vineri, 1 septembrie 2017

Retete cu Peste in Crusta Crocanta







Bine, sa presupunem ca a fost pescuit ! 

Avem nevie de: 
- fileuri de peste (orice peste, fara oase)




Crusta crocanta –fulgi porumb- varianta 1

- 2 oua
- fulgi de porumb
- faina sau malai
-sare,piper, ulei, cascaval ras

Se pregatesc trei farfurii (vase) :
 -una pentru faina sau malai,
 -una pentru ouale batute,
 -una pentru fulgii de porumb.

In cea in care am pus faina (malai) punem sare, piper, eventual alte condiment pentru peste si cascavalul ras; amestecam cu faina.

Se trece pestele prin faina, ou si ultima data prin fulgi de porumb si se prajeste in ulei incins. Nu puneti pestele in tigaie inainte de a se incinge uleiul, deoarece va absorbi foarte multa grasime. Focul trebuie sa fie mediu.


Crusta crocanta- cu drojdie-varianta2

-2 oua, ½ cana faina, ½cana apa, un sfert de lingurita drojdie, ulei, sare, piper, praf de usturoi; din aceste ingrediente, se face un aluat de consistenta celui pentru clatite. Se lasa o jumatate de ora la temperature camerei , pt. a se activa drojdia.
Se trece pestele prin compozitia pregatita si se prajeste pe ambele parti.
SECRETUL!
Dupa prajire, se aseaza pt. a scurge surplusul de grasime  pe un gratar, ca produsul sa fie aerisit si dedesubt . Astfel, crusta va ramane crocanta! 


 Crusta crocanta- tempura- varianta3
- crusta se face din amidon  si apa foarte rece




Crusta crocanta cu parmezan -varianta 4
-Preferati ca pestele sa nu fie prajit in ulei si totusi sa aibe crusta crocanta?
 Poate fi preparat la abur, sau copt in folie, apoi acoperit cu scaie de parmezan si introdus in cuptor cateva minute