Acasa la nevasta

Blog retete, moda, calatorii, evenimente

https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

  • Aperitive pentru Evenimente 2025
  • Aranjamente Florale 2025
  • Blog Culinar 2025
  • Blog Moda - Fashion 2025

04 noiembrie 2022

Promovare Hotel - Pensiune - Restaurant

Cum se promoveaza eficient un HOTEL - PENSIUNE- RESTAURANT in mediul online?

Cauti o modalitate de promovare gratuita pentru Hoteluri, Pensiuni sau Restaurante?




Se stie ca cea mai buna reclama este cea  facuta de oamenii care au fost intr-un loc. Pentru a avea succes cu afacerea mea din domeniul HORECA, ar trebui ca site-ul sau blogul meu de prezentare sa fie foarte activ in online. Prin urmare, cea mai buna alegere ar fi un manager de cont care sa se ocupe zilnic de promovarea mea in mediul virtual si pe retele sociale.



Dar daca nu-mi permit un manager de cont?
Sa luam in calcul promovarea gratuita!


Promovarea gratuita, nu este la indemana oricui deoarece ar trebui sa am timp sa ma pun cu "burta pe carte" ! Pot sa-mi fac singur un blog / site, sa invat cu sa-l fac vizibil pe Google si sa apelez la alte strategii de marketing  pentru a deveni vizibil:

1-Postarea (zilnic) de imagini, fotografii, filme YouTube in comnuitati pe Facebook, Google, etc.

2- Inscrierea pe Site-uri care-mi pot promova afacerea! Unele site-uri compara preturi, altele acorda calificative. Indiferent de pozitionarea pe site-ul respectiv este bine sa-l iau in calcul deoarece face trimitere catre site-ul /blogul meu.

3- Contactarea Agentiilor de Turism din tara si strainatate. (Este foarte important ca atunci cand contactez o agentie sa am toate actele, acreditarile, asigurarile in regula, deoarece vor fi verificate)



Asa cum personalul unui Hotel, Restaurant sau Pensiuni este interfata directa si unul dintre factorii decizionali in revenirea clientilor, Site-ul / blogul de prezentare este imaginea mea pentru viitorii mei oaspeti.

Ce trebuie sa contina un site / blog de prezentare din domeniul HOTEL - PENSIUNE- RESTAURANT?


- pozitionarea pe harta
- preturi
- meniu
- alte facilitati: oraganizari evenimente, oferte speciale, acces la internet, secutitatea bunurilor, etc.
-fotografii -filme YouTube, actualizate, de buna calitate.


Si daca nu am timp sa invat toate aceste lucruri?
Asa cum am facut o investitie considerabila in afacerea mea, va trebui sa-mi creez buget de publicitate / promovare.

Vremea pliantelor a trecut! Cea mai buna modalitate de promovare este cea a publicitatii inteligente online, prin BLOGGERI de specialiate care pot scrie articole si aduce recenzii bune site-ului meu  si prin PARTENERI GOOGLE care-mi pot promova afacerea pe site-uri specializate de turism, prin anunturi pe Google si site-uri de socializare (Facebook, Tweeter, etc), publicitate YouTube, sms-uri, pozitionarea pe harta Google, publicitate pe telefon, etc.

Nu trebuie sa sperie pretul alocat bugetului publicitar, deoarece este incomparabil mai mic fata de valoarea investitiei. In plus, un client odata adus in locatia mea, fiind multumit de serviciile mele, imi poate aduce alti clienti in mod gratuit. Se stie ca oamenii dezvolta atasamente si revin cu prietenii in locuri unde s-au simntit bine!




 In ceea ce priveste restaurantele, cei de la Business Insider,  au creat un declaog al strategiilor de marketing complexe si deseori insesizabile pentru clientii neavizati.


1. Nu folosesc simbolul banilor Fie ca e vorba de lei, dolari sau euro, atunci cand vezi doar un numar in dreptul mancarurilor, fara mentionarea monedei, ai tendinta sa consumi mai mult.


2. Isi aleg cu atentie preturile Daca preturile care se termina in ",99" sugereaza ca este vorba de ceva ieftin, uneori chiar de calitate inferioara, terminatia ",95" este mai prietenoasa pentru consumatori.


3. Folosesc multe adjective Cu cat mancarurile sunt descrise mai bine, cu atat iti vine sa mananci mai mult. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Illinois, meniurile descriptive au crescut vanzarile cu 27%.


4. Te duc cu gandul la familie Orice preparat insotit de cuvintele "mama" sau "bunica" trezesc nostalgia in mintea clientilor, care sunt tentati sa le aleaga pe acestea in detrimentul altor specialitati din meniu. Recunoaste, tu nu ai proceda la fel?


5. Folosesc cuvintele in limba de origine In loc de melci, escargot. In loc de spaghete, spaghetti. Ca sa para mai autentice si, deci, mai bune, preparatele din meniu sunt scrise in limba lor de origine.


6. Anumite preparate sunt scoase in evidenta  Fie ca numele lor sunt ingrosate, fie ca sunt insotite de o poza,  aceste preparate au sanse mai mari sa fie cumparate, intrucat par mai interesante. Totusi, acesta este un truc pe care doar restaurantele modeste le folosesc, nu si cele scumpe.


7. Ofera mancarea in doua tipuri de portii  Este o strategie care te face intotdeauna sa alegi portia mai mare, pentru ca nu stii cat de mica este cea mica. Cu alte cuvinte, iti lasa impresia ca faci o alegere mai buna daca dai putini bani in plus si primesti o portie mai mare.


8. Atrag privirea inspre ce vor sa vanda mai mult Se stie ca intotdeauna informatiile din coltul din dreapta sus, fie ca e vorba de un ziar, fie ca e vorba de un meniu de restaurant, atrage cel mai tare atentia. De aceea, multe restaurante isi pun aici cele mai profitabile preparate.


9. Iti induc starea potrivita Potrivit psihologilor, muzica clasica incurajeaza oamenii sa cheltuie mai mult, pentru un rasfat total. In schimb, muzica pop ii face sa cheltuie cu 10% mai putin.


10. Folosesc mancarurile scumpe ca sa te faca sa le cumperi pe cele mai ieftine Preparatele  cu preturi foarte mari sunt puse acolo ca sa le puna in valoare pe cele ieftine. Astfel, vei vedea ca ai multe optiuni, insa vei considera ca faci o alegere mai buna daca iti cumperi, de aceeasi suma, mai multe produse ieftine.



Artizan Gallery Artizan at noiembrie 04, 2022
Trimiteți prin e-mail Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire

Abonați-vă la blog

Postări
Atom
Postări
Comentarii
Atom
Comentarii

Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

Powered By Blogger

Pagini

  • Pagina de pornire
  • Aranjamente Florale 2025
  • Social Media

Postări populare

  • Cum se Taie Ceapa julien, fideluta sau marunt fara lacrimi
    Tips-uri despre cum se taie / toaca ceapa fara sa plangi, ai tot auzit.  Iata cateva mici trucuri care te fac sa stai in bucatarie fara sa ...
  • Reteta Salam de Biscuiti - de post
    Salam de biscuiti - Reteta si Povestea  Salamul de Biscuiti, cea mai populara prajitura a tuturor timpurilor , chocolate salami, salam d...
  • Crema / Coji pentru Eclere
    Reteta coji pentru eclere aperitiv sau desert.  Ecler cu crema de branza, vanilie, ness, ciocolata,cafea, lamaie.  Reteta glazura pentru...
  • Mobila de Lux - Eucalipt
    Eucaliptul curcubeu sau Eucalyptus deglupta este un copac ce crește în Noua Guinee sau Hawaii. Este unul din cei mai colorați copaci d...
  • Steagul Dacilor, Leu !
                                                                        Steagul Dacilor sau Lupul Dacic, este Leu                               ...
  • Tratament pentru Acnee - Dermatite
    Cauti un tratament eficient pentru acnee, dermatite, psoliazis? Ai auzit de "Apa care vindeca doar pe intuneric"? Cei car...
  • Reteta Covrigilor de Buzau - De ce se dau covrigi Colindatorilor
    Covrigul tradițional (denumirea germană : Brezel ) este produs de panificatie, făcut din aluat fiert si apoi copt, cu formă curba...
  • Puncte reflexoterapie, acupunctură, presopunctură. Cum corespund organele interne pe limba, palme, talpa
    Puncte reflexoterapie, acupunctură, presopunctură. Cum corespund organele interne pe harta limbii, palmelor, tălpilor , lobului urechii sau ...
  • Cum slabesc rapid mancand
    Cea mai eficienta dieta, metoda de slabit sanatos  pe termen lung  este scoaterea: alcoolului, zaharului si carbohidratilor din alimentati...
  • Cum se Construieste un Cuptor din caramidă refractară pentru pâine, pizza !
                      Constructie cuptor gradina din caramida, pentru a coace acasa, in propriul cuptor: pizza, cozonac, paine si cele ma...
Tema Simplu. Un produs Blogger.