marți, 23 octombrie 2018

Idei tort pentru nunta – Zodia Scorpionului


   Ideile pentru tortul de nunta potrivit nativilor din zodia Scorponului daca ar fi sa ne luam dupa cei care publica astrograme, previziuni zodiacele, sunt putine si fixe. 
   
  Scorpionii fiind un semn fix, de apa, capabili sa se reconstruiasca de la zero dupa fiecare esec, accepta doar schimbarile initiate de ei. Iubitori ai luxului, Scorpionii cheltuiesc atat cat este necesar pentru confortul propriu si atingerea obiectivelor personale.
  Cea mai putin flexibila dintre zodii, conform astrologilor, este si cea mai predispusa la alergii  si intolerante alimentare. Scorpionii care nu au intoleranta la gluten, au intoleranta la lactoza, nuci-alune, etc.  Majoritatea problemelor de sanatate cu care se confrunta, se datoreaza acumularilor de resentimente, gelozie si furie. Toate acestea duc la probleme ale stomacului, tractului digestiv.


  Cand le place ce au in farfurie, Scorpionii manaca fara sa-si dea seama si fara sa-si impuna limite, "pe sistem nervos".

 Prin urmare, dulciurile, respectiv  Tortul de Nunta ar trebui sa contina cat mai putine ingrediente, daca se poate blat foarte subtire sau deloc, creme usoare  de tipul crème patisseire, mousse. Tortul de Nunta fara gluten si fara crema, ar fi ideal. Un tort dramatic, in culorile dominate zodiei lor: rosu si negru, (zodia fiind guvernata de planeta Marte si Pluton spun astrologii), i-ar reprezenta perfect pe Scorpioni. Pasionati de bucătărie, Scorpionii fac fixatii pe anumite feluri culinare, prajituri. Mai exact, perseverenti fiind  în convingeri și decizii daca au pe masa un preparat care nu corespunde standardelor lor de aspect / ingrediente, nici macar nu vor sa guste.  Astrologii ii descriu ca dominatori, tipicari si cicalitori fiind decisi sa nu le lase partenerilor loc de creativitate și de afirmare a propriei personalități. Astfel,  Tortul de Nunta ca si aspect, ingrediente, gust,  le apartine in exclusivitate nativilor Scorpion.

 Daca mergi la nunta unui Scorpion, nu te astepta neaparat  sa-ti placa tortul desi… n-ai cum sa-l uiti!


 "Cazi ca sa te ridici" sau  vorba lui Goethe "Mori ca sa devii" Tortul de Nunta,  propus este cu totul special si atipic: Tortul Piramida sau Tortul Conic.

  Fie ca este vorba despre un Tort Ecler, Pricomigdala, Macarons sau pur si simplu o Piramida din Gogosi ori Galusti cu Prune, tortul trebuie sa-i placa Scorpionului - atat!


  Scorpionul este un partener fidel și un aliat prețios atâta timp cât îi împărtășești interesele și convingerile, altfel nu mananci tort.