vineri, 30 septembrie 2016

RETETA BLAT DE TORT - PANDISPAN cu lămâie







  • 3 oua
  • 70g unt
  • 195 g zahar
  • 320 g faina
  • 1 pahar cu iaurt
  • 3 pachetele de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 lamaie mare zemoasa
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachetel praf de copt
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • nuca de cocos

Mod de preparare
Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat ,esenta de vanilie,coaja de lamaie , zeama de lamaie si iaurtul.Amestecam bine dupa care incorporam usor,putin cate putin, faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Dupa ce amestecam bine turnam compozitia rezultata intr-o forma (eu am folosit o forme de yena rotunda) pe care am tapetat-o cu unt. este gata facuta(facem testul scobitorii)scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,dupa care rasturnam cu grija prajitura (folosind eventual un cutit cu lama mai mare pentru a se desprinde mai usor de pereti)pe un platou.Pudram cu zahar pudra si nuca de cocos.