Ideea
de Pizza la cornet, este simpla dar ingenioasa: aceea de a face pizza in forma
unui cornet de inghetata.
Aceasta forma iti permite sa mananci oriunde si
oricand, fiind preparata cu ingredientele si dupa retetele clasice de pizza.
![]() | |
Spania, Portugalia, Marea Britanie,
Japonia, Canada si recent Romania, incep sa adopte ideea de a crea noi concepte
de pizza, bazate pe studii conform carora gustarile rapide, la indemana, care
pot fi mancate la repezeala, fara
tacamuri , au foate multi adepti in randul populatiei tinere.
Dar cum procedam cand dorim sa
preperam produsul ca si gustare calda, acasa?
Avem nevoie de:
Daca nu aveti conuri din teflon, puteti folosi cornete din carton, eventul pastrati
ambalajul de la cornetele de inghetata sau confecrionati cornete, ruland hartie
in forma de cornet . Cornetele din hartie-carton se acopera cu un strat de
folie de aluminiu.
Ingrediente pentru blat:
-½ kg. faina
-3 -4 linguri ulei
-2 oua
-Drojdie ½ cub
-½ lingurita zahar
-Apa, cat cuprinde
-un praf de sare
maiaua : amestecati drojdia cu
putina apa calduta si zaharul
Se framanta aluatul incorporand
ingredientele , pana cand se desprinde singur de pe mana.
Lasati la dospit, ½ ora – o ora
Formati cornetele si puneti la copt 30-40 minute, pana cand
crusta devine aurie.
Umpleti cornetele cu ingredientele
dorite : suc de rosii, cascaval, mozzarella, ciuperci, sunca… etc.
Deasupra puneti cascaval ras ,
introduceti cornetele umplute in cani / borcane si mai lasati la cuptor 3-5
minute