luni, 23 iulie 2018

Cum ajung pe prima pagina Google ?Cum sa-mi promovez singur afacerea  pe internet ?


TOP–urile on-line!? Un fel de… Sa ma laud singur in oglinda, in speranta ca ceilalti nu “se prind” ca eu singur m-am cocotat pe craca, folosind alta identitate si de acolo strig : “Vedeti ? Eu sunt cel mai bun, cel mai frumos, cel mai destept, stau pe craca cea mai inalta !” .

In fapt, un singur top valabil : Cel al  Motoarelor de Cautare. Si cum toate preiau ce spune Google, prima pagina a gigantului Google devine etalon - TOPUL  TOPURILOR!

Investesti !  Investesti  timp si bani in site-uri nedeschise de mai nimeni. Iti faci un blog, incercand singur sa urci treapta cu treapta, pozitie dupa pozitie, pagina cu pagina. Postezi pe propriul canal YouTube si ai maxim cateva sute de vizualizari de la prieteni, rude si vecini, hai poate cateva mii daca dau like si prietenii prietenilor. La un moment dat iti spui “Google nu ma place, YouTube nu ma vrea viral; Facebook ajuta-ma, te platesc!”.  Si platesti publicitatea, iesirea din anonimat! Dar este suficient ?  Constati ca …nu. Esti in top, doar atata timp cat platesti.

 Of! Altii cum pot? Chir pot sau…pot altii pentu ei?

Internetul intre bine si rau!

Corect, imagineaza-ti internetul ca un oras imens, cu infrastructura specifica:  zona de business, zona de promenada (unde afli noutati) , cartierul tau (contul tau unde te simnti in siguranta, lasand acces doar prietenilor) sau zona rau famata (abuzuri, furt de date, etc).

Cum sa te pazesti? Cum sa folosesti internetul in favoarea ta?

Pentru cei care stiu ca timpul petrecut pe site-urile de socializare este pretios si nu trebuie irosit.Instrumentele puse la dispoziție de Google pentru promovarea afacerilor: ce inseamna e-mail marketing, SEO, publicitate prin motoare de căutare, promovare geo-localizată, cum sa interpretezi datele Google analytics, gestionarea brandului pe retele sociale, promovarea pe dispozitive mobile, te ajuta sa fi competitiv intr-o piata in continua miscare.