sâmbătă, 6 octombrie 2018

Buchete mireasa flori de camp albastre - Trend 2019Cele mai frumoase buchete de mireasa sunt buchetele care iti plac si cele ale caror flori au o insemnatate speciala. Totusi, de-a lungul timpului, buchetul de mireasa a avut flori/plante diverse, in forme simple sau cu design spectaculos.In anul 2019, designerii s-au intors parca in timp pentru a crea buchete de mireasa cu totul si cu totul speciale, preferate fiind florile de camp si plantele aromatice in diverse combinatii, nuanta predominanta fiind albastru.


Stiati ca:


-Primele buchete de mireasa erau din usturoi si ierburi antiseptice: oregano, eucalipt, pin, ghiara matei, salvie, rostopasca, galbenele, etc. Usturoiul si ierburile antiseptice erau des purtate in vremurile cand ciuma facea ravagii.


-Printre primele imagini cu un buchet de mireasa, sunt fotografiile de la nunta Reginei Victoria cu Printul Albert, in 1854. De altfel, Regina Victoria, apare in numeroase


ipostaze cu buchete de flori. Buchetele din epoca Victoriana, erau preponderant din flori de camp invelite in dantela.  Inaintea nuntii reginei Victoria,  miresele erau imortalizate purtand flori doar in coronitele de mireasa sau ca accesorii la rochii.


-In anii 1930, primul designer floral, Constance Spry, introduce termenul de aranjamente florale, buchet de mireasa.  Director al școlii Homerton unde si preda cursuri croitorie, arta culinara si design floral, renunța la catreda în 1928, pentru a-și deschide primul magazin, "Flower Decoration". Designerul floral Constance Spry a provocat senzație în societatea mondena prin crearea unui aranjament deosebit de flori vii în vitrina Parfumeriei Atkinsons, fiind apoi cooptata ca designer al caselor princiare si creeand aranjamente florale pentru nunțile ducelui de Gloucester a ducelui și ducesei de Windsor în iunie 1937. Constance Spry, ramane in memoria iubitorilor de flori, soiul trandafirului traditional englezesc cu flori mari, de culoare roz si parfum delicat purtandu-i numele.


-Aruncarea buchetului de mireasa este o traditie aparuta in in urma unei  convingeri cum ca miresele aduceau noroc, la fel si lucrurile pe care le atingeau. Astfel, invitatii la nunta plecau pe urmele miresei si ii rupeau chiar rochia pentru a obtine o parte din norocul adus de ea. Pentru a scapa de multimea de oameni, mireasa arunca buchetul pentru a le distrage atentia.Probabil, nu intamplator buchetele moderne de mireasa si pentru cununia civila se intorc cumva in timp, anul acesta in mod special purtandu-se buchetele de flori in combinatie cu legume si fructe. Allium sau floarea albastra de ceapa (planta ornamental) este din nou prezenta in bchete, la fel floarea


albastra de usturoi, plantele aromatice si florile de camp. Florile de cultura: orhideele, trandafirii, gerbera, sunt acceptatate de catre designeri in anul 2019 doar in combinatie cu flori de camp, culoarea predominanta a florilor din buchetul de mireasa fiind albastru.