vineri, 14 octombrie 2016

Reteta PRAJITURA cu MERE si CREMA CARAMEL



Pentru astazi, v-am pregatit o prajitura facuta in casa. Este una dintre retetele simple, destul de rapide,  dar care fac senzatie.  

 

Ingrediente Prajitura cu crema caramel si  mere




Pentru crusta prajitura cu crema caramel si mere:


- 450g faina

- nuci macinate 50g

-unt 125g

-doua linguri cu zahar



Pentru umplutura prajitura cu crema caramel si mere: 230 g alune (nuci) macinate, 3 -4 linguri amidon 230 g zahar 75 ml lapte 3 linguri de unt 1 lingurita vanilie 1 galbenus,  1  kilogram de mere



Glazura : o cutie lapte condensat



Mod de preparare – Prajitura cu crema caramel si mere

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga zaharul (brun de preferinta)dizolvat in apa si amestecat cu galbenusul de ou.
Aluatul se da 1 ora la frigider.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm si se pune intr-o forma de tarta care se da la cuptor.

Umplutura:
Amidonul se amesteca cu zaharul si cu laptele si se pun pe foc aproximativ 8 minute pana se ingroasa, apoi se da jos de pe foc se adauga galbenusul si vanilia.
Ansamblarea: se pun nucile tocate pe fundul tartei, se toarna crema, se adauga merele deasupra (care in prealabil au fost curatate de coaje si au fost lasate 3 minute pe foc intr un vas cu apa in care s-au adaugat 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie) si se da la rece.



Pentru glazura caramel ,  turnati o cutie de lapte condensat intr-un vas si introduceti in cuptaor cca 10 -15 minure, sau 4-5 minute , pana cand capata nuanta caramel . Lasati-o sa se raceasca si adaugati-o peste prajitura in momentul servirii.



Este delicioasa!