Ideea
de Pizza la cornet, este simpla dar ingenioasa: aceea de a face pizza in forma
unui cornet de inghetata.
Aceasta forma iti permite sa mananci oriunde si
oricand, fiind preparata cu ingredientele si dupa retetele clasice de pizza.
Spania, Portugalia, Marea Britanie,
Japonia, Canada si recent Romania, incep sa adopte ideea de a crea noi concepte
de pizza, bazate pe studii conform carora gustarile rapide, la indemana, care
pot fi mancate la repezeala, fara
tacamuri , au foate multi adepti in randul populatiei tinere.
Dar cum procedam cand dorim sa
preperam produsul ca si gustare calda, acasa?
Avem nevoie de:
Daca nu aveti conuri din teflon, puteti folosi cornete din carton, eventul pastrati
ambalajul de la cornetele de inghetata sau confecrionati cornete, ruland hartie
in forma de cornet . Cornetele din hartie-carton se acopera cu un strat de
folie de aluminiu.
Ingrediente pentru blat:
-½ kg. faina
-3 -4 linguri ulei
-2 oua
-Drojdie ½ cub
-½ lingurita zahar
-Apa, cat cuprinde
-un praf de sare
maiaua : amestecati drojdia cu
putina apa calduta si zaharul
Se framanta aluatul incorporand
ingredientele , pana cand se desprinde singur de pe mana.
Lasati la dospit, ½ ora – o ora
Formati cornetele si puneti la copt 30-40 minute, pana cand
crusta devine aurie.
Umpleti cornetele cu ingredientele
dorite : suc de rosii, cascaval, mozzarella, ciuperci, sunca… etc.
Deasupra puneti cascaval ras ,
introduceti cornetele umplute in cani / borcane si mai lasati la cuptor 3-5
minute