https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

01 ianuarie 2023

Cum se modifica cristalele din Apa Sfintita, Intoarcerea apei Iordanului de Boboteaza!

Cum se modifica cristalele din Apa Sfintita, cum arata Soarele cand formeaza “Sfanta Treime” si  Intoarcerea apei Iordanului de Boboteaza !


Unele studii arată lucruri neobişnuite, legate de apa sfinţită. După ce au îngheţat câţiva mililitri de agheasmă, savanţii au descoperit că molecula avea aspectul unei stele cu şase colturi, în timp ce apa careia ii rostesti cuvinte cu incarcatura negativa are formă neomogenă.
Daca aveti timp, puteti urmari documentarul despre memoria apei si veti afla care sunt cuvintele care purifica apa.





Nu se stie exact de cand dateaza traditia taierii crucii de gheata dar semnificatia ei este certa. Pazeste comunitatile de napasta si incendii!




Povestea unui sat din judetul Suceava, Bosanci, mistuit de flacari , spune ca obiceiul taierii crucii in gheata este păstrat de peste 140 de ani. Bătrânii din comună, povestesc că în anul 1867 jumătate  din Bosanci a fost mistuit de flăcări. Atunci a luat fiinţă grupul de pompieri civili, care au făcut  un legământ, ca în Ajun de Bobotează să confecţioneze câte o cruce de gheaţă la fiecare biserică din sat.



Un fenomen spectaculos observat in aceasta perioada rece a aului este Haloul. Numit si Sfanta Treime sau Cei Trei Sori, Haloul este un inel luminos, in nuantele curcubeului, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui, în anumite condiţii atmosferice prin reflectarea  luminii în cristalele de gheată.

Fenomenul prevesteste in urmatoarele 48 de ore schimbarea climei, vreme rea, vant puternic, ploi puternice sau temperaturi inalte, spun meteorologii.



Cat despre minunea intoarcerii apei Iordanului, aproape in fiecare an, in aceeasi zi (19 ianuarie), de Boboteaza (pe rit vechi) sa lasam a vorbi Sfintele Scripturi si imaginile celor ce s-au vrednicit sa filmeze.

An bun, cu sanatate si bucurii! ☺