marți, 18 august 2015

PROFETII Biblice ADEVARATE - In cautarea Arcei lui NoeProfetiile, previziunile Biblice sunt Adevarate?
Căutarea și găsirea Arcei lui Noe, a rămas până în zilele noastre o temă controversată. Căutările de la mijlocul secolului XX au fost susținute în mare parte de biserici, localnici, televiziuni, clipuri video, mai nou internet și de interesul continuu de a crea un subiect popular. Toate au fost declarate de unii istorici și arheologi ca fiind ‘’piste false’’. Nu se știe dacă aceste declaraţii sunt menite a proteja site-ul, dacă descoperile facute la fata locului nu-și găsesc înca explicaţii și se astepată un moment de evoluţie a știintei pentru a furniza dovezi explicabile sau este adevărat ca ceea ce fotografiile și expediţiile au descoperit la faţa locului, nu este Arca lui Noe. Unii susţin chiar că fragmente de lemn au fot cărate la locul site-ului (Ararat, este un munte cu puţini copaci), pentru a  crea controverse despre existenţa chivotului și chiar s-ar fi construit cele trei nivele biblice ale Arcei lui Noe, de către cei care vor să perpetueze subiectul . Totuși, sunt voci care susţin că Site-ul de pe Muntele Ararat, este cât se poate de real, bine conservat printr-o voinţă divină , pentru că a fost acoperit în flux de lava unui Vulcan,  care a pecetluit zona în mod eficient într-un fel de " capsulă a timpului " sigiland-o, pentru a o dezvălui omenirii la momentul potrivit, atunci când vom fi pregătiţi să intelegem.

Prin urmare, nu  mică a fost surprinderea omenirii când a fost ‘’gasită’’ Arca lui Noe, în locul indicat de biblie : 

„Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Noe: «Sosit-a înaintea feţei Mele sfârşitul a tot omul, căci s-a umplut pământul de nedreptăţile lor, şi iată Eu îi voi pierde de pe pământ. 14. Tu însă fă-ti o corabie de lemn de salcâm. În corabie să faci despărţituri şi smoleşte-o cu smoală pe dinăuntru şi pe din afară. 15. Corabia însă să o faci aşa: lungimea corăbiei să fie de trei sute de coţi, lăţimea ei de cincizeci de coţi, iar înălţimea de treizeci de coţi. 16. Să faci corăbiei o fereastră la un cot de la acoperiş, iar uşa corăbiei să o faci într-o parte a ei. De asemenea să faci într-însa trei rânduri de cămări: jos, la mijloc şi sus. 17. Şi iată Eu voi aduce asupra pământului potop de apă, ca să pierd tot trupul de sub cer, în care este suflu de viaţă, şi tot ce este pe pământ va pieri. 18. Iar cu tine voi face legământul Meu; şi vei intra în corabie tu şi împreună cu tine vor intra fiii tăi, femeia ta şi femeile fiilor tăi. 19. Să intre în corabie din toate animalele, din toate târâtoarele, din toate fiarele şi din tot trupul, câte două, parte bărbătească şi parte femeiască, ca să rămână cu tine în viaţă.»” (Facerea 6, 13-19).Se spune că potopul a durat 365 de zile, alții spun că au trecut 371 de zile până când arca a eșuat pe vârful muntelui. Alte 40 de zile au trecut până când apele s-au retras și munții au devenit vizibili. Noe a lăsat prima oară liber un corb, dar nu a găsit pământ uscat. După ce au trecut șapte zile, Noe a lăsat liber un porumbel care s-a întors cu o ramură. După alte șapte zile iar a lăsat liber un porumbel, care nu s-a mai întors. După un an și 10 zile de la începerea potopului, la pocunca divină, Noe împreună cu toți cei care se aflau în arcă au ieșit afară.
După potop, Domnul i-a promis lui Noe că niciodată nu va mai șterge omenirea de pe pământ cu apă, și a creat primul curcubeu pe cer (Moise I. 9:11).

În privința realității arcei și a veracității descrierii biblice a peripețiilor lui Noe, punctul de vedere științific - exprimat de geologie - este că de când oamenii populează Terra (istoria recentă a planetei) planeta a cunoscut un potop global, drept pentru care,  arca lui Noe,  descrisă în Facerea Lumii poate fi  cat se poate de reala.

Arca a avut lungimea de 140 de metri, lățimea de 23 de metri și înălțimea de 14 metri. Avea un singur geam și o singură ușă aflată la mijlocul corăbiei. Corabia a fost construită din lemn de gofer (chiparos), era impărțită în cămăruțe, tencuită cu smoală pe dinăuntru si pe dinafară. (Geneza 6,14)
Arca avea trei punți, sau trei nivele, ceea ce i-a mărit rezistența. Suprafața totală a punților era de 8.900 m2. A fost construită probabil din chiparos, un arbore rășinos, deci rezistent la apă, fiind etanșată pe interior și exterior cu un strat de catran (Geneza 6:14–16). Nu se spune cum a îmbinat Noe bârnele. Însă, înainte de relatarea despre Potop, Biblia vorbește despre făuritori de unelte de aramă și de fier (Geneza 4:22). În orice caz, și în prezent se folosesc cuie de lemn la construirea unor ambarcațiuni de lemn.
În căutarea Arcei lui Noe !

Marco Polo (1254–1324) în jurnalul lui, spunea că a văzut arca pe muntele Ararat. În inima lanțului muntos armean , pe vârf de munte, este o formă, careia localnicii ii spun Arca lui Noe. Ea (forma muntelui),  este atât de larga și lunga că este nevoie de mai mult de două zile pentru a merge în jurul ei . Pe culmea muntelui,  zăpada este prezenta  pe tot parcursul anului ; acest zăpada, nu se topește niciodată în întregime , iar atunci cand ninge, noua zăpadă cade peste cea veche, astfel încât nivelul crește.

-Primul care a efectuat o escaladare atestată documentar a Muntelui Ararat este doctorul german Parrot, în 1829. Arhidiaconul Nurry mărturisea într-un document că a văzut cu ochii săi Arca lui Noe, aflată pe marginea unui lac veşnic îngheţat de pe Muntele Ararat. El zicea că mare parte din corabie e prinsă în gheaţă, doar o mică porţiune fiind vizibilă. Această descriere concordă cu opiniile altor cercetători de mai târziu care cred că Arca a alunecat pe coasta muntelui şi s-a rupt în mai multe bucăţi care au fost prinse în gheaţă. El a scris că "  armenii sunt ferm convinsi că Arca lui Noe, a rămas până în zilele noastre pe partea de sus a Araratului , și că, pentru a  păstra vestigiul intact, nici o ființă umană nu are voie să se apropie.


-În 1876 , James Bryce , istoric , om de stat , diplomat , explorator , și profesor de drept civil la Oxford , a urcat pe Ararat și a găsit o lespede de lemn, cioplită de mână , patru picioare lungime și grosime de cinci inch , pe care a identificat-o ca fiind din Arca .
-In 1883 , the British Prophetic Messenger si alte institutii au raportat că comisari turci investighează locul unde s-a văzut Chivotul
După descoperirea “oficială” a Arcei lui Noe au avut loc multe discuţii. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că a fost descoperită într-adevăr corabia biblică, în timp ce alţii nu sunt de acord cu această teorie. Căutarea pentru Arcă, continuă.

-În 1960, Lihan Durupinar, un general din armata turcă, a făcut mai multe fotografii aeriene. Într-una din aceste fotografii, Durupinar a observat un obiect ciudat suspendat la o înălţime de 1900 metri în Munţii Ararat. Obiectul avea formă de navă, cu o lungime de aproximat 150 de metri. La scurt timp după ce fotografia a fost publicată, o echipă alcătuită din oameni de ştiinţă americani şi turci au pornit într-o expediţie de cercetare pe munte.

-În luna septembrie anului 1960,  Ron Wyatt, arheolog amator, a citit un articol în revista „Life” despre acest fenomen şi astfel căutarea Arcei lui Noe a devenit principalul obiectivul din viaţa sa. 

-In anul 1972, un satelit lansat de NASA a surprins unele imagini detaliate ale Muntelui Ararat, imagini realizate cu precadere in zona mentionata de exploratorii amintiți. Rezultatul a fost uimitor: un contur nefiresc, masiv si de forma paralelipipedica, aflat la altitudinea de 4.000 de metri.

-Începând din 1973, James Benson "Jim" Irwin  (astronaut american , inginer aeronautic , pilot de încercare United States Air Force) a condus mai multe expediții la Muntele Ararat , Turcia , in cautarea         rămășițelor Arcei lui Noe , alaturi de Locotenent Orhan Baser și echipa sa de comando, care a fost repartizat pentru a proteja și conduce echipa în această expediție ;  dar nu a găsit nici o dovadă concretă a Arcei lui Noe . "Am făcut tot ce am putut ", a spus el, " dar Chivotul continuă să ne scape"

-În 1977, Ron Wyatt a început misiunea în Turcia împreună cu cei doi fii ai săi. Având de depăşit numeroase piedici, în cele din urmă cercetătorul american şi fiii săi au ajuns în sat, unde au găsit indicaţii preţioase în rândul populaţiei locale. La marginea satului, ei au descoperi mai mulţi bolovani, ce semănau cu pietre de ancorare. Ron văzuse înainte fotografii ale acestor roci în cărţi de arheologie. Bolovanii perforaţi au servit ca ancore pentru navele vechi. S-a dovedit că au existat cruci gravate pe toate pietre din acea zonă.


Se poate crede că sunt pietre de mormânt, dar localnicii au confirmat că nu găsesc rămășițe umane  atunci când sapa aproape de aceste pietre


 
http://www.setapartpeople.com/noah-ark-trip-to-turkey

-"Adevărul răsare din pămînt" în 1978, când un cutremur face ca solul din jurul Arcei să cadă, redandu-i "forma". Cu solul îndepărtat din lateral, obiectul a luat o forma  reconoscibila, de  navă. "Datorită efectului impietririi", structura internă este într-o stare mult mai bună, pentru simplul fapt că nu au fost expusă la intemperii.


-În august 1979, după cutremurul din Turcia, Ron Wyatt a vizitat situl din nou. Cercetătorul a vazut   pământul, in urma cutremurului,  a descoperit rămășițele fosilizate ale navei. Wyatt nu primise o autorizaţie pentru lucrările arheologice până la acea dată, aşa că a decis să lucreze pe cont propriu. Data viitoare, în august 1984, el a folosit aparate de detectat metale în cercetarea sa.
Scanarea a scos la iveală o întreagă reţea de metal în jurul obiectului, ce era de origine artificială. Ron a cercetat panta muntelui unde se oprise „Arca”. Sus în munte, a descoperit ruinele ale unei vechi construcţii din piatră. În apropierea ruinelor exista un lot de teren de 36×12 metri, ce era încadrat cu un fel lemn fosilizate. 

S-a spus că analizele de laborator, au dezvăluit structuri organice nespecifice zonei.


Se spune ca detectorul de metale cu care a fost scanată zona in 1985, a aratat cum nava a fost literalmente "înfășurata în jurul stâncii", similar cu o masina care este înfășurat în jurul unui stâlp in caz de accident. Dar partea cea mai ciudata, ar fi fost descoperirea de titan în concentrație mare.  De ce este de interes special? Procesul prin care titanul este prelucrat in  metal, a fost cunoscut de abea din 1936. Avantajul prelucrarii titanului, constă in puterea sa extraordinară și greutatea redusă, motiv pentru care astăzi este folosit în tehnologii medicale și aeronautica.

Analizele combinate ale nitului fosilizat, ar oferi dovezi că a fost compus dintr-un aliaj de aluminiu fier și titan ; un aliaj care ar fi extrem de puternic, ușor și rezistent la coroziunea apelor maritime . Nitul, ar conține elemente care sunt în concordanță cu un aliaj foarte high-tech . 
http://www.constellation7.org/Noahs-Ark-Found-Proven-Confirmed-77.htm


-În decembrie 1986, oficialii turci reprezentând Ministerele de Interne şi Externe, precum şi un grup de cercetători din oraşul lui Ataturk au aprobat poziţia oficială afirmând că formaţiunea descoperită de către Ron Wyatt şi colegii săi conţine într-adevăr rămăşiţele Arcei lui Noe.

-În anul 2004, omul de afaceri Daniel McGivern a anunțat că va finanța o expediție insa i-a fost refuzata permisiunea de către autoritățile turcești , site-ul fiind intr-o zonă militară restricționată . Expediția a fost ulterior etichetata ca "cascadorie " de National Geographic News, care a subliniat că liderul expeditiei , un turc pe nume Ahmet Ali, a fost acuzat de falsificarea fotografiilor corabiei

-În  iunie 2006, Bob Cornuke - the Bible Archeology Search and Exploration Institute a luat o echipa de 14 americani "oamnei de afaceri, absolventi de drept, oficiali" in cautarea de a demonstra teoria ca nu Ararat , ci un site din Munții Alborz, Iran- a fost locul in care a poposit Arca, dar ajunge la concluzia că locul este doar "un candidat"

-În  2007, o expediție comună Turca - Hong Kong a susținut că au găsit o peșteră neobișnuita cu pereți din lemn fosilizat pe muntele Ararat, cu mult peste linia de vegetație. În 2010, Nami a lansat un videoclip cu descoperirea lor. Membrii ‚’Arca lui Noe Ministries International’’ au raportat datarea cu carbon , sugerand ca lemnul este de aproximativ 4800 ani vechime. Este puțin probabil că a existat vre-o așezare la o altitudine de 4.000 de metri. Randall Price, partener cu Arca lui Noe Ministries International , a declarat că descoperirea a fost, probabil, rezultatul unei farse, comise de zece lucrători kurzi angajați de ghidul turc folosit de chinezi, care au plantat grinzi din lemn de mari dimensiuni luate de la o structura veche în apropiere de Marea Neagră in  peșteră. Într-un răspuns la declaratia lui Pret, Arca lui Noe Ministries International, au declarat că au încetat cooperarea cu Pret la începutul lunii octombrie 2008 și că el nu a facut parte din expediatia lor. Pe site-ul lor, ei spun că au cerut opinia domnului Muhsin Bulut, directorul ministerului Cultural, provincia Agri, iar răspunsul lui a fost că a transporta în secret o cantitate de lemn atat de mare în zona strict monitorizată , la o altitudine de 4.000 de metri ar fi fost imposibil.

Structura descoperită de parteneriatul chinezo-turc avea câteva compartimente, dintre care unele conţineau cuşti din lemn, în care se crede că erau ţinute animalele. Oficialii locali turci vor solicita guvernului de la Ankara să aplice pentru statutul de Patrimoniu Internaţional UNESCO, astfel încât situl recent descoperit să fie protejat în timp ce mari săpături arheologice sunt performate în jurul său.


Căutarea Arcei lui Noe , a fost făcuta cel puțin din timpul lui Eusebius ( c.275-339 AD) până în prezent. În ciuda multor expediții , inca nu a fost certificată oficial nici o dovadă științifică a existentei chivotului. 


Pe  site-ul National Geographic Channel, puteti vedea imagini cu modul in care se reconstruieste o arca.  ''O tabletă babiloniană recent descoperită oferă instrucțiuni precise despre cum trebuie construită o arcă și despre o mare inundație. Acest text, alături de altele similare, pare să fi inspirat și povestea biblică a lui Noe și a potopului. Traducătorul acestei tablete, curatorul Muzeului Britanic, dr. Irving Finkel, și o echipă de experți  și-au propus să ducă la îndeplinire un proiect ambițios: să construiască ambarcațiunea care a inspirat Arca biblică și să descopere cum a ajuns această poveste din străvechiul Irak în paginile Bibliei. Această misiune va revela o istorie necunoscută până acum despre construcția de ambarcațiuni și despre povestirile orale, o istorie ce va arunca o nouă lumină asupra originilor Arcei lui Noe și ale Bibliei ebraice.''


surse: