vineri, 16 februarie 2018

Simbolul - Forma INIMIIInima omului este ca pamantul, poti semana,  poti construi, poti planta ce vrei la suprafata dar ea continua sa aibe florile si fructele sale (Victor Hugo)


De unde forma stilizata a inimii? Grecii credeau că spiritul stă în inimă, chinezii spuneau că acest organ este centrul fericirii, iar egiptenii erau convinşi că sentimentele şi inteligenţa izvorăsc din inimă.


Se spune însă că inima a devenit simbolul iubirii în oraşul Libya, o colonie cunoscută pentru planta Silphium, care avea seminţe în formă de inimă.Grecii credeau că spiritul stă în inimă, chinezii spuneau că acest organ este centrul fericirii, iar egiptenii erau convinşi că sentimentele şi inteligenţa izvorăsc din inimă.


Se spune însă că inima a devenit simbolul iubirii în oraşul Libya, o colonie cunoscută pentru planta Silphium, care avea seminţe în formă de inimă.

 Această plantă avea proprietăţi medicinale şi putea fi folosită ca pilulă contraceptivă!

 De asemeni, era folosita ca planta aromatica in mancaruri sau pentru a extrage esente ce erau utilizate in fabricarea parfumului.


Toate incercarile de a cultiva planta in alta parte decat pe teritoriul Libiei au esuat. Astfel, planta care aproape a disparut de pe suprafata pamantului, a fost cotata ca o planta extrem de scumpa, fiind tranzactionata cu echivalentul greutatii sale in  dinari.


Trei dintre cele mai frumoase Inimi Naturale


Inima Calanches de Piana~ Corsica, France
Raul Inimii , North Dakota

Padurea Inimii- New Caledonia