https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

19 aprilie 2023

Buchete mireasa flori de camp. Trend 2023

Buchete de mireasa flori de camp. Trend 2023





   Cele mai frumoase buchete de mireasa, sunt buchetele care iti plac! 






culorile anului 2021 in aranjamentele si buchetele pentru nunta






   In anul 2021, designerii s-au intors parca in timp pentru a crea buchete de mireasa cu totul si cu totul speciale, preferate fiind florile de camp si plantele aromatice in diverse combinatii, nuanta predominanta fiind galben luminos.
buchete de cununie trend 2021


Designerii florali, au dedicat aranjamentele florale ale anului 2021 lui Vicent, soarelui, luminii si sperntei! 
florile anului 2021- in buchetele de mireasa predomina galbenul luminos si florile de camp!


Si cum numele lui Vincent Van Gogh a devenit pentru totdeauna asociat cu cel al florii soarelui; artistul îi scria lui Theo: „floarea soarelui îmi aparține, într-un fel”. Floarea avea o semnificație deosebită pentru el: galbenul simboliza prietenia și speranța, în timp ce floarea în sine exprima gratitudinea. Acest tablou este probabil cel mai renumit din seria de tablouri reprezentând floarea soarelui creată de Vincent în august și septembrie 1888.

Era mulțumit de tablourile sale, dar a considerat că doar două dintre ele, inclusiv aceast tribut adus Soarelui prin luminoasele flori de camp, meritau să îi poarte semnătura. „Lucrez la el în fiecare dimineață, de la răsărit până târziu,!” scria artistul „căci florile se ofilesc atât de repede.”





Stiati ca:


-Primele buchete de mireasa erau din usturoi si ierburi antiseptice: oregano, eucalipt, pin, ghiara matei, salvie, rostopasca, galbenele, etc. Usturoiul si ierburile antiseptice erau des purtate in vremurile cand ciuma facea ravagii.






-Printre primele imagini cu un buchet de mireasa, sunt fotografiile de la nunta Reginei Victoria cu Printul Albert, in 1854. De altfel, Regina Victoria, apare in numeroase


ipostaze cu buchete de flori. Buchetele din epoca Victoriana, erau preponderant din flori de camp invelite in dantela.  Inaintea nuntii reginei Victoria,  miresele erau imortalizate purtand flori doar in coronitele de mireasa sau ca accesorii la rochii.


-In anii 1930, primul designer floral, Constance Spry, introduce termenul de aranjamente florale, buchet de mireasa.  Director al școlii Homerton unde si preda cursuri croitorie, arta culinara si design floral, renunța la catreda în 1928, pentru a-și deschide primul magazin, "Flower Decoration". Designerul floral Constance Spry a provocat senzație în societatea mondena prin crearea unui aranjament deosebit de flori vii în vitrina Parfumeriei Atkinsons, fiind apoi cooptata ca designer al caselor princiare si creeand aranjamente florale pentru nunțile ducelui de Gloucester a ducelui și ducesei de Windsor în iunie 1937. Constance Spry, ramane in memoria iubitorilor de flori, soiul trandafirului traditional englezesc cu flori mari, de culoare roz si parfum delicat purtandu-i numele.


-Aruncarea buchetului de mireasa este o traditie aparuta in in urma unei  convingeri cum ca miresele aduceau noroc, la fel si lucrurile pe care le atingeau. Astfel, invitatii la nunta plecau pe urmele miresei si ii rupeau chiar rochia pentru a obtine o parte din norocul adus de ea. Pentru a scapa de multimea de oameni, mireasa arunca buchetul pentru a le distrage atentia.









Probabil, nu intamplator buchetele moderne de mireasa si pentru cununia civila se intorc cumva in timp, anul acesta in mod special purtandu-se buchetele de flori in combinatie cu legume si fructe. Allium sau floarea  de ceapa (planta ornamental) este din nou prezenta in bchete, la fel floarea soarelui.  Florile de cultura: orhideele, trandafirii, gerbera, sunt acceptatate de catre designeri in anul 2021 doar in combinatie cu flori de camp, alaturi de flori perene, culoarea predominanta a florilor din buchetul de mireasa fiind galben.

buchete de mireasa flori de camp trend 2021