Propunerea mea? Blat pentru rulada cu model si alte idei de prajituri sau
tort cu capsuni!
Scoateti la imprimanta sau desenati modelul care va
aparea pe foaia ruladei.
Asezati hartia cu desenul in tava de copt si acoperiti-o
cu hartie pergament (ca la gradinita, cand copiam desene)
Topiti ciocolata pe baie de abur – poate fi ciocolata
neagra sau ciocolata alba in care adaugati un stop sirop de capsuni. In loc de
ciocolata, puteti folosi aluat din blatul pentru rulada in care ati adaugat
cacao sau sirop de capsuni.
Folosindu-va de un cornet, desenati pe hartia de copt cu
ciocolata (aluat colorat) copiind desenul hartiei de dedesubt.
Peste desenul din
ciocolata (aluat) rasturnati cu grija aluatul pentru foaia de rulada si
intindeti doar la suprafata fara sa stricati modelul de dedesubt.
TIPS : uleiul si smantana pentru gatit ,incorporate in
blat, sunt secretul rularii blatului de rulada fara sa se rupa!
Pentru blatul pe care-l folositi ca sa decupati inimioare
sau alte figurine pe care sa le asezati ca model in mijlocul ruladei, puteti
folosi aceeasi reteta, ca si pentru rulada. ACEST BLAT, VA FI COPT PRIMUL deoarece are nevoie de timp sa se raceasca, pentru
a fi decupat.
In locul acestui blat, pot fi folosite capsuni sau alte
fructe.
Cum
prepar foaia de rulada!
Albusurile de la cele 5 oua le punem separat intr-un
castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
2. Prima data
mixam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam celelalte ingrediente
pe rand: smantana – mixam, uleiul - mixam, faina - Mixam, praful de copt sau
bicarbonatul stins - mixam, vanilia - mixam; La final, adaugam albusurile batute spuma, pe
care le amestecam usor (fara mixer) doar cu telul sau lingura , de jos in sus,
pentru a prinde aer si a ramane aluatul pufos.
3. Punem compozitia in tava, peste hartia de copt pe care am format
modelul. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la
cuptorul preincalzit 180 de grade pentru 10-15 minute – foc mediu.
4. Blatul astfel
pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se
ruleaza si se tine asa pana pregatim crema:
( in loc de
mascarpone puteti folosi orice tip de branza de vaci chiar si dietetica) , gem
de capsuni ( cu acesta se va unge foaia de rulada si abea apoi va fi adaugata
crema de branza)
Umpleti foaia de rulada in ordine: gem de capsuni, crema
de branza, modelele noastre decupate sau fructele si rulati
Rulada este mult prea complicata?
Next lvl.
O reteta de Chec simpla
Puteti folosi reteta pandispan cu lamaie
Principiul este acelasi, pandispanul pentru inimimi se va
coace primul, va fi decupat, apoi se face aluat pentru pandispanul care vine
deasupra