https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

26 ianuarie 2023

Retete cu Cafea


Cafeaua, deși considerată produs de lux, a intrat pe lista zilnică de consum pentru mulți dintre noi, devenind cel/cea mai popular/ă: produs/ bautură / aliment/ invitație /remediu, etc.






 Pe rețelele de socializare, vedem cănile / ceștile de cafea atat de des, incat se par a fi nu doar “all inclusive” ci chiar obligatorii! Motiv pentru care, am căutat să găsesc cele mai interesante  moduri  în care cafeaua este preparată / consumată pe glob.


1 Ceștile / cănile de Cafea Africană – conțin multe semințe , arome.

















Există mai multe rețete pentru cafeaua Africană, dar cea care se remarcă  are ca ingredient: gălbenuș de ou - lapte - zahar - cafea fierbinte. Rezultatul este asemănator unui desert din cafea, aromat si cremos





2 Ceștile / cănile Cafea Finlandeza








În mod tradițional Finlandezii , servesc brânzeturi nu alături de cafea ci chiar în cafea. Branza se taie în bucăți mici și se pune în partea de jos a paharului, apoi acesta se umple cu cafea . După ce s-a luat o înghițitură de cafea, se serveste o bucată de brânză .



3. Ceștile / cănile Cafea Marocana

Aceasta cafea, contine amestec de condimente și semințe, cum ar fi  semințe de susan , piper negru si nucsoară dar și fasole.



4. Ceștile / cănile de Cafea din Turcia

Cafeaua clasica turceasca, este cea la ibric, simplă. Se poate întalni alături de aroma dată de nucsoară sau alte arome . Deoarece cafeaua este foarte importantă pentru cultura turcă, UNESCO a pus acest produsl de pe listă patrimoniului cultural al umanității în 2013 .



5. Ceștile / cănile de Cafea Mexicana










În mod tradițional, aceasta cafea este preparată într- o oală de lut și turnată în cesti din argilă ca  să-și păstreze aroma. Pentru îndulcirea cafelei se folosește zahărul brun iar ca aromă scortisoara.



6. Ceșile / cănile Bombon Cafe , Spania












Bombon Cafe este un amestec de cafea cu lapte condensat, separat în straturi vizibile. Aceasta este o băutură foarte frecventă în Valencia .




7. Ceștile / cănile Espresso Romano , Italia












Espresso  este servit cu o felie de lămaie. Probabil aciditatea dată de lamiae îmbunătățește aroma de cafea.







8.  Cum arată o cană/ ceașcă cu cafea in  Germania?

Aici, cafeaua este o combinație de cafea neagră, cremă de rom și spumă de lapte- friscă .



9. Ceștile / cănile Café Cubano , Cuba











Contin  cafea pură , fara zahăr , fără lapte, întotdeauna servite cu produse de patiserie .




10. Cănile/ ceștile de cafea din Etiopia

Aici, cafeaua, nu este doar o băutură! Exista un întreg ritual. Acesta începe cu prăjirea , măcinarea boabelor de cafea și pregătirea cafelei în fața celor care o servesc.



Prieteni sa fie:) cafea se gaseste !

Daca ti-a placut te rog da share pe pagina / grup facebook. Multumesc!
Vezi  cum se face cafeaua cu caimac