luni, 21 septembrie 2015

Unde este Raiul pe Pamant ?


„Raiul pe pământ este o alegere pe care trebuie să o faci, nu un loc pe care trebuie să-l găseşti.”
                                                     Wayne Dyer   

  


Si poate chiar asa este, poate ca este o stare de spirit, poate este acolo unde sufletul sparge bariere de comunicare; unde oameni sau fiare gasesc limbajul comun si coexista laolalta.
Poate fi raiul in pustietate, intr-o chilie modesta, in stafundul padurii , unde rar trece picior de om?

 
Se spune ca sunt oameni care inteleg limba pasarilor, florilor sau au darul imbalnzirii salbaticiunilor.

 ‘’Bătrânul Teofilact a fost unul dintre sfinţii nevoitori ce vieţuiau la Schitul Sfântul Vasile, de la Muntele Athos. Se spune că odată s-a apropiat de coliba sa o căprioară ce avea un picior rupt. Cum stătea căprioara întinsă pe jos, părintele s-a apropiat de ea, vorbindu-i cu multă milă, ca unui om:
– Stai să-ţi leg picioruşul rupt, şi-o să vezi că te faci bine!
Ascultătoare, căprioara a stat liniştită să-i lege piciorul. Bătrânul a luat două beţe, o fâşie de pânză ca faşă, şi i-a legat nefericitei făpturi piciorul rupt, aşa cum ar fi făcut-o un doctor ortoped. Apoi, a mângâiat-o cu blândeţe şi i-a zis:
– Acum du-te, drăguţă, şi Maica Domnului să aibă grijă de tine! Şi mai vino peste treizeci-patruzeci de zile, să-ţi dezleg bandajul.
Într-adevăr, după timpul orânduit de bătrânul Teofilact, căprioara s-a întors la coliba părintelui care i-a desfăcut legătura. Piciorul se tămăduise de-a binelea!’’Povestea fara imagini, nu ar fi atat de graitoare !
 


Poate ca raiul este in sufletul fiecaruia , dar faptul ca omul poate comunica cu fiarele , le poate domina sau imblanzi este evident. Cert este ca omul poate face ca propiul sau univers sa fie Raiul pe Pamant !