sâmbătă, 11 februarie 2017

Cum se fac minciunelele- Urare de Dragobete, CU TOT CU RETETA


Tanara Domnita, dormi cu acest portret sub cap!

Vei visa frumos si ti se vor lua toate boalele cu mana. Cumpara o sticluta cu zapada topita si pastreaz-o peste an. Bea din ea si vei avea copii frumosi si sanatosi!

Spala-te pe fata. Face pielea ca matasea si curata toate petele urate. Subtiaza talia si umple pieptul!

Buna si pentru jupani! Vindeca pantecaraia. Intareste parul ! Intareste barbatia! Face vederea mai buna si repara surzenia!

Daca jupanul a uitat de Dragobete, arunca-i doua minciunele. Sa fie rumene, crocante si pudrate din abundenta. Dulcegariile, draga jupanita… fac din tine o zeita!

ingrediente minciunele:

3 oua

1 lingurita de unt

1 ceasca mica de lapte degresat

500 grame de faina

5 grame de sare de lamaie
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de zahar
cum se prepara!
1. Bate ouale pana se fac spuma. Adauga apoi untul si zaharul si amesteca bine de tot, adaugati sarea de lamiae dizolvata int-o lingura de apa.
2. Faceti o ‘gaura’ sau un ‘cuib’ in faina, unde adaugati bicarbonatul de sodium stins cu zeama de lamaie.
3. Amesteca faina cu celelalte ingrediente si framanta . Framanta bine, pana se formeaza aluatul. Lasa-l putin la odihnit (cateva minute, nu mai mult , ca-i trece), dupa care imparte aluatul in... doua parti egale.
4. Urmatorul pas este sa dai forma minciunelelor. Ia o extremitate si introarce-o in cerculet ca si cum ai innoda-o.
5. Pune ulei in tigaie si prajeste minciuneaua cand s-a incins (uleiul). Dupa ce le -ai gatat , pudreaza-le cu zahar vaniliat!