sâmbătă, 19 mai 2018

Reteta blat de Tort cu Lămâie si Soc - Tortul Miresei 2018 - Meghan Markle








Tortul Miresei, la Nunta Printului Harry cu Meghan Markle, este un Tort traditional englezesc cu lamaie, soc si ciocolata alba





Se stie ca Tortul Miresei Meghan Markle, este un Tort cu Lamaie si Soc. Nu stiu daca reteta tortului este cu exactitate aceasta, dar daca vreti reteta unui tort regal, cu siguranta aceasta se potriveste.




Pentru blat de tort cu lamaie:
225g unt
225 g zahăr brun
4 ouă medii
225 g făină
Un plic praf de copt
Sare –un praf
Coaja dela o lamaie
4 linguri ulei floarea soarelui
 
Pentru siropul din flori de soc:
100gr flori de soc
Zeama de la o lamaie
50 g de zahăr
 
Pentru crema de ciocolată albă:
100g ciocolată albă
5 ouă
320 g de zahăr
320g unt
O fiola esenta vanilie
O fiola esenta lamaie
Cum se pregateste blatul de tort cu lamaie si sirop de soc
Ideal este ca toate ingredientele sa fie la temperature camerei, ouale si untul ar trebui scoase din frigider cu o ora inainte de a incepe preparatea blatului
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C
Se cântărește făina, praful de copt, sarea și coaja de lamaie într-un bol separate. Praful de copt poate fi stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul, pana cand zaharul se incorporeaza si granulele se dizolva
Setați mixerul la viteză mică, apoi adăugați treptat jumate din amestecul din bolul cu faina, praf de copt si coja de lamaie, incorporati, adaugati aouale – incorporati, continuati cu ce a mai ramas din amestecul din bolul cu faina, praf se copt si coaja de lamaie. La final incorporate ce cele 4 linguri cu ulei de floarea soarelui.
Coaceti blatul intr-o tava pentru tort sau o cratita tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.
Timpul de coacere difera in functie de cuptor, de la 45 min. la o ora. Incercati blatul cu o scobitoare, cand este copt, scobitoarea este curata, fara aluat lipit de ea.
Pentru siropul concentrate de soc:
In 250 ml apa, se infuzeaza florilede soc. Cand apa clocoteste, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se lasa vasul acoperit 10 minute,se strecoara siropul  si se insiropeaza blatul. Si blatul si siropul trebuie sa fie la temperature camerei. In locul siropului de soc, se poate folosi socata, gata preparata.
Pentru cremă de ciocolată albă:
În timp ce blatul se răceste, pregătiți cremă de unt cu ciocolata si suc de lamaie
Se topește ciocolata albă într-un castron la bain-marie.
Separat, mixati albușurile de ou și zahărul într-un castron rezistent la căldură, apoi puneți-l pe un bain-marie (asigurați-vă că castronul nu atinge apa din cratița) Se amestecă continuu până când zahărul se dizolvă complet (aproximativ 10 minute), iar amestecul trebuie să înregistreze 72 ° c .
Adăugați treptat untul , adăugați ciocolată albă si amestecați pentru a combina. Adaugti  estenta de vanilie si esenta de lamaie.
În cazul în care untul dvs. este prea moale, lasati-l în frigider 15 – 20 de minute.
Taiati blatul in trei, insiropati cu siropul concentrate de soc si umpleti cu crema de ciocolata si lamaie.




vezi  aici si alte retete pentru Tortul Miresei