joi, 9 martie 2017

Retete Asiatice - Prajitura cu Pandan




Pandanul este o planta tropicala ,utilizată pe scară largă în bucătărie sud-estul Asiei. În India și Bangladesh se numește Rampe sau Ketaki


Frunzele sunt folosite proaspete sau uscate, și sunt disponibile în comerț în formă congelată în magazinele alimentare Asiatice, in tarile in care planta nu crește. Are un parfum de nucă-vanilata(de fapt aroma este unica, greu de descris in arome similare europene) , si este folosit ca potentiator de aroma in India, Indonezia, Singapore, filipineză, Malaezia, Thai, Bangladesh, Vietnam, China, Sri Lanka, Khmer și bucătăria birmaneze,  în mâncăruri din orez și prăjituri.


O reteta simplă cu pandan? 

Pandispan cu pandan !



Ingrediente: 
Lapte de cocos condensat 200ml
Zahăr 150g
6 oua
200g amidon de tapioca / sau făină
1 pachet Alsa "EW" praf de copt
5-6 picături de extract Pandan
-zaharul se dizolva pe flacara in laptele de cocos si apoi se raceste
-separat , se amestecă amidonul tapioca și praful de copt.
-separat,se  bate ușor ouăle, apoi se adauga  amestecul de nucă de cocos răcit și se combină folodind telul sau mixerul, apoi se adauga treptat amestecul tapioca cu praf de copt si esenta de pandan
-se pune la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata



O rețetă și mai simpla?
Clătite cu pandan, reteta clasica: faina, oua, apa/lapte la care adaugati extract de pandan 





Vă încumetați la ceva mai complicat?Poate pandan creme brulee...