joi, 14 martie 2019

Parfumuri Originale sau Fake? - test verificare

Cum se testeaza un parfum original?

In ultimii ani, piata a fost invadata de cosmetice, implicit "parfumuri originale" ,  care contin mai mult sau mai putin uleiuri naturale sau substante de laborator similare uleiurilor naturale. 


 Un parfum original, creat din extracte de uleiuri naturale, este usor reconoscibil daca trece Testul Oglinzii. Aunci cand este pulverizat spre o oglinda, lasa o urma uleioasa.


Parfumurile originale au anumite caracteristici ale aromei: culoarea limpede, fara reziduri, persistenta mirosului si modul in care mirosul se face remarcat in timp.

Sticla parfumului, nu este absolut necesar sa aibe mereu acelasi design deoarece conceptele Caselor de Parfumuri se mai schimba. Totusi, aceste modificari ale recipientelor pentru Parfumuri Originale sunt comunicate, brandurile consacrate fac campanii intense atunci cand exista astfel de modificari.

Prin urmare, pentru a recunoaste un Parfum intr-un recipient original, ar trebui sa urmarim atat forma cat si calitatea executiei, materialului,  modul in care a fost finisat recipientul.

Desigur, verificati codul de bare de pe cutie si sticla. Cele doua ar trebui sa coincida.
Si acum concret, cum imi dau seama daca am de a face cu un parfum original sau cu un fals, daca nu am mai folosit parfumul!?

ATUNCI CAND CUMPAR PENTRU MINE
- nu cumpar niciodata de pe internet, pana cand nu am incercat parfumul tester in magazine.

CUM SE TESTEAZA PARFUMUL?
-niciodata pe hartia de tester !

-doar pe incheietura mainii, deoarece parfumul isi schimba izul , iar mirosul devine personalizat,  conform PH-ului fiecaruia. In cazul in care nu tolerati anumite ingrediente, pielea se inroseste. La fel si in cazul mirosului, daca nu suportati anumite ingrediente ( de exemplu,  eu am probleme cu moscul din parfum) parfumul pare greu si va doare capul. Lasati sa actioneze pe piele, plimbati-va prin magazin si mirositi dupa 10 minute, o jumatate de ora, o ora. Este cea mai sigura modalitate de a alege parfumul potrivit.
Tineti seama si de felul in care miroase parfumul cand iesiti afara, la aer. Parfumul isi poate schimba "nuantele" functie de temperaturea/ anotimp / umezeala de afara

-niciodata nu inecerc mai mult de doua produse

cum depistam fake -urile

  Orice parfum original are un ambalaj propriu, specific fiecarui brand in parte. Verifica celofanul cu care este impachetata cutia si calitatea acesteia. La fake-uri, ambalajul sau cutia sunt de calitate inferioara, iar metodele de impachetare sunt neglijente, celofanul este sifonat, pe cand la parfumurile originale, celofanul este perfect intins.Ca si in cazul ambalajului, recipientul in care se gaseste parfumul si mecanismul de pulverizare sunt unice in functie de fiecare brand. Cele mai multe sunt proiectate special pentru marca respectiva si au caracteristici specifice acelui brand. Urmareste cu atentie calitatea sticlei, deoarece sticlelele care nu sunt perfecte (au goluri de aer, neregularitati) sunt respinse de brand-uri, iar parfumul din astfel de sticle este putin probabil sa fie cel original. Daca pulverizatorul este pe spatele sticlei,  sansele sunt mari ca parfumul respectiv sa fie contrafacut. In cazul parfumurilor originale, fiecare componenta a recipientului este testata si trecuta prin controale de calitate riguroase.

Parfumurile originale au o eticheta si un cod de bare greu de reprodus

Daca ai pune un parfum original langa unul contrafacut, ai observa ca tipul de scriere este diferit (clar si corect). In plus, pe etichetele marcilor contrafacute pot aparea greseli de scriere, ceea ce niciodata nu s-ar intampla in cazul parfumurilor originale. Codul de bare ofera informatii unice despre produs si nu poate fi reprodus usor. Codul de bare de pe ambalaj, trebuie sa fie identic cu cel al sticlei.

pulverizatorul parfumului original, este diferit de cel al unui fals.

felul in care sunt lipite etichetele si pozitionate logo-urile

Fiti atenti la golul sticlei,  de jos, din fabricatie. 
La parfumurile false, aceste este mai mare.Marile case de parfumuri îşi selectează cu foarte mare grijă furnizorii de ambalaje şi aceştia trebuie să îndeplinească condiţii dure de calitate care nu ar putea fi indeplinite de cine ştie ce fabrică de falsuri . In plus transportul coletelor este foarte atent , astfel incat ambalajul este intact.
Parfumurile contrafacute pot provoca reactii ale pielii

Adesea, parfumurile contrafacute pot provoca reactii ale pielii, mancarime sau roseata. Este de prisos sa va spun ca acestea pot contine substante  cancerigene. Verificati acest lucru chiar cand cumparati un spray antiperspirant. Pulverizati pe incheietura si asteptati cateva minute. Daca se inroseste este un semn clar al ingredientelor ieftine folosite in fabricarea parfumului sau al substantelor chimice utilizate si destul de rar al sensibilitatii pielii dvs. in contact cu produsele de calitate.

Producatorii mari de parfum acorda o atentie deosebita logo-uluiIn cazul vanzarilor on-line,  pretul este firesc sa fie mai mic , datorita costurilor mai mici cu chiriile. De obicei ,chiar daca gasiti comentarii rautacioase, este posibil ca acestea sa vina din partea concurentei.  Vanzatorii on-line (firmele - nu ma refer aici la cei care dau anunturi din mica publicitate cu: am primit parfumul, am nevoie de bani , etc.) nu aduc produse contrafacute, dat fiind faptul ca acum toata lumea are acces la informatii si este usor de verificat daca produsele sunt sau nu originale. Produsele pot fi returnate in termenul stabilit prin acordul de cumparare, fara comentarii; verificati intotdeauna produsul in prezenta curierului si nu platiti daca aveti impresia ca produsul nu este corespunzator."Vezi si Cum aleg parfumul potrivit