luni, 18 ianuarie 2016

CE CARNE ESTE MAI SLABA: vita sau porcul, puiul sau curcanul, mielul sau oaia


Numaratul caloriilor a devenit o preocupare a societatii moderne.




Atunci cand calculam caloriile, se tine seama de faptul ca un gram de proteine furnizează 4 calorii, dar un gram de lipide (grăsime) oferă 9 calorii.


Corpul poate depozita până la o treime din cantitatea zilnică necesară. Restul se transformă în grăsime!


Prin urmare, are mai putine calorii carnea de vita sau carnea de porc, carnea de pui/ gaina sau carnea de curcan, carnea de miel sau carnea de oaie?  




100 gr
Vita slaba
Muschi crud file - Porc
Curcan
gaina
Iepure de casa
Oaie
Miel
Peste- crap
calorii
104
120
160
140
162
181
260
104
proteine
20.4
21
20
19
21
17
18
18.9
lipide
2.2
3.4
8
6.5
8
12
20
2.8


Desigur, carnea de porc, in functie de portiunea consumata, difera ca si numar de calorii ca de altfel si cea de vita



Porc
100 gr
File - fript
Cotlet
Fleica- gatita
Ceafa
cruda
Slanina
calorii
147
155
242
232
638


Exista teorii conform carora carnea de porc ar fi preferabila celei de vita!


Conform indicelui caloric, functie de portiunea de carne aleasa, este adevarat.


Muschiul file sau cotletul de porc, poate fi mai slab decat carnea de vita!


Vita 100 gr
antricot
burta
pulpa
muschi
organe
calorii
236
168
249
215
~170


Desigur, Caloriile 100 gr./ Muschi vita, pot diferi in functie de cantitatea de grasime a rasei, modul in care au fost crescute…





Muschi de vita 100 gr
slab
gras
calorii
124
332




surse: