sâmbătă, 1 iulie 2017

Cum ies din depresie

Cum stiu ca sunt in depresie?

- stare permanenta de somnolenta, nu-ti doresti altceva decat sa dormi.
- dimineata cand te trezesti, esti apatic si obosit, zi de zi si singurul lucru pe care vrei sa-l faci este sa adormi la loc
-nu mai vrei sa socializezi
- nimeni si nimic nu te scoate din starea respectiva
- nu mai sti sa zambesti
- te consideri urat, prost, crezi ca nu ai nici un rost si viata nu are sens
- lucrurile care-ti placeau, nu-ti mai plac, etc

Cum ies din depresie? Cu multa vointa!

1 - te dai jos din pat si iti faci patul

2 - alergi sau faci sport - prin sport se eliberaza endorfine, hormonul fericirii

3 - iesi si socializeza! este obligatoriu sa stai de vorba cu oamenii, vei capata incredere in tine si-ti vei reveni mult mai repede decat te astepti

4 - daca se poate fa o schimbare de jos, de casa sau pleaca in vacanta 

5 - un psiholog, te poate ajuta6- Bananele si ciocolata neagra combat depresia.  Asta nu inseamna ca trebuie sa mancam nelimitat. 1-2 patratele de ciocolata neagra / zi, in loc de zahar in cafea  si  o banana bogata în triptofan, un aminoacid important pe care creierul îl foloseşte împreună cu magneziul şi vitamina B6 pentru a produce serotonina, neurotransmiţătorul din creier asociat stării de fericire, pot inlocui un mic dejun, pentru a incepe ziua pozitiv. 

Toti avem nevoie de cineva apropiat. Cei mai apropiati oameni sunt cei care ne cunosc cel mai bine.  Un frate, o sora sau un prieten care ne este corespondent, alaturi de care ne simtim confortabil si care pentru noi este precum un frate /o sora.


Astfel de oameni sunt extreme de pretiosi. Daca ei nu sunt mereu pe capul tau, este pentru ca-ti inteleg nevoia de intimidate, asta nu inseamna ca nu sunt prezenti. Trebuie doar sa formezi numarul si …te-au scos!