duminică, 6 august 2017

6 august - Schimbarea la față, Norul Muntelui Tabor, Piramida Holografică din Ceahlau și Ziua Sfinxului din BucegiSchimbarea la față a lui Iisus Hristos (sau Transfigurarea Domnului) – atât  în calendarul ortodox și în cel romano-catolic se ține pe 6 august. 
 
Iisus devine strălucitor, vorbește cu Moise și Ilie și este numit Fiul lui Dumnezeu. Este una din minunile lui Iisus menționate în Evanghelii.  Acest miracol este unic față de celelalte care apar în Evanghelii în sensul că efectul miracolului se produce asupra lui Iisus. 

„Și după șase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru și pe Iacov și pe Ioan, fratele lui, și i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Și S-a schimbat la față, înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El. Și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L". Și, auzind, ucenicii au căzut cu fața la pământ și s-au spăimântat foarte. Și Iisus S-a apropiat de ei, și, atingându-i, le-a zis: Sculați-vă și nu vă temeți. Și, ridicându-și ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur. Și pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneți ceea ce ați văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morți.”


Norul Muntelui Tabor


Muntele Tabor aduce anual, inaintea tuturor ochilor, o minune mai putin cunoscuta decat cea care se petrece la Boboteaza, cand Iordanul se intoarce inapoi, sau la Inviere, cand Sfanta Lumina coboara din cer. Cand crestinii sarbatoresc Schimbarea la Fata a Domnului 6 august rit vechi (noaptea dintre 18-19 august) pe Sfantul Munte Tabor, in timpul Sfintei Liturghii, se coboara asupra manastirii ortodoxe, un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obisnuit.
Norul se arata ca fiind lucrarea lui Dumnezeu, el aparand o singura data pe an, intotdeauna in acelasi loc si la aceeasi vreme. Odata cu privegherea ce se face in biserica, din varful muntelui se poate vedea, in directia Nazaretului, o fasie portocalie de nori, miscandu-se intr-un mod unic. Aceasta nu dispare de pe cer pana noaptea tarziu. 
Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor unde, potrivit Bibliei, a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului. Serghii Mirov, un participant în cercetarea organizată de către grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigură că ancheta a fost realizată de meteorologii ruşi şi israelieni, citeaza "Lacasuri ortodoxe".
Potrivit acestuia, după însumarea rezultatelor, experţii au concluzionat că ceaţa nu poate fi generată în aerul uscat şi la o astfel de temperatură. Mirov a mai subliniat că "norul de binecuvântare care coboară” apare numai în zona mânăstirii ortodoxe. El a mai relatat că, pe timpul slujbei (fenomenul miraculos se întâmplă la sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă), o sferă luminoasa puternic-vizibila de ceaţă îi nconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii Bisericii Schimbării la Faţă, crescând în dimensiuni şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurându-i în umezeala binecuvântată dătătoare de viaţă.


Pe munte se află trei biserici, dintre care doar una este Ortodoxă (grecească). Din mărturiile martorilor, norul luminos se pogoară în fiecare an doar asupra Bisericii Ortodoxe, în timpul Sfintei Liturghii ce se săvîrşeşte pe data de 19 august, după calendarul bisericesc (aşa-numitul “stil vechi”).
Asa cum se vede norul, care se pogoara peste credincios aflati la slujba, fotografiat de un pelerin. 2010.

 La momentul Heruvicului, norul luminos ajunge deasupra Taborului, capătă diferite forme, din el desprinzându-se fâşii, mingi rotunde, lunguieţe etc., ce ajung chiar deasupra turlei bisericii.


Miracolul, este confirmat de oamenii de ştiinţă !
 
Omul de ştiinţă rus Serghii Mirov, unul dintre participanţii la această cercetare, a dat publicităţii rezultatul cercetărilor , subliniind că norul apare numai în zona mănăstirii ortodoxe, doar în ziua praznicului Schimbării la Faţă. El a relatat că atunci "o sferă luminoasă de ceaţă îi înconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii bisericii, crescând în dimensiuni, şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurându-i într-o umezeală".

Cercetătorii au concluzionat că această ceaţă nu poate fi generată de aerul uscat şi la o astfel de temperatură şi, ca atare, fenomenul nu poate fi încadrat decât în categoria miracolelor. Dar ce legatura are acest eveniment cu Piramida Holografica din Ceahlau sau cu ziua Sfinxului din Bucegi? Nimic întamplator - Pe 6 august, este ziua Sfinxului si tot dupa data de 6 august are loc un fenomen spectaculos in Ceahlau, pe vf. Toaca. – piramida holografica !

In aceasta zi, deasupra Sfinxului , cei care urca pe munte (in ultimii ani tot mai multi, ca intr-o chemare) pot vedea deasupra formatiunii nori bizari, care iau forma Sfinxului sau a Babelor ori piramida holografica . 


Conform teoriei cercetatoarei Cristina Panculescu, care a efectuat un amplu studiu asupra masivului Bucegi – studiu despre care se spune ca a ajuns la un moment dat “pe biroul” Elenei Ceausescu, in Bucegi, in apropierea Varfului Omu, se afla un centru energetic. „Chemati de Sfinx, dacii stiau a se face nemuritori“, concluziona studiul, finalizat in 1988 si inaintat catre C.C. al P.C.R. Cercetatoarea demonstra, printre altele, ca acest “Centru” reprezinta o poarta de iesire din universul terestru, cu o activitate energetica masurabila, care se manifesta ciclic. Şi constata ca din 1986, intensitatea centrului s-a amplificat.Miturile sumeriene, egiptene, mayaşe, chineze, vorbesc despre fluviul ceresc al creaţiei, denumit când coloana de susţinere a cerului, când croodil sau dragon. Cert este că toate aceste denumiri se referă la cordonul ombilical care făcea legătura dintre Cer şi Pământ, fiind o poartă de legătură cu Universul, Axis Mundi (Axa Lumii). Unii spun ca Axa Lumii, ar trece prin maximul energetic al planetei, situat muntele sacru al dacilor – Kogaionon.

Se spune ca  Templul din Bucegi este structurat pe trei nivele şi că aceste nivele reprezintă cele trei trepte ale iniţierii autentice. Astfel, după ce neofitul se năştea a doua oară în Peştera lui Zamolxe, după o instruire prealabilă pe cel de-al doilea nivel, Platoul Babelor, unde devenea iniţiat, ajungea, în sfârşit, la cel de-al treilea nivel (Altarul sau Sanctuarul Principal, Întreitul Stâlp al cerului) atingând iniţierea divină, în Centrul Lumii.


Desi denumirea de ''Sfinx'' vine de la asemanarea cu Sfinxul din Egipt,   arhitectul peruan Daniel Ruzo care  venea în România pentru a cerceta Sfinxul (Între 1966 -1968)  -  nu este de acord cu denumirea.  „Am cercetat munţii din cinci continente”, scria el, „dar în Carpaţi am găsit monumente unice dovedind că în aceste locuri a existat o civilizaţie măreaţă, constituind centrul celei mai vechi civilizaţii cunoscute astăzi”.
Ruzo constata că Sfinxul seamănă cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat într-o stâncă de pe platoul Marcahuasi din Peru. Ansamblu denumit de el Monumentul Omenirii… Peruanul a ajuns la concluzia că, de fapt, nici Sfinxul nu reprezintă doar un singur chip, fiind înconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum şi capul unui câine. Iar acel câine are rolul de păzitor al unei comori şi că „trebuie să existe şi o Peşteră a Tezaurului“ în apropiere.
Unul dintre cei mai ferventi cercetatori ai geografiei sacre a Romaniei, Dan Corneliu Braneanu, care a publicat numeroase articole despre centrul sacerdotal din Bucegi, confirma ca in inima muntelui exista o retea de galerii subterane care, este posibil sa uneasca mai multe pesteri si sa aiba galerii de legatura cu alte centre sacre din lume. A studiat si cartea lui Daniel Ruzo, „La historia fantastica de un descubrimiento“, publicata de Editura Diana, din Mexic, despre calatoria acestuia „prin muntii cei sfinti“ ai Romaniei, ce pastreaza amintiri despre civilizatia de dinainte de Potop. Ruzo a ramas fascinat de multitudinea reprezentarilor sacre de pe stancile ce strajuiesc drumul catre Omul, „sculpturi stravechi, anterioare Potopului, erodate de vechime“, care infatiseaza sacerdoti si lei, paznici ai tezaurelor. „Am studiat multe centre sacre protoistorice in lume, dar aici, in Carpati, am gasit Poarta Comorii“, scria Daniel Ruzo. Despre ce comoara poate fi vorba? Ne lamureste Dan Corneliu Braneanu: „Nu este vorba numai de o comoara materiala, ci de una in special spirituala, care sa transmita informatii de la un ciclu la altul al civilizatiilor care s-au dezvoltat pe Terra din timpuri ancestrale. Lobsang Rampa a lansat ideea unui depozit initiatic subteran in muntii Tibetului, von Danniken situa un altul in muntii Equadorului, iar Daniel Ruzo a simtit ca triada sacra se inchide in Bucegi, daca nu cumva aici incepe, dat fiind cuvantul OM, de o importanta spirituala deosebita, regasit in multe toponime doar la noi in tara“.Mergând mai departe pe firul conexiunilor, Sfinxul este orientat cu fata spre  Sirius (numită si Steaua Câinelui) este cea mai strălucitoare stea observată cu ochiul liber de pe cer. Multe persoane au asociat steaua cu figura unui câine și au văzut-o ca pe o forță misterioasă.
În 1971, a fost publicată cartea Misterele lui Sirius, în care se vorbește despre un trib din Mâli, numit Dogon.
Dogonii cunosc amănunte despre planeta Sirius de acum 700 de ani, în timp ce omenirea a accesat la aceste informații, acum două decenii. Dogonii au spus că lângă steaua Sirius se află o steluță, care are cea mai densă materie din Univers. Această steluță efectuează o mișcare de rotație completă la 15 ani.
Abia în 1990, telescopul Hubble a putut identifica această stea pitică, albă, care a fost numită Sirius B. Întrebați de unde știau ei, dogonii, aceste lucruri, cei mai bătrâni din trib, au spus o poveste, care se perpetua de la o generație la alta. Este vorba despre o navă de foc, din care ieșeau tunete, care a coborât pe Pământ. Din navă au coborât ființe, care le-au spus că vin de pe o planetă mică, de lângă Sirius. Ei susțineau că pe acea planetă se născuseră și oameni.
Ceea ce percepe ochiul ca o singură stea este de fapt o stea binară, din care face partea o stea de tip spectral A1V din secvența principală, denumită Sirius A, împreună cu o pitică albă de tip spectral DA2, denumită Sirius B. Distanța care separă pe Sirius A de companioana sa variază între 8,1 și 31,5 UA


 Răsăritul heliacal al lui Sirius marca inundațiile Nilului în Egiptul antic și „canicula” de vară pentru grecii antici, în timp ce la polinezieni marca iarna, fiind o stea importantă pentru navigarea în jurul Oceanului Pacific. În Egiptul Antic, Sirius era văzută ca cea mai importantă stea de pe cer. De fapt, ea stătea la baza întregului sistem religios al egiptenilor. Era venerată sub numele de Sothis și asociată cu Isis, zeița-mamă din mitologia egipteană.

La egipteni, Anubis este denumirea în greaca clasică a zeului egiptean cu cap de șacal (sau câine) asociat mumificării și vieții de apoi, în limba egipteană veche Anubis era cunoscut ca Inpu.

 Stindardul de lupta al dacilor era un cap de lup cu gura deschisă, care se continua cu un corp de şarpe, confecționat din material textil care se umfla în bătaia vântului. Printr-un ingenios sistem interior, sub acțiunea curenților de aer, stindardul dac producea un șuierat puternic .
Lupul apare ca totem în reprezentările strămoşilor noştri încă din neolitic, cum ar fi lupul de la Cârlomăneşti, judeţul Buzău. O etapă şi o probă în iniţierea unui tânăr dac era să meargă în pădure printre lupi, să reziste acolo şi să-şi aleagă un lup cu care să se întovărăşească. De aceea purtau cu ei în luptă spiritul lupului prieten însufleţitor. Acesta este şi motivul petru care dacii au fost numiţi de către neamurile străine daoi, dahi, oameni lup.Dupa data de 6 august , apare în fiecare an, Piramida holografică din Masivul Ceahlău ! fenomenul se manifestă de-a lungul întregii luni . Specialistii au explicat fenumenul astfel: În jurul datei de 6 august dimineaţa, vârful Toaca, ce are forma de piramidă regulată cu baza pătrat, sub radiaţia soarelui dinspre est formează umbra unui triunghi isoscel. masivul Piatra Craiului este mai mic și situat mai jos, iar din acest motiv se formează altă umbră prelungă. La fel se întâmplă și cu masivul Vulcan. Rezultatul este următorul: „peste toate se suprapune lumina ce trece prin șaua muntelui Lespezi”. Este necesar ca între soare și munte să nu fie nori, în așa fel încât lumina să permită formarea de umbre. De asemenea, efectul de corp distinct este dat de fluorescența oxigenului sub acțiunea razelor ultraviolete, iar curcubeele din vârful piramidei apar datorită particulelor fine de ceață sau aerosoli, prin procesul de difracție a luminii. „În vârful umbrei vârfului Toaca uneori apare şi umbra persoanei ce priveşte, ce pare învăluită în halouri multicolore. Aceasta se poate vedea şi în alte zile ale anului”