duminică, 8 ianuarie 2017

REMEDII NATURISTE pentru BRONSITA , TUSE , RACEALA



Puțini știu că o cauză principala a bronșitelor  este excesul de toxine și de substanțe toxice acumulate în organism.
Procesul acumulării acestor toxine este cât se poate de simplu, acestea fiind transportate prin sânge direct în plămâni, iar imediata consecință a acestui fapt este iritarea bronhiilor și declanșarea bronșitelor. Să nu uităm și de anotimpul rece care determină prin temperaturile scăzute declanșarea bronșitelor.  Consumul redus de legume si fructe proaspete, ne lipsesc de nutrientii necesari functionarii optime a aorganismului.


Prin urmare, pentru a lupta împotriva bronșitelor , în sezonul rece, avem nevoie de o alimentative echilibrata, dar si de detoxificarea organismului
Pentru a  curăța organismul  de toxinele acumulate în timp, sucurile , smoothie-urile de fructe si legume sunt bine venite. Pentru ele, putem folosi : morcovii, lăptuca, varza, napii, ridichile negre, merele și citricele. Acestea,  duc la o ameliorare rapidă a simptomelor bronșitelor acute.
Un surplus de vitamina C este într-adevăr necesar în cazul tratării bronșitelor acute, iar în cazul bronșitelor cronice, vorbim de tratamente hepatice și hepatoprotectoare naturale indispensabile. Așadar, alimentele specifice regimului bronșitei acute includ morcovii, ceapa, orzul, sparanghelul, varza, lăptuca, ridichea neagră și roșie, usturoiul, gutuile, smochinele



Consumul de radacinoase, este extrem de important in anotimpul rece!

Ce proprietaţi terapeutice are napul?

Napul , desi putin folosit, este o planta extrem de valoroasa. Deoarece conţine oxid de aur , ajută foarte mult si miocardul. Tot despre această plantă se spune în studii că ar fi elixirul tinereţii pentru că ajută la refacerea ţesuturilor umane. Bulbii contin o cantitate mare de fier, fapt pentru care sunt recomandaţi persoanelor cu anemie.




- Napii sunt bogati in insulina (20-35%), usor asimilabila de catre diabetici. Daca sunt consumati cu regularitate de persoanele bolnave, nivelul zaharului in sange se stabilizeaza, functionarea pancreasului se imbunatateste.
- Este considerat un remediu natural in tratamentul bronsitei.
- Trateaza tusea, cistita , guta, acneea, enterita.
- Trateaza eczemele.
- Trateaza afectiunile cailor respiratorii.
- Este un bun remediu impotriva guturaiului, anginelor, frisoanelor.
- Vindeca degeraturile. 


 

Ce proprietati terapeutice are ridichea neagra?



Ridichea neagra contine foarte multa vitamina C care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti. Contine, de asemenea, si vitaminele B si E, fosfor, sodium, potasiu, iod, sulf, magneziu, fier si calciu si bineinteles, o cantitate insemnata de fibre alimentare care au rolul de a regla digestia.Consumul de ridiche neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor avand un puternic efect tonic, detoxifiant si mineralizant.


-cur
ata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda
-regleaza tranzitul intestinal si reduc posibilitatea instalarii constipatiei, datorita continutului mare de fibre
-datorita continutului sau bogat in vitamina C si iod, ridichea neagra vindeca rahitismul si scorbutul. De asemenea, tot vitamina C tine la distanta gripa si racelile de sezon, intarind imunitatea organismului.

-Sucul de ridiche neagra dizolva calculuii renali. Sucul se obtine dand ridichea, spalata, uscata si apoi, curatata de coaja, prin storcatorul de fructe. Timp de doua luni, dimineata, pe nemancate, se bea cate jumatate de pahar de suc, proaspat preparat in casa.

- ideala in curele de slabire, o suta de grame de ridiche neagra contine doar 24 de calorii, dar ca s-o digere, organismul consuma mult mai multe calorii
 

-vindeca tusea: doua ridichi negre, de marimi potrivite, se spala bine, se scobesc la un capat si scobitura se umple cu zahar sau cu miere de albine. Pune ridichile in cate un bol ca sa nu se rastoarne si aseaza bolurile langa o sursa de caldura: soba, calorifer. Curand vor incepe sa lase sirop. Pe masura ce lasa sirop, umpleti golul ramas cu zahar pana cand coaja ridichii incepe sa se stafideasca.




surese: