https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

17 februarie 2024

Ambra sau Chihlimbarul - piatra semipretioasa miraculoasa



„Piatra magica din timpuri stravechi”,  Ambra sau Chihlimbarul, este incarcat de legende si mistere caci el contine „Lumina Lumii”.







Acest chihlimbar este numit si “Piatra Soarelui” tocmai datorita faptului ca este singura piatra semipretioasa formata la suprafata, la lumina soarelui. Ambra, se mai numeste si “Piatra Ingerilor” sau “Piatra Sufletului” fiindca se formeaza intre pamant si cer, din seva brazilor, ei insisi copaci magici ce vin sa vesteasca Nasterea Mantuitorului, de Craciun.


Oamenii au fost fascinati de ambra inca din vremuri stravechi, atribuindu-i puteri magice. Din el se faceau rozarii purtate de cavalerii teutoni deoarece contine toata informatia energetica a lumii, inca de dianintea Potopului lui Noe.
Acum 40 de milioane de ani, regiunile din centrul si nordul Europei , inclusiv actuala regiune a Marii Baltice erau acoperite de paduri, dintre care si numeroase conifere. 10 milioane de ani mai tarziu, aceste paduri au fost in parte inghitite de ape. Vegetatia a putrezit, ramanad din ea doar “sufletul” sub forma unor rasini pietreificate.  Acest lucru explica aparitia Ambrei galbene in zona.


Datorita acestor virtuti, chihlimbarul actioneaza direct asupra campului energetic si aduce vitaliate, calm, luciditate si echilibru. Chihlimbarul galben produce ioni negativi prin purtarea direct pe piele, ceea ce favorizeaza circulatia energiei prin tot organismul. Acest lucru inlatura oboseala datorata poluarii electromagnetice si protejeaza astfel campul energetic.