duminică, 30 septembrie 2018

Ce MOBILA, DECORATIUNI, ACCESORII se poarta in 2019Ce se poarta in anul 2019? Ce aduce nou anul 2019 in materie de moda, design interior – exterior, culoare , stil , ambianta?
Daca culoarea pentru toamna iarna 2018-2019 este Verde Quetzal ,  culorile pentru urmatoarele sezoane  2019-2020 sunt Bleo-Gri si Rosu Martian
Culoarea penajului uneia dintre cele mai spectaculoase pasari, a dat trendul pentru toamna-iarna 2019 Verde Quetzal. Datorita penajului spectaculos, Pasarea Quetzal este numita si pasarea zeilor, penele sale fiind purtate ca accesorii doar de catre sefii de trib.  In sezonul de imperechere, masculului ii cresc pene care ii acopera adevarata coada si care poat atinge de doua ori lungimea corpului. Aceste pene sunt atat de lungi incat masculul, pentru a nu le strica atunci cand isi ia zborul de pe o creanga, zboara mai intai inapoi, si nu in fata , cum fac toate pasarile. In plus, cand ii vine randul sa cloceasca ouale depuse de femela, se asaza in cuib cu fata spre intrare, cu penele indoite.Aceasta culoare, devine la inceputul anului 2019  albastru-gri.  De la bleu–gri cu tonuri cetoase indulcite cu un alb –gri de nuanta gipsului sau alb laptos, pana la bleumarin inchis, paleta este una monocroma.


Nunante atemporale, cu tonuri subtile bleumarin, evoca intimitatea, ducand amaenajarile interioare si exterioare precum si stilul vestimentar intr-o zona a modernismulului clasic.


Ce mobila, decoratiuni si accesorii se poarta?


Albastrul cenusiu va predomina sau va fi inclus intr-un stil minimalist, atat indoor cat si outdoor.  Liniile drepte si clasice pentru mobilier, materialele versatile si usor de curatat pentru tapiterii, pielea, covoarele din blana naturala sau presurile tesute manual si accesoriile personalizate, intregesc ambientul.
Mobila retro cu linii drepte. Acesta este stilul anului 2019.


Va aduceti aminte de liniile anilor 1960? Drepte, clasice, comode si usor de intretinut, versatile, putind fi mutate cu usurinta si lasand peretii sa respire, piesele de mobilier devin in anul 2019 aproape anonime. Accentul se pune pe accesorii: lampi, veioze, perne si covoare.

Surpiza, nu se opreste aici! Revine trend-ul de placare a bailor si bucatariilor cu faianta pana la jumatatea peretelui si gresia/faianta de culoare alba, pardoseala placata cu mozaic sau lemn.Sloganul anului in materie de amenajari interioare este "Lasati peretii sa respire!"
"Lady in Red Wine" este femeia anului. Culoarea planetei Marte sau a Vinului Rosu, o nuanta prafuita-cenusie intre mov pruna si vinina putreda este singura pata de culoare acceptata a face parte din paleta coloristica a anului 2019-2020 pentru tinutele de zi si de seara.