sâmbătă, 9 mai 2020

Ce rochii de Seara - Mireasa - Ocazie se poarta in 2020Ce rochii se poarta la nunti, botez, evenimente 2020?


Daca vara anului 2019, designerii unor celebre case de moda au optat pentru multa culoare si flori,  pentru primavara - vara a anului 2020  au creat o colectie exceptionala de ...masti. 

Indiferent de modelele rochiilor: lungi, scurte sau midi; din in, bumbac, voal sau matase, mastile vor fi: ffp1,ffp2,ffp3 sau medicinale. Mastile din bmbac sunt acceptate, putand fi usor de sterilizat, cu fierul de calcat.


  Ca de fiecare data, o persoana cu stil, pune accent pe accesorii.


  Manusile din macramé, pot fi o optiune foarte eleganta, pentru o doamna care se respecta.  In ultimii ani latexul a fost un material foarte purtat, astazi devenind indispensabil, dar greu accesibil. Astfel, ne intoarcem la materiale biodegradabile. Daca pana anii trecuti, nici nu va gandeati sa purtati manusi cand faceati curatenie, si preferati materialele naturale,  astazi utilizam zilnic manusile din punga biodegradabila, ca al doilea strat de piele.
   Sigur, designerii actuali, par a fi extraterestrii cu misiuni speciale. Vor sa treaca neobservati si pentru asta ne-au manipulat, punandu-ne sa ne baricadam in uniforme.  Noi sa fim sanatosi!


Culorile anului pentru sezonul de toamna iarna sunt monocrome, materialele pot fi combinate: lana si denim cu in, canepa, bumbac, matase naturala sau voal. Croiala clasica si liniile fine pun in valoare materialele.


Putem spune ca anul 2020 in ceea ce priveste moda, este o revenire in timp a sfarsitului anilor 1800 - inceputul anilor 1900. Atunci, Levi Strauss și Jacob Davis și-au brevetat produsul pe data de 20 mai 1873, data oficială de naștere a pantalonilor blugi.

Cum a fost lumea cucerit de denim?


Denumirea materialului denim din care sunt confecționați blugii, provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, unde în orașul francez Nîmes, era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din orașul Nîmes”. Termenul de „blue jeans” provine din expresia franceză „bleu de Gênes”, (albastru de Genova), o țesătură din lână și bumbac. În acea perioadă, pânza denim era făcută în Italia și vândută în portul Genova pentru marinari, fiind o panza foarte rezistentă. Diferența dintre denim si jeans este data de modul in care se tesea panza. Denimul este țesut dintr-un fir colorat și unul alb, iar jeans din două fire de aceeași culoare.


Jacob Davis, un croitor evreu din Letonia și unul dintre colaboratorii lui Levi Strauss, a adăugat în anul 1872 niște ținte metalice la buzunarele acestor pantaloni pentru mai multă rezistență. Pantalonii confecționați de către aceștia erau inițial făcuți din doc maroniu și denim albastru. Deoarece acești pantaloni erau deosebit de ieftini, au ajuns în scurt timp foarte populari și în rândul imigranților sosiți în S.U.A.


Totusi, vara anului 2020 aduce culoare, imprimeuri artizanale, veselie si senzualitate. Se vor purta imprimeurile ajulejos, mesajele imprimate,  florile si personajele din desene animate. Strasurile si paietele vor fi purtate doar ca accente.
Ce rochii de seara - ocazie se poarta in 2020?


Denimul a cucerit si moda feminia, revenind astazi in trend fie prin materialele tesute din fire naturale, fie prin culoare.Alte culori preferate de stilisti pentru anul 2020 sunt Albastru si Alb

rochii de seara- ocazie 2020

Revenind spre eleganta anilor 1800, materialele anilor 2020 pentru rochiile de seara, rochiile de de ocazie sau rochiile de mireasa sunt fluide marerialele preferate fiind panaza topita, inul, bumbacul. Colectiile designerilor din 2020 pun accentul pe broderii manuale, inspirate din natura si accesorii. Florile brodate sunt laitmotivul in moda anul acesta. Dantela este un material pretios pentru designerii actuali, la fel matasea naturala si voalul.


Ce rochii de mireasa se poarta in 2020?RIn anul 2020, rochiile de mireasa se vor alege in functie de locatia in care are loc evenimentul.

Croiala simpla pune in evidenta accesoriile, broderiile, imprimeurile florale.

 Daca anii trecuti alaturi de alb ivoire culorile rochiilor de mireasa erau roz sau gri argintiu, in 2020 rochiile de mireasa sunt albe sau albe cu broderii colorate.

  Fie ca este vorba despre rochii de seara, rochii de ocazie sau rochii de mireasa, pentru anul 2020, bunul gust si rafinamentul sunt date de simplitate .
Pe fonduri uni sau nu,  delicata, de un rafinament si o subtilitate aparte,rochia de mireasa anului  2020 are nevoie de doua accesorii: manusile si masca.


Designerii vor ca femeia anului 2020 sa fie sport-eleganta, simpla, comoda, fericita si optimista desi...aparent tacuta!