joi, 15 martie 2018

MOBILA de LUX - Eucaliptul CurcubeuEucaliptul curcubeu sau Eucalyptus deglupta este un copac ce crește în Noua Guinee sau Hawaii. Este unul din cei mai colorați copaci din lume. Ramurile sale împrumută culorile curcubeului.


Copacii au nevoie de foarte multă lumină pentru a se putea dezvolta şi niciodată nu ar putea rezista unui îngheţ.
Atunci când scoarţa se decojeşte, pe trunchiul Eucaliptului Curcubeu. apar dungi verzi, portocalii şi violet.

Scoarţa se decojeşte în diferite perioade ale anului. La început trunchiul este verde luminos, apoi albastru, violet, maro şi portocaliu.
Distribuția sa naturală se întinde în Noua Britanie, Noua Guinee, Ceram, Sulawesi și Mindanao. Poate fi întlnit în pădurile tropicale până la altitudini de 1800 m deasupra nivelului mării.Initial, Eucaliptul Curcubeu a fost adus de populaţiile indigene din Cotabi spre locuri cum ar fi Filipine, Noua Guinee sau Indonezia, însă mai nou se poate găsi şi pe continentul European, însă doar ca decor.

Eucaliptul curcubeu atinge până la 75 m în înălțime, și până la 2,4 m în diametru. Coaja unică multicoloră este caracteristica distinctivă a arborelui. Inițial ea este de culoarea verde aprins. Apoi, treptat, odată cu maturizarea, ea capătă nuanțe de albastru, violet, portocaliu și apoi maro.


În prezent acest arbore este cultivat la scară largă în lumea întreaga în plantații de copaci, în special pentru producerea hârtiei. Este specia dominantă din plantațiile de celuloză din Filipine. Din nefericire soarta acestor minunati eucalipti devine incerta intrucat lemnul lor s-a transformat intr-una dintre cele mai valoroase materii prime in confectionarea mobilierului de lux.


 Dungile multicolore aspectuoase care acoperă trunchiul sunt un element distinctiv al design-ului de peisaj.
Prima impresie creata la vederea unor astfel de exemplare este ca trunchiurile masive au fost pictate de o persoana. Majoritatea persoanelor care vad pentru prima oara  aceşti copaci nu cread că sunt reali. Adevarul este ca aici natura si-a manifestat simtul artistic intr-o mai mare masura decat in alte locuri ale