incredere ca vor gasi ei ceva ‘’sa suplineasca micul incovenient’’


4-De obicei sunt acei oameni care sunt gazde bune, oameni sociabili, in preajma carora iti face placere sa fi  pentru ca le pasa. Si pasandu-le se documenteaza, citesc, sunt ‘’mucaliti’’  te tin cu gura cascata povestindu-ti , spunandu-ti  bancuri sau scornesc tot soiul de ‘’nazbatii’’ hazlii.

 
Chiar daca mancarea este prea sarata sau  arsa,  vinul sa fie bun si atmosfera prietenoasa!  
Si pe urma, se stie ca hrana primeste amprenta energetica a celui care o prepara.