https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

07 decembrie 2022

Ce este un Vlog - Cum se promoveaza ?


 Noua isterie in On-line - VLOGGERII
Greu de crezut? dar sa vedem Ce  este un VLOG? Cine sunt Vloggerii ? Cum se promoveaza un VLOG?

Poate pentru generatia nascuta inaintea anilor `80, a fi Fan al unui VLOGGER,  este de neconceput. Cum sa stai sa te uiti la ce “debiteaza” cineva , aparent fara noima, in fata unui ecran?

Lipsa de socializare in afara cadrului organizat al scolii, job-ului,  nevoia de a sta de vorba cu prieteni de aceeasi varsta pentru a impartasi viziuni similare si timpul petrecut pe internet sunt doar cativa factori care duc la crearea unui nou fenomen VLOGGING-ul.

Ce este un VLOG?
Un Vlog este o inregistrare video transmisa pe YouTube si apoi pe retele sociale. Vlogul este filmat fie cu un telefon mobil , fie cu o camera video.

Cine sunt VLOGGERII si de ce ar vrea cineva sa devina VLOGGER?

A fi VLOGGER este o dovada de extrovertire,  dorinta de a deveni vedeta sau un mod de a face bani?
Cate putin din toate!

-Pentru introvertiti, un vlog poate fi un exercitiu,  o cale de a-ti depasi temerea de a vorbi in public.
-Pentru cei care vor sa fie remarcati in mediul profesional sau pur si simplu sa devina populari printre colegi, un VLOG este un canal care poate sa aduca notorietate.
-Reclamele care se pun pe un VLOG cu peste un million de vizualizari pot deveni o sursa considerabila de venit.

Astfel au aparut Vloggerii Culinari, Vloggerii de Fashion, Reality Vloggerii, Vloggerii de Tutoriale.



Cum YouTube, respectiv  postarile Live pe diferite canale au o audienta similara canalelor TV, putem spune ca Vloggerii sunt formatori de opinie, vedete si devin repere in mediul social / domeniul  pe care-l promoveaza.

Cum sa-mi fac un VLOG ?
Pot sa ma inregistrez vorbind in fata ecranului unui laptop sau sa trec la next lvl, adica sa devin VLOGGER profesionist.

Pentru a strange un numar considerabil de abonati, respectiv pentru a castiga din publicitate, un Vlog sau un Canal YouTube, nu devine popular peste noapte. Toti Vloggerii ca si Artistii cunoscuti au in spate o agentie de PR, Marketing – Publicitate. A fi Vlogger profesionist implica un vocabular adecvat domeniului pe care-l reprezint, zeci de ore de exercitii de dictie, stilisti, regizori, cameramani.

Ce spui, te tenteaza? Poti sa incepi de astazi facandu-ti propriul Vlog pe care-l poti promova singur/a aici . Daca vei fi suficient de persuasiv in a-ti dezvolta abilitatile, cu siguranta vei fi un Vlogger cautat de agentiile de publicitate. 🙆

Sfat pentru vloggerii incepatori?
- alege un fundal neutru
- lumina naturala este cea mai buna
- nu da foarte multe detalii din viata personala
- alege un subiect despre care sa vorbesti 3 - 5 minute