vineri, 10 aprilie 2020

Semnificatia Florilor - Prima floare din lume!

Semnificatia florilor si de ce se dau flori la inmormantare, nastere, botez, cununia civila sau diverse evenimente.

Paradoxal, primii locuitori ai planetei nu au fost oamenii sau animalele ci florile. Astfel se face ca la nastere, botez, cununie sau zile de nastere si evenimente cel mai potrivit cadou sunt florile.Cu totii stim ca viata noasta pe Pamant, a inceput odata cu Adam si Eva.  Dar unde au fost lasati pe Pamant, unde este locul in care ei s-au intalnit , au trait si au dat nastere omenirii? Unde? 

 

Wenzel Peter (1745-1829) Adam and Eve in the Garden of Eden

 
"Acum putem să datăm anumite evenimente într-un mod foarte precis. Am găsit o mutaţie unică, care arată că trei linii genetice străvechi s-au unit în urmă cu 48.000 de ani, plus sau minus câteva sute de ani. Acurateţea acestei datări este extraordinară", a spus profesorul Bustamante.

Oamenii de ştiinţă sunt însă de părere că "este extrem de puţin probabil" ca Adam şi Eva să fi fost "exact contemporani".

Însă, potrivit unui studiu realizat recent pe 69 de bărbaţi din zone diferite de pe Glob, "Adam cu cromozomul Y" a păşit pe Pământ în urmă cu 120.000 de ani - 156.000 de ani, mult mai devreme decât credeau oamenii de ştiinţă.

Această datare recentă îl plasează pe Adam mult mai aproape - ca interval de timp - de Eva, care a apărut pe Pământ în urmă cu 99.000 de ani - 148.000 de ani.

Vre-o 10.000 de ani ? Atat a asteptat Adam, pana cand... din coasta sa, a aparut Eva? oho!

Rata anuală a mutaţiilor a fost apoi estimată prin compararea cu un eveniment cunoscut - apariţia primelor aşezări umane în cele două Americi în urmă cu circa 15.000 de ani.

Universitatea Stanford, a dat publicitatii acest studiu, adaugand:  "Adam si Eva au trait in Africa in aceeasi perioada, dar nu s-au intalnit !"

What ? 

Ei, cercetatorii! In loc sa ne dumireasca, ne-au incurcat mai tare.

S-o luam cu inceputul. Pangeea!

Inainte de a fi Terra, cu cele cinci continete, Pamantul, a fost un singur continent : Pangeea.

Numele Pangeea a apărut prima dată în ediția din 1920 a Die Entstehung der Kontinente und Ozeane, când Wegener s-a referit la vechiul supercontinent ca "Pangaea a Carboniferelor". Wegener a folosit forma germanizată "Pangäa", însă termenul a intrat în literatura științifică în forma latinizată "Pangaea".

Acest supercontinent, este datat cu aproximativ 300 de milioane de ani în urmă, și a început să se despartă cu aproximativ 175 de milioane de ani în urmă. 

Pe atunci, nu erau nici dinozauri, nici albine , nici fluturi, nici macar nu ploua!

Si totusi, a aparut prima floare! Da, plantele,  copacii, florile, au fost primele care au populat planeta.Plantele au aparut pe Terra in urma cu peste 457 de milioane de ani , de fapt, de atunci se pare dateaza algele. Pe masura ce acestea au ocupat suprafata terestra, au evoulat in plante. Plantele nu ar fi putut evolua, daca nu ar fi existat un strat suficient de consistent de ozon, care sa blocheze radiatiile si sa le permita sa se adapteze noilor conditii de viata.

Florile au aparut la milioane de ani distanta fata de plante. Pana acum, se credea ca primele fosile de flori au o "vechime" de aproximativ 130 de milioane de ani, insa noul studiu al cercetatorilor americani arata ca florile au o origine mult mai indepartata si ar ar fi aparut pe Pamant in urma cu peste 200 de milioane de ani.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat o cercetare ampla asupra florii Amborella, unica urmasa in viata a primei plante cu flori- din Noua Caledonie!
 


Charles Darwin a numit aparitia florilor pe Terra "misterul abominabil", deoarece nu reusea sa isi explice cum si cand au ajuns plantele gimnosperme (fara flori) sa aiba inflorescente. Daca astazi, oamenii de stiinta pot da acest raspuns: ‘’prin duplicarea de genom’’, preocuparea asociatiilor de mediu este ca aceste flori, primii martori ai vietii pe Terra, sa nu dispara. 


Daca Adam, pentru a o cuceri pe Eva  i-ar fi dat  o floare si aceasta ar fi fost Amborella, poate  au trait aiciIn concluzie,

Primii locuitori ai pamantului au fost florile, tot ele vor fi si ultimul. Acesta este motivul pentru care ele insotesc existenta noastra de la inceput si pana la sfarsit si tot acesta este motivul pentru care FLORILE NU SE REFUZA, ar fi ca si cum am refuza faptul ca existam. Ce flori se duc la inmormantare, nastere, botez, cununia civila sau diverse evenimente?  Conteaza mai putin. Impotrant este sa daruim si sa primim flori!