marți, 18 iulie 2017

Cum arata si cum se intretine o Mimoza sau Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!


                Ati auzit vorba asta? Ati si trait pe pielea voastra povestea? Desigur.  Asa si este, “Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!” si li se potriveste de minune Mimozelor.

Mimoza este planta cu florile roz si frunzele in forma de feriga, avand aspect  de buruiana usor  romantioasa. Nu te lasa pacalit de acest lucru! Se inmulteste foarte repede, semintele ei putand ajunge chiar si la vecini. Odata ce o ai in gradina, scapi cu greu de ea. De aceea, mimoza este in topul plantelor care trebuiesc eliminate din gradina.

Mimozele, sunt plante efemere dar vivace.  Pentru a exista, au nevoie doar de mranita amestecata cu turba si gunoi de grajd.

Interesant la mimoze, este faptul ca atunci cand le atingi, frunzele acestora se strang. Fiind deranjata de orice mangaiere,  planta are supranumele de Simţitoarea – Pudica.

       Cum se uda mimoza. Desi aduce a buruiana, planta trebuie hranita (udata prin pulverizare), de doua ori pe zi. Da, mimoza este pretentioasa caci vrea doar lumina directa de la Soare, tot timpul anului, nesuportand o temperature mai mica de 18 ° dar nu se supara deloc, ba chiar ii place si viata cu 25°. 

      Transplantarea nu este necesara, avand abilitatea de supravietuire a unei buruieni, rezista si iarna.

Atentie! Daca o speriati de prea multe ori, mimoza devine depresiva si  se ingalbeneste.

Asocierea cu alte plante. Desi sperioasa, Mimoza, se asociaza extrem de bine cu plantele carnivore!

       Acesta este motivul pentru care acestei plante, i se potriveste de minune sintagma “Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti” Caci Mare Ti-e Gradina Doamne si multi incap in ea!Versul tau cu puncte, puncte
N-are cine sa-l asculte.

Rima ta de obsedata,
M-a cautat prin lumea toata.

De-o prostie infinita,
Te plangi ca esti oropsita.

Trandafirii tai cu spini,
I-ai transformat in ciulini.

Mimoza simandicoasa,

               Esti Gretoasa!