https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

16 noiembrie 2023

Poarta Raiului , steaua urmata de magi (Craii de la Rasarit) in cautarea Pruncului Sfant, este in constelatia Leului


Poarta Raiului este la Rasarit! Estul, locul de unde rasare soarele, este si locul unde se afla altarul bisericilor. Tot pe peretele din est se aseaza icoanele in casa.
                             

Exista Poarta Raiului? Daca nu este mit, ci realitate, unde este?


Rai,  este conceptual crestin despre locul unde ajung suflete in viata de apoi. Etimologia cuvantului vie din Egiptul antic, unde Ra = Soare.
Poarta Raiului = Poarta Soarelui.




In crestinism, in mod alegoric, raiul este reprezentat prin altarul bisericii, acesta afandu-se spre rasarit, spre est, caci de acolo vine "lumina lumii" :
„Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." (Ioan  8:12).

În săptămâna Paştilor uşile altarului sunt lăsate deschise, tocmai pentru a ne aminti că Hristos a înviat şi ne-a deschis porţile Raiului. Rugaciunile se fac cu fata spre est, de aceea icoanele in casa se pun pe peretele din est.

Gradinile Raiului = Gradinile Imparatesti (imptartul fiind considerat in Egipt descendentul soarelui ex. Ramses, in Europa termenul fiind preluat ca unsul Domnului, ex. Io Stefan Voievod. Astazi, mostenitorul numelui este Ion = prin voia domnului, din ebraica Johanan, unde Jo=Jahve=Dumnezeu. Jo + Hanan = venit din mila domnului. Se spune ca la origini, Johanan a fost o incantatie de multumire pentru venirea unui suflet nou pe lume - nasterea unui prunc)



Raiul - Poarta Raiului, o legenda reala!

Creștinismul este religia întemeiata de Iisus. Ziua de naștere a Bisericii este la 50 de zile de la Învierea lui Iisus, în acea zi convertindu-se (conform legendei, dar neconfirmat istoric) aproximativ 3000 de oameni, care, după Pogorârea Duhului Sfânt, ar fi pornit în lume alături de apostoli și ar fi convertit alte popoare la creștinism.

Apostolii au pornit prin lume și au convertit la creștinism populația din multe orașe. Cei mai importanți doi apostoli au fost Simon Petru și Pavel. 

“Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. 

 Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri. “ evanghelia dupa Matei 16

Povestea Biblica a poporului ales, incepe odata cu plecarea lui Moise si a lui Aaron din Egipt, conducătorul triburilor israelite ieșind din Egipt după una din cronologiile presupuse, în jurul anului 1250 î.Hr.   Într-o zi, după cum povestește Biblia, Moise găsește un rug aprins de flăcări, dar care nu se mistuia (daca va uitati la imaginile de mai jos, fotografii facute de Hubble NASA, intelegeti viziunea rugului aprins). Moise a comunicat cu Dumnezeu (zeul unic Yahve) prin acest rug și a primit misiunea de a-i elibera pe evrei din sclavia egipteană. Faraonul murise, iar după el a urmat la tron fiul său (Ramses al II-lea?). Dumnezeu il anunță pe Moise că va trimite urgii asupra Egiptului prin acționarea toiagului său miraculos. Trimis în Egipt, Moise îl întâlnește pe fratele său Aaron. Cum Moise avea dificultăți de vorbire, sau, după ipotezele amintite ale unor critici ai Bibliei, nici nu ar fi știut limba evreilor, el a fost înștiințat de Dumnezeu că va putea comunica cu poporul prin intermediul lui Aaron.

Aaron a fost numit Primul Preot, prin voia Domnului, care i-a poruncit lui Moise sa il imbrace in vesmintele preotiei  atat pe Aaron cat si pe fii sai, conferindu-I autoritate.  Odata cu expansiunea Persiei, urmasii lui Aaron au ajuns in Europa, inclusive in Romania, unde religia lor Zoroastrismul care venera un singur Dumnezeu, Mithra (zeul nascut din piatra), a fost preluata de Daci, aici Zamolxe fiind  Omul Zeu (Moșul care traia intr-o pestera in piatra- iesit din piatra- nascut din piatra) posibil referirea facandu-se la unul si acelasi Moise, in ebraica Moshe, citit Moșe cu accentul pe "e", acesta fiind cel care a facilitat convertirea geto-dacilor, priviți ca strămoșii neamului român, la creștinism.

Din acest neam a lui Aaron, au plecat Craii, Magii de la rasarit in cautarea lui Iisus, pentru a-L intampina pe Mantuitor cu darurile regilor: aur, smirna si tamaie.

Marturie au ramas template Mitra (peste 400 pe teritoriul Romaniei) , care ii infatiseaza pe magi, purtand pe cap cu pileusul, boneta frigiana sau cusma dacica cum spunem noi.

Una dintre statuile des intalnite in template Mitra, este statuia Sfantului Petru, tinand in mana cheia raiului. vezi aici.  Veti fi surpurinsi sa vedeti statuia, deoarece nu infatisa un om, ci un trup de om cu cap e leu, legat de pamant printr-un sarpe. La prima vedere, fara a cunoaste aspectele istoriei vremurilor de atunci, statuia pare a infatisa un demon. Nu este deloc asa. Stauia cu trup de om si cap de leu, avand cheia raiului si bagheta luminii, picioarele fiindu-I infasurate intr-un sarpe ce leaga trupul de pamant, pare un hibrid cu aripi.  Acest personaj misterios, reprezinta nimic altceva decat simbolul steagului dacic, care este leu, nu lup, leul gri, panthera-leo cunoscut ca si leul de pestera, leul din pleistocen contemporan dinozaurilor, capul leului din pleistocen semanand mai degraba infatisatea unui cap de lup decat de leu. vezi aici steagul dacilor, leul de pestera.

Acesta, era paznicul Portilor Raiului, Petru.(curiozitate!? Vaticanul este construit pe un templu Mitra, piata in care este Palatul Papal numindu-se piata Sf, Petru). Poarta raiului fiind localizata de magi in constelatia Leului (partea de sus a steagului dacic, nu era lumeasca (pamanteana) capul de leu reprezentand constelatia unde se afla Steaua Regelui, Regulus, stea urmata de magi la nasterea Mantuitorului; sarpele, coada steagului este AND-ul sau scara in spirala pe care se spune ca  ingerii urcau la cer si coborau pe pamant pentru a infaptui voia Lui Dumnezeu (pe cer constelatia hidra), sarpele care sta la poarta raiului,  râul care separa cele doua lumi, ispasirea pacatelor lumesti; aripile, sunt aripile serafimilor: preoti, calugari, invatati, ingeri care au venit pe pamant in chip de om pentru a-I invata pe oameni cum sa construiasa si sa dezvolte societatea, luminati ce promovau morala, binele, bunatatea si intelegera, invatatndu-I pe oameni stiinte exacte,  medicina (aratandu-le care sunt ierburile de leac si punctele ergetice  ale organelor vitale), alchimie pentru a obtine aliaje din diverse metale, fizica, astrologie, etc. Toti acesti invatati, primeau iluminarea, initierea intr-o pestera (astazi se defineste prin "ascultarea" aspirantilor la calugarie, dupa o perioada de trei ani acestia fiind botezati in monahie, schimbandu-si numele). Inclusiv despre Leonardo da Vinci, se spune ca sunt doi ani necunoscuti in viata sa, timp petrecut intr-o pestera, la intorcere exprimand idei revolutionare si pictand "Cina cea de taina" unde mainile apostolilor sunt pozitionate asemeni constelatiilor, Iisus reprezentand constelatia leului.
 

Poarta Raiului, este in cer!


Aici, in locul considerat Poarta Raiului, constelatia Leului, chiar in inima constelatiei, cercetatorii NASA au constata ca se naste o noua stea intr-un loc unde se considera imposibila crearea unei noi stele.

imagini NASA

 In anul 2017, datele culese de Hubble au surprins astronomii de la NASA. Acestia au calculat că în galaxia Messier 105 (inima constelatiei leului) se aprinde o nouă stea din categoria Soarelui o dată la fiecare 10.000 de ani (frecvenţă medie). Surpriza este ca formarea stelelor are încă loc în ceea ce se credea a fi o "galaxie" moartă, care nu mai poate da naștere unor noi stele. Messier 105 se află la distanţa de aproximativ 30 de milioane de ani lumină de Pământ, în constelaţia Leo (Leului) şi este cea mai strălucitoare galaxie eliptică din grupul galactic Leo I.
imagini NASA


Revista Nature, publica un studiu prin care demonstreaza ca in Zodia Leului, intr-o zona interzisa aparitiei stelelor,  s-ar afla una dintre cele mai vechi stele din univers, formata aproape in totalitate din hidrogen si heliu. „O teorie larg admisă prevede că stelele precum aceasta, cu o masă redusă şi cantităţi extrem de mici de metale, nu ar trebui să existe“, a explicat Elisabetta Caffau, de la Universitatea din Heidelberg, Germania, şi Observatorul din Paris, principalul autor al studiului. Se presupune ca imediat dupa Bing-Bang, stelele erau compuse doar din elemente foarte usoare: hidrogen, heliu, urme de seleniu. Mult mai tarziu, in inima stelelor au aparut oxigenul, carbonul si fierul, fiecare generatie de stele imbogatindu-se cu elemente venite din explozia stelelor anterioare. Cu cat stelele ar fi mai noi, cu atat ar contine mai multe metale, metalele fiind cele care determina varsta steleleor. 
Este posibil ca aceasta "noua stea" sa fie de fapt, "cea mai veche stea".
 Ea este "foarte primitivă". "Poate fi vorba de una dintre cele mai vechi stele descoperite vreodată", potrivit lui Lorenzo Monaco, de la Observatorul austral european din Chile, unde au fost realizate observaţiile astronomice, graţie VLT (Very Large Telescope). vezi


Precum in cer, asa si pe pamant! Unde este raiul pe pamant?


Daca in cer, Raiul a fost localizat in Constelatia Leului, avand Sarpele prin preajma,  ar putea exista si Raiul pe Pamant? Unde?


Sa cautam aceleasi simboluri: leul, sarpele care sta la poarta Raiului si indiciile biblice 


In timpul lui Decebal, Dacia, avea forma unui cap de leu! Inslua Sarpelui este situata langa bratul Dunarii, a carui nume, Chilia, evidentiaza faptul ca aici era o asezare de calugari care pazeau prin rugaciune intrarea de la gurile Dunarii.





Astazi, Romania, are forma unui peste!







Simbolul pestelui,  vine din Babilon numit in biblie "Stapana Regatelor", unde zeul filistenilor, Dragon, era infatisat in piele de peste. Biblia ne spune ca Isus a hranit multimea folosind doi pești: posibil civilizatia Incasa din Ecuador si/sau civilizatia Sumeriana plecata din Egiptul antic cu orasele scufundate Shuruppak si Uruk , ambele avand aceleasi simboluri sacre care au ajuns pe calea apelor atat spre Americi, Australia, Africa dar si spre Asia si Europa;  personificarea acestora fiind cei doi frati Moise si Aaron sau doi mari prelati nascuti din ape; nascuti, in sensul de botezati- simbolul de pe coiful "sirenului" fiind floarea de crin imperial/ curatenia prin botez, renascut din ape, numit prin voia Domnului) mergand pe doua picioare si cinci paini  (in crestinism, painea este considerata “trupul mantuitorului”. Sa asimilam forma rotunda a painii, lunii pline - o luna intreaga are 28, 30 sau 31 zile.  In astrologia occidentala,  a cincea casa, luna a cincea,  este constelatia leului, locul unde s-a infaptuit  casatoria dintre cer si pamant, incununata de crearea omului perfect, inteligent - luminat. Numerosi sfinti parinti sunt infatisati locuind in pesteri de piatra, avand alaturi un leu: Marcu, Ieronim, Filip, Daniel, Gherasim. Inclusiv despre Sf. Andrei , chiar si depre Zamolxe se spune ca in pesterile unde locuiau, traia un leu). Pestii si Painea sunt inmultite pentru a hrăni mulțimea.




Leul in centrul vortexului- pomul vietii- monument Adam Clisi




“Din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe. Numele celui dintâi este Pison – poate fi varianta Israeliana a raului Kishon; dar aici, in desert, ar putea fi localizata o gradina bogata in vegetatie?  Poate fi si varianta Tisa, in antichitate acest rau numindu-se Pathissus fiind cunoscut ca cel mai mare afluent al  Dunarii.






Acesta înconjură toată ţara Havila (Valahia?), în care se află aur./ Aurul din tara aceea (Apuseni?) este bun; tot acolo se găseşte bdeliu ( se spune ca este rasina unui arbore - Commiphora wightii – sau mukul myrrh, seamana cu coacazul), şi piatra de onix (mina de la Corund?).” Biblia Ortodoxa- Facerea (Geneza- cap.1-2-3)



Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!.."



Pomul cunoasterii binelui si raului din care a mancat Adam, nu este obligatoriu a fi un mar, caci nu se spune nicaieri cum se numea fructul; pot fi apele, caci pe ele s-a navigat spre cunoasterea altor teritorii si tot pe ape s-au invadat teritorii. Si in ape sunt fructe, fructe de mare. Se stie ca molecula de apa este inteligenta. Cum pe pamant, apa este datatoare de energie, de viata, asa pot fi si raurile celeste, unde de energie.



Privind harta apelor din Romania, vedem ca raurile sunt radacinile unui singur trunchi, Dunarea, aceasta la randul ei ramificandu-se asemeni crengilor unui copac in brate ce se varsa in Marea Neagra.  Nu lipseste nici Insula Serpilor, pozitionata la gurile Dunarii, in apropiere de Gura Portitei. Desi vedem trei brate, ele astazi sunt patru, socotind  si canalul Dunare-MareaNeagra. Scriptura are caracter atemporal; in ea se citeste trecutul, prezentul si viitorul.



Este posibl ca nici Pomul Vietii sa nu fie un copac. Cuvantul poama, face referire la fructe in general. Cel mai adesea, in cultura geto-dacica, pomul vietii este reprezentat de o planta agatatoare. Spiralele acestei plante par vortexuri energetice, dar cel mai probabil carceii de la vita de vie, care sunt radacini aeriene, aducand plantei energia din aer. In imagine de jos se poate observa ciorchinele srugurelui, insa mult mai interesant este felul in care este reprezentata boaba strugurelui cu tot cu samanta. In egipt Ra era zeul unic, personificarea Soarelui. Simbolul lui Ra, este cercul cu punct inauntru  . In unele legend egiptene, Ra o trimite pe leoaica Bastet in Nubia, pentru a fi ochiul divinitatii. Fiind vorba despre leul de pestera de culoare gri, capul acestui animal antic semanand cu capul de caine/lup iar trupul fiind de felina, acelasi animal in reprezentarile egiptene este confundat cu o pisica, la noi este confundat cu un lup. Astfel atat egiptenii/ asiaticii cat si europenii dar si regiuni din Africa, America, venerau unul si acelasi animal, leul antic, leul de pestera.  






Odata cu distrugerea leilor din Europa de catre romani in arena gladiatorilor, au fost distruse si viile. Vinul, in cultura crestina este considerat sangele Domnului iar substanta care da tineretea vesnica prin refacera si  oxigenarea celulara  este rezveratrolul din samburii de struguri. In unele lucrari stiintifice medicale, mustul din struguri nefermentat este comparat cu laptele de mama.






Asadar, poate nu intamplator din Roma au plecat spre Europa asupririle, jafurile, vandalismul, molimele, orgiile, mafia...


Curiozitate! Stiati ca mastile Venetiene, initial au fost purtate pe timpul ciumei pentru a proteja populatia dar si in timpul escapadelor amoroase pentru a ascunde aldulterul? Ulterior, facandu-se haz de necaz, s-au transformat in motiv de fiesta. Etimologia cuvantului " a carantina", vine tot din roma antica- in Venetia exista expresia quaranta giorni = patruzeci de zile trebuiau izolate  persoanele in vremea ciumei.



Trofeul armelor - armele capturate de romani, asezate pe un trunchi de copac in semn de victorie. Ce reprezentau acestea? Leii de pestera- ingerii de pe umerii soldatilor geto daci, sub steagul carora acestia luptau. Coada leilor este legata de reprezentarea de pe scut. Scuturile au pe ele reprezentarea serafimilor, energia celesta (furgerele) datatoare de viata prin pomul vietii si constelatia de foc  inceputurilor, leul.. Asa cum indienii aveau pe cap coroana de pene, si aici regasim pe coif aceeasi coroana a vazduhului.





De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat./Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii. (bagheta lui mercur fiind considerata sabia de foc a heruvimilor! curiozitate? si astazi lampile fluorescente contin mercur, forma sabiei din mana heruvimului fiind cea a unei lampi cu mercur, posibil o lampa solara; cum in piramidele astece s-au gasit cantitati impotante de mercur, se crede ca energia solara folosita pentru iluminatul fara fir a fost descoperita inaintea lui Tesla, de popoarele antice).


Simbolurile rupestre sunt aceleasi in toata lumea





Un alt indiciu ca Europa a fost Pamantul fagaduit de Dumnezeu poporuli sau, este legenda lui Moise. Se spune ca Moise a mers prin desert timp de 40 de ani in cautarea pamantului fagaduit, timp in care oamenii s-au hranit cu mana cereasca. Moise a primit tablele legii si, desi nu a ajuns sa traiasca pe acest pamant (fagaduit), a apucat sa-l vada. Stim ca Moise a fost inmormantat in Iordania- Podisul Moabului.
Si vaticanul, o recumoaste! Limba Romaneasca  este mai veche decat limba latina




Coincidenta? Deloc. Epopeele antice dar si structurile megalitice sapate in piatra, ne
demonstreaza ca atat civilizatia din Mesopotamia cat si cea de la Ecuador au fost create de aceleasi spirite inalte. 


 












In epopeea Iliada, de Homer, VI, i. Hr . apare o creatura numita Himera. Aceasta avea cap de leu si coada de sarpe. Despre aceasta cretura care avea caracteristicile unui leu dar si ale unui sarpe, se spune ca a fost ucisa de eroul Bellerofonte (belerofon), cu ajutorul fratelui acesteia,  calul inaripar Pegas, din ea ramanand doar limba care arde si astazi in barlogul himerei, Yanartas (Turcia). Belerofon fiind mandru de isprava sa, s-a considerat egal cu zeii, gest care l-a infuriat pe Zeus. Sursele istorice, spun ca Iliada a fost inspirata din legendele hititilor unde Himera avea trei capete: unul de leu, altul de om, al treilea de sarpe
Bellerophon and the Chimera


Hartile sapate in piatra din paleolitic, transmit acelasi mesaj, pozitionand simbolul pe care se sprijina omenirea, leul, in centrul legendelor civilizatiei antice.



 Simbolul leului apare localizat in Europa, pe harta antica a lumii descoperita in  La Mana, provincial Cotopaxi- Ecuador, unde pe linia in scara care imparte cele doua emisfere apar marcate cele doua puncte de interes major: Asia/ Egiptul antic - Shuruppak -astazi Iraq si Ecuador / incasii


                       






Viata frumoasa sa avem, raiul este deschis la fiecare rasarit de Soare!

Daca ti-a placut da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!