Virusii si bacteriile actioneaza atunci cand organismal este slabit iar imunitatea este redusa. Inflamarea plamanilor, este cauza principala a deceselor. Cum fac sa-mi eliberez plamanii, sa expectorez, sa respir? Ce alimente ma ajuta in lupta cu virusii ?
Care
sunt simptomele pneumoniei?
Simptomele pot aparea fie brusc, la 24-48 de ore dupa
inflamarea tesutului pulmonar, fie lent, pe parcursul mai multor zile.
Simptomele sunt cele comune pneumoniei:
• Tuse,
care poate fi seaca, sau productiva, fiind vizibil un mucus gros, galben,
verde, sau maro, care poate contine pete de sange in unele situatii.
•
Dificultati ale respiratiei, cum ar fi respiratie superficiala si prea
rapida, sau taierea respiratiei chiar daca nu faceti efort.
• Batai
rapide ale inimii
• Febra
• Stare de
rau
•
Transpiratie
• Tremurat
• Pierderea
poftei de mancare
• Durere
toracica, care se agraveaza cand tusiti.
Inflamarea saculetilor pulmonari, prin umplerea acestora
cu lichid, respectiv pneumonia bacteriana provocata de virusi si ciuperci, destul
de rara, dar agresiva ca in cazul coronaviruluslui, afecteaza in special persoanele cu un sistem imunitar foarte
slabit.
Cand
sunt recuperat?
Simptomele incep sa dispara la persoanele cu o forma
usoara dupa doua saptamani.
La persoanele grav
afectate dar pe cale de recuparare, in cazul pneumoniei, stim ca suntem ca si vindecati atunci cand:
• Dupa o
saptamana- febra dispare
• Dupa 4
saptamani- dispar durerea toracica si productia de mucus
• Dupa 6
saptamani- dispar tusea si problemele de respiratie
• Dupa 3
luni- dispar toate simptomele, dar exista sansa sa persiste senzatia de
oboseala
• Dupa 6 luni-
recuperare completa
In cazul Coronavirusului- SARS poate ramane in tractul respirator pana la 37 de zile, 14 zile fiind perioada in care persoana infestata trebuie sa ramana in carantina dupa trecerea simptomelor, potrivit Bloomberg
Cum previn dezvoltarea coronavirusului-SARS?
Prin:
- Stimularea imunității gazdei umane;
- Inhibarea proteinelor umane care acționează drept receptori pentru virus
Alimente sanatoase alcaline, bogate in fibre- protein vegetale –fier, nu trebuie sa liseasca in peroadele de post si dintr-un meniu vegetarian.
Ce alimente alcaline şi acide trebuie incluse în dietă alcalină? Să le luăm pe rând: legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salată verde, pătrunjel, usturoi, vinete, conopidă, busuioc, coriandru, andive, varză, mazăre, chilli, asparagus etc.); fructe (avocado, lămâie, nucă de cocos proaspătă, grepfrut etc.); cereale şi leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc.); seminţe (migdale, seminţe de in, de susan, de floarea-soarelui, cocos etc.); ulei (de in, de avocado, de cocos etc.); germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa etc.); verdeaţă (mlădiţe de grâu, de orz, ovăz, coada calului etc.); pâine (pâine cu germeni, lipie cu drojdie etc.); ceaiuri (negru, alb, verde).
Detoxifierea prin consumul de sucuri de radacinoase, legume si fructe proaspete, leurda, urzici, usturoi, spanac duc la tonifierea organismului.
Puțini știu că o cauză principala al incarcarii plamanilor cu apa, bronșitelor, racelii la plamani este excesul de toxine și de substanțe toxice acumulate în organism.
Procesul acumulării acestor toxine este cât se poate de
simplu, acestea fiind transportate prin sânge direct în plămâni, iar imediata
consecință a acestui fapt este iritarea bronhiilor și declanșarea bronșitelor.
Să nu uităm și de anotimpul rece care determină prin temperaturile scăzute declanșarea
bronșitelor. Consumul redus de legume si
fructe proaspete, ne lipsesc de nutrientii necesari functionarii optime a
organismului.
Prin urmare, pentru a lupta împotriva bronșitelor , în
sezonul rece, avem nevoie de o alimentative echilibrata, dar si de detoxificarea organismului
Pentru a curăța
organismul de toxinele acumulate în
timp, sucurile , smoothie-urile de fructe si legume sunt bine venite. Pentru
ele, putem folosi : morcovii, lăptuca, varza, napii, ridichile negre, merele și
citricele. Acestea, duc la o ameliorare
rapidă a simptomelor bronșitelor acute.
Un surplus de vitamina C este într-adevăr necesar în
cazul tratării bronșitelor acute, iar în cazul bronșitelor cronice, vorbim de
tratamente hepatice și hepatoprotectoare naturale indispensabile. Așadar,
alimentele specifice regimului bronșitei acute includ morcovii, ceapa, orzul,
sparanghelul, varza, lăptuca, ridichea neagră și roșie, usturoiul, gutuile,
smochinele
Consumul de radacinoase, este extrem de important in anotimpul rece!
Ce
proprietaţi terapeutice are napul?
Napul , desi putin folosit, este o planta extrem de
valoroasa. Deoarece conţine oxid de aur , ajută foarte mult si miocardul. Tot
despre această plantă se spune în studii că ar fi elixirul tinereţii pentru că
ajută la refacerea ţesuturilor umane. Bulbii contin o cantitate mare de fier,
fapt pentru care sunt recomandaţi persoanelor cu anemie.
- Napii sunt bogati in insulina (20-35%), usor
asimilabila de catre diabetici. Daca sunt consumati cu regularitate de
persoanele bolnave, nivelul zaharului in sange se stabilizeaza, functionarea
pancreasului se imbunatateste.
- Este considerat un remediu natural in tratamentul
bronsitei.
- Trateaza tusea, cistita , guta, acneea, enterita.
- Trateaza eczemele.
- Trateaza afectiunile cailor respiratorii.
- Este un bun remediu impotriva guturaiului, anginelor, frisoanelor.
- Vindeca degeraturile.
- Trateaza tusea, cistita , guta, acneea, enterita.
- Trateaza eczemele.
- Trateaza afectiunile cailor respiratorii.
- Este un bun remediu impotriva guturaiului, anginelor, frisoanelor.
- Vindeca degeraturile.
Ce
proprietati terapeutice are ridichea neagra?
Ridichea neagra contine foarte multa vitamina C care,
dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei
mai puternici antioxidanti. Contine, de asemenea, si vitaminele B si E, fosfor,
sodium, potasiu, iod, sulf, magneziu, fier si calciu si bineinteles, o
cantitate insemnata de fibre alimentare care au rolul de a regla digestia.Consumul de
ridiche neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a
lupta impotriva infectiilor avand un puternic efect tonic, detoxifiant si
mineralizant.
-curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda
-regleaza tranzitul intestinal si reduc posibilitatea instalarii constipatiei, datorita continutului mare de fibre
-datorita continutului sau bogat in vitamina C si iod,
ridichea neagra vindeca rahitismul si scorbutul. De asemenea, tot vitamina C
tine la distanta gripa si racelile de sezon, intarind imunitatea organismului.
-Sucul de ridiche neagra dizolva calculuii renali. Sucul se obtine dand ridichea, spalata, uscata si apoi, curatata de coaja, prin storcatorul de fructe. Timp de doua luni, dimineata, pe nemancate, se bea cate jumatate de pahar de suc, proaspat preparat in casa.
- ideala in curele de slabire, o suta de grame de ridiche neagra contine doar 24 de calorii, dar ca s-o digere, organismul consuma mult mai multe calorii
-vindeca tusea: doua ridichi negre, de marimi potrivite, se spala bine, se scobesc la un capat si scobitura se umple cu zahar sau cu miere de albine. Pune ridichile in cate un bol ca sa nu se rastoarne si aseaza bolurile langa o sursa de caldura: soba, calorifer. Curand vor incepe sa lase sirop. Pe masura ce lasa sirop, umpleti golul ramas cu zahar pana cand coaja ridichii incepe sa se stafideasca.
-Sucul de ridiche neagra dizolva calculuii renali. Sucul se obtine dand ridichea, spalata, uscata si apoi, curatata de coaja, prin storcatorul de fructe. Timp de doua luni, dimineata, pe nemancate, se bea cate jumatate de pahar de suc, proaspat preparat in casa.
- ideala in curele de slabire, o suta de grame de ridiche neagra contine doar 24 de calorii, dar ca s-o digere, organismul consuma mult mai multe calorii
-vindeca tusea: doua ridichi negre, de marimi potrivite, se spala bine, se scobesc la un capat si scobitura se umple cu zahar sau cu miere de albine. Pune ridichile in cate un bol ca sa nu se rastoarne si aseaza bolurile langa o sursa de caldura: soba, calorifer. Curand vor incepe sa lase sirop. Pe masura ce lasa sirop, umpleti golul ramas cu zahar pana cand coaja ridichii incepe sa se stafideasca.
Deloc de neglijat este TURMERICUL sau CURCUMA
Desi nu este o o radacina cultivata pe meleagurile
noastre, este usor de gasit sub forma de granule sau praf, la plafar sau in
supermarket -raionul de condimente.
Proprietatile Turmericului, sunt antiinflamatorii. Se
stie ca acest virusii, actioneaza agresiv in mod special asupra persoanelor
cu boli cronice, autoimune.
Indicat in cazul tulburarilor circulatorii, hematoame,
boli hepato-biliare, colita ulcero-hemoragica, artrita reumatoida, turmericul
are proprietarea de a ajuta in lupta impotriva infectiilor respiratorii,
calmand tusea, durerile in gat, actionand asupra secretiilor bronsice, fiind
antiinflamator, antioxidant, antibacterian, cicatrizeaza si detoxifica
Hreanul este folosit ca leac în bronșite, pneumonii,
sinuzită, rinită, astm, gripă, răceli,
guturai, astm bronșic, bronșită cronică,etc. Proprietatea lui de a
stimula transpirația îl recomandă pentru scăderea temperaturii corpului.
Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!
Sa fim sanatosi!