https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

10 ianuarie 2024

Puncte reflexoterapie, acupunctură, presopunctură. Cum corespund organele interne pe limba, palme, talpa

Puncte reflexoterapie, acupunctură, presopunctură. Cum corespund organele interne pe harta limbii, palmelor, tălpilor , lobului urechii sau feţei




Reflexoterapia – presopunctura, acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice de apăsare care stimulează zone specifice din organism.




• Se deblochează şi elimină acumulările de toxine din organism.
• Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principală cauză a imbolnavirilor curente.
• Prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.
• Masajul se practică cu vârful degetului mare de la mână (policele) sau cu articulaţiile interfalangiene, într-o ordine care ţine seama de ecoul biologic al fiecărui organ reprezentat.
• Tehnici: reflexoterapie plantară (tălpi), palmară, vertebrală, auriculară, a irisului, a intestinului gros, dinţilor, limbii, conjunctivă, endonazală 

• Poate fi aplicată la toate categoriile de vârstă, profilactic şi pentru afecţiuni acute sau cronice.
• Prin reflexoterapie nu se tratează simptomatologia bolilor, ci cauzele lor.
• Alt avantaj al reflexoterapiei este verificarea stării de sănătate a unui individ într-un timp foarte scurt.
• Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
• Nu se întrerupe tratamentul medicamentos.
• Efectele secundare ale reflexoterapiei: accese de vomă, diaree, ameţeli, greaţă. Apariţia acestor reacţii nu trebuie să ducă la întreruperea tratamentului deoarece sunt reacţii normale şi fireşti.
• Contraindicatii: insuficienţă renală acută, litiază renală (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturală), litiază biliară, infarct, varice deschise, hemoragii, sarcină, infecţii cutanate, răni la talpă piciorului.





AFECŢIUNI TRATABILE - ameliorabile
 
• Reflexoterapia este utilă în tratarea a foarte multe tipuri afecţiuni dintre care enumerăm doar câteva: stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică, afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc, tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză, (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţa, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet, afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc, afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bila leneşă etc, afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc, afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare, afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc, crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.


 RECOMANDĂRI
• Este recomandat ca înainte de terapie cu 1 h, cât şi cu 30 minute după terapie, să nu se mănânce nimic

• Pe perioada şedinţelor de reflexoterapie este indicat să se consume o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri
• Pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea
• Pe perioda tratamentului reflexogen este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale, şi de preferinţă a se evita carnea;
• În timpul şedinţei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plată sau ceai de gălbenele
• Pacientul trebuie să indice corect zonele dureroase reflexoterapeutul, astfel încât acesta să poată identifica corect organele afectate.













Harta Limbii
Potrivit dr. Maoshing Ni, care practica medicina chineza, fiecare portiune din limba corespunde unui element: apa, pamant, lemn metal, foc;  respectiv,  organelor .

Diferentele de nuante , petele, vorbesc despre eventualele probleme ale organelor carora le corespund diversele portiuni ale limbii. Medicina alternativa- chineza, spune ca fiecare portiune din limba corespunde unui element: apa, pamant, lemn metal, foc;  respectiv,  organelor .


Ce face ca limba sa fie un instrument atat de important in stabilirea diferitelor diagnostice este faptul ca acest organ contine apa, electroliti, mucus si enzime, fiind extrem de sensibila, iar felul in care arata se schimba in functie de schimbarile din organism.

In medicina chineza, limba este o harta a organelor interne. La fel ca si fata, limba este divizata in 5 zone care corespund organelor interne.

Varful limbii apartine focului, zona imediat urmatoare metalului, lateralele apartin lemnului, centrul corespunde pamantului, iar partea cea mai indepartata apei. Priveste-ti cu atentie limba, pentru a sti la ce specialist ar trebui sa-ti faci programare.

Semne si simptome

O limba normala, care iti spune ca esti sanatos, ar trebui sa fie roz, fara decolorari sau urme ale dintilor, cu un strat care arata ca secretiile salivei sunt cele corespunzatoare.

Cand nuanta limbii se inchide, ajungand la purpuriu, temperatura corpului este prea ridicata, ceea ce semnaleaza inflamatiile, infectiile sau hiperactivitatea anumitor organe, in functie de zona prea pigmentata.

Cand culoarea limbii este prea deschisa, de la roz la alb, indica raceala, anemia, lipsa energiei si functionarea necorespunzatoare a anumitor organe. Persoanele cu un sistem imunitar slab, cauzat de chimioterapie sau oboseala cronica, au o astfel de nuanta a limbii.

Stratul protector al limbii sau lipsa acestuia poate indica diferite probleme de sanatate. Cand acesta este prea dens arata un dezechilibru in sistemul digestiv. Mai mult, poate anunta o infectie cu candida. Cand acest strat are o nuanta galbuie, sugereaza infectiile si inflamatiile din organism.

Varful limbii – corespunde sistemului cardiovascular  si intestinului subtire- elementului  foc . Culoarea rosie si petele de pe  aceasta  portiune tradeaza stresul si anxietatea.

Lateralele limbii corespund elementului lemn - ficatului. Urmele dintilor in aceasta regiune denota ceva probleme la nivelul ficatului. Uneori pot aparea pete cu nuanta albastrui-verzuie in aceste zone. Petele de nuanta inchisa indica probleme serioase.

Cele rosii denota lipsa energiei, discomfortul, un abdomen prea proeminent, in plina expansiune, ce impune o vizita la specialist.

Zona imediat urmatoare varfului limbii - sistemul respirator si imunitar
Zona imediat urmatoare varfului limbii corespunde metalului, care raspunde de sistemul respirator si imunitar. Cand aceasta regiune se inroseste sau cand apar pete rosii este vorba, cel mai probabil, de infectii respiratorii care urmeaza sa se instaleze. Paloarea in aceasta regiune reflecta un sistem imunitar slab.

In cazul anumitor infectii fungice ale plamanilor, apare un strat negru care acopera aceasta zona. Acesta poate semnala si leziuni ale plamanilor.

Centrul limbii - sistemul digestiv
Aceasta regiune, care apartine elementului pamant, se afla in stransa legatura cu functionarea stomacului, splinei si pancreasului, tradand problemele sistemului digestiv. Arsurile la stomac sunt tradate de roseata si de mucusul galbui din centrul limbii.

Schimbarile subtile de culoare din aceasta regiune indica probleme digestive care inca nu au aparut. Observa cu atentie aceasta zona pentru a actiona inainte ca semnele sa devina adevarate probleme.

Spatele limbii – rinichi


Partea cea mai indepartata a limbii reflecta functionarea multor organe, dar mai cu seama pe cea a rinichilor, fiind guvernata de elementul apa. Tot ea raspunde de sistemul hormonal si de glandele sexuale. Un strat dens galbui in partea cea mai indepartata a limbii, in centru, in cazul femeilor, reprezinta o probabila infectie a vezicii urinare, care inca nu s-a instalat.









Nu doar limba transmite informatii pretioase legate de sanatate. Aceleasi informatii pot fi transmise prin alti mesageri, precum ochii, fata si unghiile.



surse: