joi, 14 mai 2015

Pizza Cornet - Fast Food, un nou concept





 Ideea de Pizza la cornet, este simpla dar ingenioasa: aceea de a face pizza in forma unui cornet de inghetata. 

Aceasta forma iti permite sa mananci oriunde si oricand, fiind preparata cu ingredientele si dupa retetele clasice de pizza.

 
Spania, Portugalia, Marea Britanie, Japonia, Canada si recent Romania, incep sa adopte ideea de a crea noi concepte de pizza, bazate pe studii conform carora gustarile rapide, la indemana, care pot fi mancate la repezeala,  fara tacamuri , au foate multi adepti in randul populatiei tinere.



Dar cum procedam cand dorim sa preperam produsul ca si gustare calda, acasa?

Avem nevoie de:
Daca nu aveti conuri din teflon, puteti folosi cornete din carton, eventul pastrati ambalajul de la cornetele de inghetata sau confecrionati cornete, ruland hartie in forma de cornet . Cornetele din hartie-carton se acopera cu un strat de folie de aluminiu.
 
 
Ingrediente pentru blat:
-½ kg. faina
-3 -4 linguri ulei
-2 oua
-Drojdie ½ cub
-½ lingurita zahar
-Apa, cat cuprinde
-un praf de sare
maiaua : amestecati drojdia cu putina apa calduta si zaharul
Se framanta aluatul incorporand ingredientele , pana cand se desprinde singur de pe mana.
Lasati la dospit, ½ ora – o ora
 
 
Formati cornetele  si puneti la copt 30-40 minute, pana cand crusta devine aurie.


Umpleti cornetele cu ingredientele dorite : suc de rosii, cascaval, mozzarella, ciuperci, sunca… etc.


Deasupra puneti cascaval ras , introduceti cornetele umplute in cani / borcane si mai lasati la cuptor 3-5 minute