miercuri, 3 decembrie 2014

Secretul decojirii oualor



 Ouale, se asimileaza în intestin într-o proportie de 97-98%,  . Mai usor se asimileaza oul fiert moale fata de cel crud sau fiert tare
Cum fierbem corect ouale?
  Intr-o oala cu apa care clocoteste, se adauga o sare . Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti  vasul pe foc si lasati inca:
 - 3 min -pt. oua moi
-  8 min-pt oua fierte tare
- 12 min pt. oua rasfierte

 Si acum, secretul bucatarului!

 Pentru a decoji ouale fierte:
-scurgeti cu atentie apa fiarta
-crapati oauale, lovindu-le de peritii vasului 
sau
- se scoate oual din vas si se rostogoleste pt. a crapa  coaja (cat inca oul este cald)




Oul cu coaja crapata se reintroduce subt apa rece si se lasa aproximativ 1 minut. Racindu-se, continutul oului se contracta si coaja se desprinde foarte usor.  




Se decojeşte pornind de la  locul în care se formează de obicei perniţa de aer.



vei si :