Glazura Tort |
Retete Glazuri Torturi - Prajituri
Glazura
lucioasa de ciocolata cu miere – pentru amandina
Aceasta reteta de glazura de ciocolata ramane lucioasa
timp indelungat, fara sa se intareasca.
Ingrediente
pentru un tort de 23cm:
210 gr ciocolata amaruie (cel puţin 70% cacao)
165 ml smantana lichida
25 gr miere
42 gr unt moale
42 ml de lichior Cointreau
Se incalzeste smantana lichida impreuna cu mierea si se
adauga peste ciocolata maruntita. Se pune intr-un vas pe baie de aburi,
amestecand mereu. Se adauga untul si se amesteca continuu pana la topire si
omogenizare. Apoi se adauga cognacul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
Puteti sa o luati de pe foc inainte sa adaugati lichiorul
si amestecati pana capata consistenta.
Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita
la prajitura amandina
Glazura
de ciocolata cu lapte – pentru negrese
Aceasta reteta de glazura nu se intareste ca si ciocolata
topita si este foarte usor de manevrat. Se poate folosi atat ciocolata alba cat
si ciocolata amaruie, fiind usor de lucrat cu ea are consistenta potrivita
pentru a face modele din glazuri. Ingrediente pentru o tableta de ciocolata:
100g ciocolata (alba sau neagra)
2 linguri zahar pudra,
1 lingurita unt,
lapte (in general 2 linguri dar daca dupa topirea lor nu
ajunge la o consistenta cremoasa asa ca o budinca mai subtire si este prea
groasa se mai adauga o lingura de lapte).
Se pun toate ingredientele intr-un vas pe baie de aburi
si se amesteca pana la omogenizare. Aceasta reteta de glazura de ciocolata
poate fi folosita la decorarea negreselor
Glazura alba din bezea – pentru prajitura cu
gem si nuca sau pandispan
Ingrediente:
100g zahar pudra
1 albus mare
1 lingurita zeama de lamaie
Zaharul se amesteca cu albusul cu o lingura de lemn, se
amesteca viguros pana cand se topeste si obtineti o pasta omogena. Se adauga
apoi zeama de lamaie si colorantul daca doriti, se amesteca pana la
omogenizare, dupa care se umple posul cu glazura obtinuta.
Glazura
Ciocolata Simpla
Doar ciocolata simpla, topita, fara alte ingrediente
poate fi folosita ca si glazura. Ceea ce trebuie sa stii atunci cand folosesti
ciocolata topita in loc de glazura, este ca se intareste bine, asa ca ar trebui
sa o folosesti intr-un strat foarte subtire daca vrei sa o folosesti pentru
intreaga suprafata a prajiturii, sau sa
o "picuri" in linii subtiri, ca sa schimbi aspectul unei negrese de
exemplu. Ciocolata se topeste la baie de
aburi.
Aceasta glazura este mata si o puteti folosi la diverse
prajituri sau torturi cu nuca sau fructe, picurand-o din loc in loc.
Glazura
de zahar ars
Zaharul ars reprezinta o glazura crocanta, caramelizata,
are o aroma ce poate fi asociata cu diferite gusturi si texturi. In combinatie
cu frisca lichida si untul vei obtine o glazura caramel delicioasa.
Daca vei folosi doar zaharul topit poti obtine o crusta
delicata si crocanta pentru Tortul Dobos.
Poti obtine o glazura fina de caramel si daca topesti
caramele in frisca lichida si amesteci pana la omogenizare. 5 caramele cu lapte
lipicioase sunt suficiente la 50ml frisca lichida.
Glazura de caramel
200g zahar brun
43g unt
4 linguri lapte
130g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Se fierbe la foc potrivit zaharul amestecat cu untul si
laptele timp de 2 minute. Se amesteca continuu cat timp se raceste dupa care se
adauga vanilia si zaharul pudra si se omogenizeaza.
Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!