luni, 4 mai 2020

Ce MOBILA, DECORATIUNI, ACCESORII se poarta in 2020Ce se poarta in anul 2020? Ce aduce nou anul 2020 in materie de moda, design interior – exterior, culoare, stil, ambianta?
mobila - idei amenajari dormitor anul 2020Daca culorile pentru  iarna anului 2019- 2020 sunt Living
Coral, Bleo-Gri si Rosu Martian,  culorile pentru urmatoarele sezoane  2020 - 2021  sunt, Rosu, Galben si Albastru, in diverse combinatii, accesand toata paleta de culori de la roz pudrat la rosu aprins, de la galben sofran la portocaliu si tonuri de maro caramel, de la albastru turcoaz la albastru gri, albastru clasic, mov si indigo.

 Coralii roz, cei care dau trendul culorii anului 2019, sunt inlocuiti in trendul de amenajari interioare, accesorii si mobilier ale anului 2020 de nuantele oceanelor si marilor.   La inceputul anului 2020 predomina albastru - calsic, culoarea si stilul Azulejo. 
   Azulejo este termenul portughez preluat de la arabi pentru a defini placarea cu mozaic. Aceasta tehnica este preferata in anul 2020 de catre designerii de interior in privinta placarii suprafetelor cu gresie / faianta pentru bucatarii si bai. Spania, Italia, Olanda, Turcia, Maroc, Iran, au adoptat de-a lungul vremii acest stil atat in arhitectura exterioara a cladirilor dar si in designul obiectelor de uz casnic: vase, farfurii, cesti, placari interioare.  In Portugalia, arta Azulejos s-a dezvoltat in peste 500 de ani, devenind o expresie artistica.Nunante aprinse, combinate cu tonuri subtile pastelate, evoca atat personalitatea bine conturata a celor care opteaza pentru aceste culori dar si dorinta de intimitate, facand din casa, camin. Amenajarile interioare si exterioare precum si stilul vestimentar al anului 2020 se intoarce in timp, catre artizanal, obiecte unicat, materiale naturale.
 
Ce mobila se poarta in bucatarie, living, dormitor si baie in anul 2020?
 Lemnul masiv, patinat de timp, este must have-ul anului 2020 in ceea ce priveste mobilierul.  Liniile drepte si clasice pentru mobilier, materialele versatile si usor de curatat pentru tapiterii, pielea, covoarele din blana naturala sau presurile tesute manual, accesoriile personalizate, obiectele din lut, piesele reconditionate sau readaptate intregesc ambientul.mobila living anul 2020
Mobila retro cu linii drepte. Acesta este stilul anului 2020

  Va aduceti aminte de liniile anilor 1960? Drepte, clasice, comode si usor de intretinut, versatile, putind fi mutate cu usurinta si lasand peretii sa respire.  Piesele de mobilier devin in anul 2020 impunatoare doar prin folosirea lemnului masiv. In rest, liniile raman drepte. Se folosesc materiale reciclate, rafturi din polite  montate direct in perete, piatra sau imitatie din piatra naturala, nuante patinate pentru a da impresia de piese vechi de mobilier.
mobilier / accesorii baie trend 2020Ce decoratiuni - accesorii de poarta in 2020?


 Accesoriile si decoratiunile interioare intregesc ambientul:


 -tapetul, obligatoriu va aduce natura in casa.


-parchetul va fi din lemn masiv si eventual grinzi, tavane sau un perete placate cu lemn.


-lampile anului 2020 desi simple,disctete, din sticla transpenta, sunt extrem de importante facilitand punerea in valoare a obiectelor din mobilier prin pozitionarea acestora direct deasupra pieselor de mobila. Astfel, lustrele, aplicele si alte corpuri de iluminat, nu vor mai fi pozitionate in centrul incaperii ci exact acolo unde este nevoie de lumina: in dormitor- deasupra patului, in living -deasupra canapelei, in dining - deasupra mesei, in bucatarie -deasupra blatului de lucru, in baie - deasupra chiuvetei, oglinzii. 


 - mesajele text care aduc un spirit pozitiv, bucurie, liniste, relaxare, inscriptionate pe fete de perna, asternuturi, fata de masa, covoare, presuri de intrare, devin un element important. Astfel, accesoriile vor fi personalizate transmitand mesaje directe de "bun venit  acasa!". "Acasa", este oriunde, acolo unde ti-e bine.

mobila bucaraie trend 2020Surpiza, nu se opreste aici! Revine trend-ul de placare a bailor si bucatariilor cu faianta pana la jumatatea peretelui si gresia / faianta de culoare alba sau in combinatii alb/ albastru, alb/negru, pardoseala placata cu mozaic. Stilul va fi Azulejo sau table de sah.

Apartamentele nu trebuiesc incarcate cu mobile inutila.

Sloganul anului in materie de amenajari interioare este "Lasati peretii sa respire!"


Pentru vara anului 2020, accentele de galben intens sunt preferata de stilisti. Aceeasi coloristica o intalnim si in tinutele de strada.