sâmbătă, 22 iulie 2017

Reteta TARTA cu FRUCTE de PADURE şi IAURT



Adevărate surse de vitamine, substanţe active şi minerale  ce pot preveni cancerul de colon şi stomac, ajută la reglarea tranzitului intestinal, ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar, protejează ochii, previn anemia, ameliorează durerile în gât, ajută la vindecarea rănilor şi sunt bune chiar şi pentru diabetici (deoarece conţin foarte puţin zahăr). Murele conţin vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, sodiu, acid folic, luteina, tanine, mangan, seleniu şi au rol antibacterian, antiîmbătrânire şi antiinflamator.



Tarta cu mure si iaurt - o reteta delicioasa de vara !

Crema:
-500 gr. mure
-200 gr. Branza de vaci – poate sa fie si dietetica sau foarte slaba 0.2 – 2 % grasime
-400 gr. Iaurt dietetic
- 3 linguri zahar (poate fi inlocuit cu miere , indulcitor natural din Stevie, fructoza …etc)
-un plic/doua gelatina (cititi pe plic - pentru ce cantitate este)
-daca puneti fructe deasupra pentru ornat, aveti nevoie si de un plic gelatina pt. prajituri


Pentru blat, se pot folosi biscuiti dietetici (sfaramati) piscoturi sau fulgi de ovaz

Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece si se lasa sa se umfle putin.

Fructele se spala si se lasa la scurs, apoi se mixeaza cu blenderul impreuna cu zaharul (indulcitorul) pana se obtine un piure fin. Se pune apoi pe foc pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. (daca nu vreti sa aveti samburi de mure, puteti strecura ) Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu gelatina, pana se topeste si se incorporeaza. Se pune craticioara la racit in apa rece.

Se aseaza piscoturile (biscuitii sau cerealele ) intr-o forma de tort, la baza.
Branza de vaci si iaurtul se mixeaza cu piureul de fructe rece. Crema obtinuta se toarna in forma de tort. Se pune la frigider. Dupa o ora-doua se scoate tortul si se aseaza deasupra murele, apoi jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic. Se pune iar la rece 3-4 ore.


Noi am plecat dupa mure, voi pregatiti blatul !