https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

17 ianuarie 2023

Remedii naturiste pentru plamani - tuse




Virusii si bacteriile actioneaza atunci cand organismal este slabit iar imunitatea este redusa. Inflamarea plamanilor, este cauza principala a deceselor. Cum fac sa-mi eliberez plamanii, sa expectorez, sa respir? Ce alimente ma ajuta in lupta cu virusii ?






Care sunt simptomele pneumoniei?


Simptomele pot aparea fie brusc, la 24-48 de ore dupa inflamarea tesutului pulmonar, fie lent, pe parcursul mai multor zile. Simptomele sunt cele comune pneumoniei:


         Tuse, care poate fi seaca, sau productiva, fiind vizibil un mucus gros, galben, verde, sau maro, care poate contine pete de sange in unele situatii.


         Dificultati ale respiratiei, cum ar fi respiratie superficiala si prea rapida, sau taierea respiratiei chiar daca nu faceti efort.


         Batai rapide ale inimii


         Febra


         Stare de rau

         Transpiratie

         Tremurat

         Pierderea poftei de mancare

         Durere toracica, care se agraveaza cand tusiti.

Inflamarea saculetilor pulmonari, prin umplerea acestora cu lichid, respectiv pneumonia bacteriana provocata de virusi si ciuperci, destul de rara, dar agresiva ca in cazul coronaviruluslui, afecteaza in special  persoanele cu un sistem imunitar foarte slabit.

Cand sunt recuperat?

Simptomele incep sa dispara la persoanele cu o forma usoara dupa doua saptamani.

 La persoanele grav afectate dar pe cale de recuparare, in cazul pneumoniei, stim ca suntem ca si vindecati atunci cand:

         Dupa o saptamana- febra dispare

        Dupa 4 saptamani- dispar durerea toracica si productia de mucus

         Dupa 6 saptamani- dispar tusea si problemele de respiratie

         Dupa 3 luni- dispar toate simptomele, dar exista sansa sa persiste senzatia de oboseala

         Dupa 6 luni- recuperare completa

In cazul Coronavirusului-  SARS poate ramane in tractul respirator pana la 37 de zile, 14 zile fiind perioada in care persoana infestata trebuie sa ramana in carantina dupa trecerea simptomelor, potrivit Bloomberg
Cum previn dezvoltarea coronavirusului-SARS?
Prin:
  1. Stimularea imunității gazdei umane;
  2. Inhibarea proteinelor umane care acționează drept receptori pentru virus


Romanii, cunosc remediul de cand lumea- postul!



Alimente sanatoase alcaline, bogate in fibre- protein vegetale –fier,  nu trebuie sa liseasca in peroadele de post si dintr-un meniu vegetarian.



Ce alimente alcaline şi acide trebuie incluse în dietă alcalină? Să le luăm pe rând: legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salată verde, pătrunjel, usturoi, vinete, conopidă, busuioc, coriandru, andive, varză, mazăre, chilli, asparagus etc.); fructe (avocado, lămâie, nucă de cocos proaspătă, grepfrut etc.); cereale şi leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc.); seminţe (migdale, seminţe de in, de susan, de floarea-soarelui, cocos etc.); ulei (de in, de avocado, de cocos etc.); germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa etc.); verdeaţă (mlădiţe de grâu, de orz, ovăz, coada calului etc.); pâine (pâine cu germeni, lipie cu drojdie etc.); ceaiuri (negru, alb, verde).


Detoxifierea prin consumul de sucuri de radacinoase, legume si fructe proaspete, leurda, urzici, usturoi, spanac duc la tonifierea organismului.


Puțini știu că o cauză principala al incarcarii plamanilor cu apa, bronșitelor, racelii la plamani  este excesul de toxine și de substanțe toxice acumulate în organism.

Procesul acumulării acestor toxine este cât se poate de simplu, acestea fiind transportate prin sânge direct în plămâni, iar imediata consecință a acestui fapt este iritarea bronhiilor și declanșarea bronșitelor. Să nu uităm și de anotimpul rece care determină prin temperaturile scăzute declanșarea bronșitelor.  Consumul redus de legume si fructe proaspete, ne lipsesc de nutrientii necesari functionarii optime a organismului.





Prin urmare, pentru a lupta împotriva bronșitelor , în sezonul rece, avem nevoie de o alimentative echilibrata, dar si de detoxificarea organismului

Pentru a  curăța organismul  de toxinele acumulate în timp, sucurile , smoothie-urile de fructe si legume sunt bine venite. Pentru ele, putem folosi : morcovii, lăptuca, varza, napii, ridichile negre, merele și citricele. Acestea,  duc la o ameliorare rapidă a simptomelor bronșitelor acute.
Un surplus de vitamina C este într-adevăr necesar în cazul tratării bronșitelor acute, iar în cazul bronșitelor cronice, vorbim de tratamente hepatice și hepatoprotectoare naturale indispensabile. Așadar, alimentele specifice regimului bronșitei acute includ morcovii, ceapa, orzul, sparanghelul, varza, lăptuca, ridichea neagră și roșie, usturoiul, gutuile, smochinele



Consumul de radacinoase, este extrem de important in anotimpul rece!

Ce proprietaţi terapeutice are napul?

Napul , desi putin folosit, este o planta extrem de valoroasa. Deoarece conţine oxid de aur , ajută foarte mult si miocardul. Tot despre această plantă se spune în studii că ar fi elixirul tinereţii pentru că ajută la refacerea ţesuturilor umane. Bulbii contin o cantitate mare de fier, fapt pentru care sunt recomandaţi persoanelor cu anemie.




- Napii sunt bogati in insulina (20-35%), usor asimilabila de catre diabetici. Daca sunt consumati cu regularitate de persoanele bolnave, nivelul zaharului in sange se stabilizeaza, functionarea pancreasului se imbunatateste.
- Este considerat un remediu natural in tratamentul bronsitei.
- Trateaza tusea, cistita , guta, acneea, enterita.
- Trateaza eczemele.
- Trateaza afectiunile cailor respiratorii.
- Este un bun remediu impotriva guturaiului, anginelor, frisoanelor.
- Vindeca degeraturile. 


 

Ce proprietati terapeutice are ridichea neagra?



Ridichea neagra contine foarte multa vitamina C care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti. Contine, de asemenea, si vitaminele B si E, fosfor, sodium, potasiu, iod, sulf, magneziu, fier si calciu si bineinteles, o cantitate insemnata de fibre alimentare care au rolul de a regla digestia.Consumul de ridiche neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor avand un puternic efect tonic, detoxifiant si mineralizant.


-cur
ata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda
-regleaza tranzitul intestinal si reduc posibilitatea instalarii constipatiei, datorita continutului mare de fibre
-datorita continutului sau bogat in vitamina C si iod, ridichea neagra vindeca rahitismul si scorbutul. De asemenea, tot vitamina C tine la distanta gripa si racelile de sezon, intarind imunitatea organismului.

-Sucul de ridiche neagra dizolva calculuii renali. Sucul se obtine dand ridichea, spalata, uscata si apoi, curatata de coaja, prin storcatorul de fructe. Timp de doua luni, dimineata, pe nemancate, se bea cate jumatate de pahar de suc, proaspat preparat in casa.

- ideala in curele de slabire, o suta de grame de ridiche neagra contine doar 24 de calorii, dar ca s-o digere, organismul consuma mult mai multe calorii
 

-vindeca tusea: doua ridichi negre, de marimi potrivite, se spala bine, se scobesc la un capat si scobitura se umple cu zahar sau cu miere de albine. Pune ridichile in cate un bol ca sa nu se rastoarne si aseaza bolurile langa o sursa de caldura: soba, calorifer. Curand vor incepe sa lase sirop. Pe masura ce lasa sirop, umpleti golul ramas cu zahar pana cand coaja ridichii incepe sa se stafideasca.







Deloc de neglijat este TURMERICUL sau CURCUMA

 Desi nu este o o radacina cultivata pe meleagurile noastre, este usor de gasit sub forma de granule sau praf, la plafar sau in supermarket -raionul de condimente.









Proprietatile Turmericului, sunt antiinflamatorii. Se stie ca acest virusii, actioneaza agresiv in mod special asupra persoanelor cu boli cronice, autoimune.

 

Indicat in cazul tulburarilor circulatorii, hematoame, boli hepato-biliare, colita ulcero-hemoragica, artrita reumatoida, turmericul are proprietarea de a ajuta in lupta impotriva infectiilor respiratorii, calmand tusea, durerile in gat, actionand asupra secretiilor bronsice, fiind antiinflamator, antioxidant, antibacterian, cicatrizeaza si detoxifica 

 

Hreanul este folosit ca leac în bronșite, pneumonii, sinuzită, rinită, astm, gripă, răceli,  guturai, astm bronșic, bronșită cronică,etc. Proprietatea lui de a stimula transpirația îl recomandă pentru scăderea temperaturii corpului.



Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!

Sa fim sanatosi!