marți, 23 iunie 2015

Unde locuieste DUMNEZEU

Unii Îl gasesc odata cu primirea Tainei Botezului, altii Îl cauta neincetat, diversi merg pe principiul Liberului Arbitru si totusi, Marea Intrebare a Omenirii  ramane "Cine este si Unde locuieste Dumnezeu?"


Imaginile date publicitatii de NASA, nu inceteaza sa ne uimeasca!


O nebuloasă,  este un uriaș nor de ni-popularegaze interstelar și praf cosmic, situat în spațiul care se întinde între stele. Părți mai dense din nebuloase se pot strânge atât de tare încât pot da naștere stelelor. Toate stelele din univers au fost născute în nebuloase. Cea mai cunoscută nebuloasă este nebuloasa din constelația Orion, un nor imens de gaz și praf aflat pe cer în direcția constelației Orion. Cu ochiul liber, Nebuloasa Orion se vede ca o pată mică (mai mică decât apare Luna pe cer) strălucind slab sub stelele care formează centura lui Orion. Astronomii au găsit sute de stele pe cale de formare, în inima Nebuloasei Orion.


Majoritatea fotografiilor nebuloaselor sunt realizate cu camerele aflate la bordul telescopului  spațial  Hubble, aparținând de NASA.

Imaginile surprinse in nebuloase sunt spectaculoase, motiv pentru care au generat numeroase dezbateri.

O astfel de imagine este Nebuloasa care seamănă cu o mână cosmică " Mâna lui Dumnezeu " – un pulsar (stea neutronică care se invarte rapid , care scuipă energie in afară, în spațiul din jur, pentru a crea structuri complexe și interesante) de  numai douăsprezece mile (o mila are 1,6 km) în diametru , este responsabil pentru aceasta frumoasa nebuloasă, care se întinde pe 150 de ani-lumină . 

În centrul acestei imagini făcute de Chandra X-ray Observatory – NASA, este un pulsar foarte tânăr și puternic, cunoscut sub numele de PSR B1509-58 sau B1509  

nebuloasa- Mâna lui Dumnezeu
James Turley , Managing Editor la Sky Lab Image , editor de imagini astronomice stiintifice din marile observatoare astronomice , a fost nedumerit de creșterea bruscă a comenzilor pentru o imagine surprinsa de  Hubble Space Telescope numita Nebuloasa Cone Nebuloasa Cone" Am fost curios când am luat o comandă de peste 100 de imagini Cone Nebula . Clientul ne-a spus să căutăm fața lui Iisus Hristos . A numit imaginea Hubble "Nebuloasa Iisus " . Fiind oameni de știință, am fost sceptici cand am primit cererea " spune Turley .

Nebuloasa Iisus, numita Nebuloasa Cone, a fost fotografiată pe 30 aprilie 2002. Imaginile pot fi vazute si pe hubblesite.org
Ca si ’’Stâlpii Creației’’ din Nebuloasa Eagle , care a fost surprinsa in  1996  de camerele Hubble, Nebuloasa Cone ofera o marturie vizuală uluitoare despre puterea și frumusețea creației.
 
nebuloasa- Stâlpii Creației


’’Mulți dintre noi  se inspira din cer în moduri diferite ", spune James Turley" . Ne-am uitat la această imagine frumoasă și am fost uimiți că, într-adevăr, am putea vedea asemănarea cu Isus Hristos . "

Alte imagini surprinse de Hubble, care s-ar putea sa para familiare, sunt Nebuloasa Crescent si Galaxy Spiral.


Spiral Galaxy
Crescent Nebula