https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

18 noiembrie 2022

REMEDII pentru MAHMUREALA, STARI de VOMA (pancreas), DEPRESIE




Zeama de varză are un conţinut bogat de substanţe nutritive, revitalizând organismul şi tonifiindu-l. Deşi are un gust pe care puţini îl apreciază, moarea de varză, cum este cunoscută în popor, este considerată un panaceu în medicina populară românească, fiind folosită mai ales pentru problemele digestive. În compoziţia ei se regăsesc o parte dintre vitaminele şi antioxidanţii prezenţi şi în varza proaspătă, dar şi microelemente, săruri minerale, fermenţi şi enzime adăugite.

Varza murata a fost folosita in China ca hrana zilnica pentru sclavii care lucrau la construirea Marelui zidul chinezesc. Reteta a fost preluata apoi, de popoarele din Rusia, iar in Europa a aparut mult mai tarziu cand capitanul al flotei britanice, James Cook, a introdus varza murata in meniul marinarilor de cursa lunga, salvandu-i, in acest fel, de avitaminoza. Se pare ca acesta a fost momentul cand ea a inceput sa fie apreciata in Europa, la justa ei valoare.

O cura de moare de varza, de cateva zile, te scapa de toxine. Bea zilnic o jumatate de litru de zeama de varza, dimineata, sau foloseste-o la acritul ciorbelor. Vei observa ca regleaza digestia si previne  constipaţia.
Zeama de varza acra, imbunatateste circulatia sangelui si tine la distanta racelile, gripa si virozele de sezon.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că în varza murată se găseşte un principiu terapeutic cunoscut sub numele de vitamina U antiulceroasă, vitamină ce se distruge prin fierbere. De aceea, zeama de varză acră poate fi consumată intern pentru tratarea ulcerului.


Datorita enzimelor pe care le contine, zeama de varza murata, taie pofta de mancare si arde grasimile, ajutandu-te, in acest fel, sa slabesti.

Cercetarile recente au confirmat ceea ce anticii deja stiau. Varza contine vitamina C, mai multa chiar decat portocalele, vitamina E, fibre alimentare, bune pentru o digestie sanatoasa, calciu, magneziu, potasiu si iod, care ajuta la buna functionare a creierului si a sistemului nervos, cat si la mentinerea functionarii optime a glandelor endocrine.

Persoanelor care suferă de depresie le este recomandată consumarea de zeamă de varză acră, fiind singurul produs vegetal care conţine vitamina B12, element ce protejează sistemul nervos, împiedică pierderile de memorie şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Persoanelor hipotensive li se recomandă, zilnic, un pahar cu moare de varză. Regleaza şi normalizeaza tensiunea arteriala




În afara vitaminelor pe care le conţine, în varza murată se mai găsesc şi alte microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care stimulează producerea sucului gastric şi a secreţiei biliare. În timp ce se acreşte, adică în procesul de fermentaţie, în varză apar şi o serie de substanţe anticancerigene ce blochează formarea şi creşterea tumorilor.


E recomandat ca hipertensivii să o consume moderat, pentru că sarea creşte tensiunea
Zeama de varza murata, poate fi pastrata in sticle,  in frigider !





surse: