https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

18 octombrie 2023

Piele naturala? test verificare

Cum verific / testez pielea naturala 


 Eleganta si stilul sunt categoric date de simplitate, clasic, materiale de calitate, atentia la detalii si  complectate de accesorii.

 Ati fost la cumparaturi in moll? Ce v-ati cumparat? Nimic sau mai nimic. Corect, nici nu prea aveti ce. Preturi mult prea mari acolo unde produsele au material si croiala buna si asta la 2-3 brand-uri dintr-un mall. Restul?  Fie materialele sunt de cea mai proasta calitate, fie acolo unde materialele sunt acceptabile, croiala si cusaturile sunt de nepurtat. Ca sa-ti cumperi ceva dintr-un mall din Romania este foarte complicat, aproape imposibil. Fie ne imbracam toti in uniforme, de la doua-trei brand-uri, fie cautam croieli clasice din materiale naturale: bumbac, in, matase, accesorizate distinct conform personalitatii noastre.






 Singura perioada buna pentru cumparaturi este cea de reduceri si nu datorita preturilor ci datorita calitatii. Ce ramane nevandut in vest, mai ajunge ca sold si la noi in perioada de reduceri.

Sa fim mult mai atenti la calitatea materialului  si accesorii!

 Accesoriile de buna calitate sunt extreme de importante. Pantofii, geanta, portmoneul, cureaua, ar trebui sa fie din piele naturala. Inclusiv interiorul pantofului ar trebui sa fie din piele/mesina, nicidecum din plastic. Desi mai scumpa decat pielea ecologica, pielea naturala, poate fi purtata timp mai indelungat. Atat confortul  dar si aspectul sunt importante.

 Confortul unui pantof de calitate, in care piciorul nu transpira, este dat de talpa ergonomica, branturi si faptul ca piciorul poate “respira”. Peste cativa ani, un pantof din piele naturala, bine croit, va arata ca in prima zi.

 O genta din piele naturala, bine croita, nu isi pierde forma iar aspectul in timp este acelasi. O curea din piele naturala, poate fi purtata cativa ani.

 Daca femeile pot purta la vedere si alte accesorii: bijuterii din materiale pretioase, un lac de unghii sau fard, barbatii ar trebui sa se limiteze la ceas, butoni si nodul/inelul pentru cravata. Ceasul, este un accesoriu masculin important. O curea din piele naturala pentru ceas, este mult mai stilata decat una metalica si desi nu v-ati gandit la asta, poate exprima personalitatea posesorului, pielea naturala fiind un material organic, cald, denotand o personalitate calda cu care poti empatiza,  pe cand metalul parca ne tine la distanta. Sunt amanunte, detalii, care fac diferenta!

 Alte accesorii importante din piele naturala sunt manusile si portmoneul.

 Nu conteaza doar ce telefon/tableta avem ci si ce husa de protectie are.  Nu conteaza doar marca, forma si calitatea sticlei lentilelor  ochelarilor ci si tocul pentru ochelari.

 Sosetele, ciorapul  isi au importanta lor in randul accesoriilor.  Desi nu ne place, este un adevar:  Intr-un fel  miros ciorapii incaltati cu un pantof din piele naturala, captusit cu mesina si altfel intr-un pantof din material sintetic / piele ecologica.

 Fiind atenti la material si croiala, nu neaparat la brand, avand discretie si atitudina potrivita, putem sa ne creem propria indentitate vestimentara purtand accesoriile potrivite, fabricare in Romania.

 Un alt accesoriu important, parfumul. Discret pulverizat daca este un parfum de calitate, parfumul poate face diferenta intre rafinament si vulgaritate. Surprinzator sau nu, cel mai bine vandut parfum masculin, are tonuri calde si miroase a piele naturala.


 In concluzie, ne place pielea naturala si pentru asta ar trebui sa stim sa facem diferenta intre ceea ce ni se vinde ca fiind piele naturala si sa nu platim la pret de piele, un inlocuitor din piele.

Datorita tehnologiei avansate de prelucrare, este din ce in ce mai greu sa deosebim vizual pielea naturala de  inlocuitor!





Totusi, pielea naturala are catevacara cteristici care clare:

- miros specific : daca produsele din inlocuitor nu miros sau au um miros mai degraba specific cauciucului, produsele din piele naturala intotdeauna miros a tabacarie, a piele. Este cel mai sigur si mai simplu mod de a deosebi astfel produsele



- semnul distinct pentru piele naturala inscriptionat pe produs este  cel decupat in forma specifica unei piei ; cel pentru inlocuitor este un romb.

 

- la flacara, pielea naturala nu doar ca nu arde dar se si netezeste; vinilul, se topeste

 

- la atingere, pielea are o caldura specifica pe cand inlocuitorul da senzatia de rece.

Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!