Reteta placinta cu carne si legume
Ehei, dragii mei! Unele
bucate sunt de poveste. Si cum sa nu fie, cand gatesti cu drag pentru cei dragi!?
Asadar, stiu ca vreti reteta dar mai intai
si mai intai, sa va spun doua vorbe.
Povestea incepe asa:
A fost odata ca niciodata, un imparat. Ca orice imparat,
avea nici mai mult nici mai putin de trei feciori. Credincios si cu frica de
Dumnezeu, imparatul hotara sa ridice o biserica neasemuit de frumoasa pentru a
aduce slava Tataului Ceresc si spre multumire ca domnia sa a fost indelungata, in
belsug si pace. Dar cum construia, turla bisericii se naruia. Nici un mester
din tinutul sau n-a reusit sa ridice
turla. Trist, imparatul a inceput sa se roage si intr-o noapte a visat ca turla bisericii va
sta locul ei daca acolo isi va face cuib
Pasarea Maiastra. Cum a fost adusa Pasarea in turla de catre Cioban si Gainareasa, aflati daca ascultati povestea.
Acum, am sa va spun cum Pasarea Maiastra aduce multumire
celor care praznuiesc la masa noastra,
lasand aburul si mireasma placintei sa se inalte in vazduh, drept multumire
pentru zilele bune ce au fost, sunt si vor mai fi, suierand intr-un tril
prelung.
Ati vazut probabil astfel de pasari sau alt gen de figurine
din ceramica la magazinele mai
pricopsite de ustensile d’ale bucatarie si v-ati intrebat la ce’or folosi? Seamana foarte mult cu fluiericele cumparate
de noi de prin targuri artizanale. Ei bine, o astfel de figurina, face ca masa
sa devina festiva, inedita si de neuitat.
Pasarea se aseaza in placina inainte ca aceasta sa fie
data la cuptor. De fapt, inainte vreme, prin epoca Victoriana, se utiliza o
palnie care avea rolul de a scoate surplusul de zeama din placinta si facea ca crusta sa nu se crape. Aceasta palnie
facea ca placinta sa se coaca uniform deoarece cuptoarele vremii respective ardeau
placinta pe margini si o lasau cam nefacuta in centru.
De prin 1940, mierlele care se aseaza in placinta au fost produse într-o multitudine de modele. Această tendință a fost deosebit de remarcata în ultimul timp, datorită popularității lor în creștere sub formă de cadouri și obiecte de colectie mai degrabă decât instrumente de bucătărie.
Un deliciu al vremii , placinta , se
remarca printr-un fluierat prelung atunci cand era scoasa din cuptor si servita
aburind.
In Anglia, povestea placintei tine de obiceiul de a face farse. Astfel, regele care a deschis placinta, a gasit 24 de mierle. De altfel, povestea-I cu cantec J
Asadar, sa rescriem povestea placintei cu carne si legume. Ingrediente:
In Anglia, povestea placintei tine de obiceiul de a face farse. Astfel, regele care a deschis placinta, a gasit 24 de mierle. De altfel, povestea-I cu cantec J
Asadar, sa rescriem povestea placintei cu carne si legume. Ingrediente:
-Aluat fraged, foi de placinta sau foietaj
-1 kg. de carne tocata.
Poate fi pasare, porc , vita sau amestec
-1 kg. de legume diverse: doua cepe, un ardei, un dovlecel,
unu-doi morcovi, se poate adauga
conopida, broccoli, fasole verde, mazare, etc (pot fi si legume congelate)
-un borcan de sos chinezesc sau suc de rosii
- verdeata si mirodenii : marar sau patrunjel, cimbru, sare,
piper si orice condiment preferati in combinatie cu carnea tocata.
Mod de prparare:
1- Daca faceti placinta cu aluat cumparat, scoateti din
congelator cu doua- trei ore inainte.
2- Se calesc legumele cu carnea si se adauga sucul de
rosii. Se lasa la foc mic pana cand zeama a scazut aproape de tot. Se gusta, se
condimenteaza si se asezoneaza cu verdeata.
3- Se aseaza jumatate din cantitatea de foi pe fundul
tavii, se adauga umplutura din carne si legume,
se pune Pasarea Maiastra in mijloc, apoi se acopera cu restul de foi,
crestand in centru si din loc in loc.
4- Se bate un ou si se toarna deasupra, astfel incat sa acopere toata
suprafata.
Se pot presara deasupra seminte de susan, chimen, etc.
SUCCES GARANTAT!
daca ti-a placut da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!