vineri, 28 octombrie 2016

Miere Naturala TEST si PROPRIETATI TERAPEUTICE




La o prima vedere, atunci cand cumparam miere, putem privi borcanul !
Mierea naturala, prezintă impurităţi naturale: polen, microparticule de ceară şi uneori propolis. Are o textură fină, se prelinge şi nu face spumă. Mierea contafacuta-  face spuma.



De asemeni, ar trebui sa stim ca mierea de floarea soarelui și cea polifloră cristalizează (dupa aproximativ 2-3 luni)!
Mierea de salcâm și cea de mană cristalizeaza foarte greu, dupa aproximativ un an !
Mierea poate redeveni fluidă dacă este pusă în apă caldă, maximum 40 de grade. Dacă temperature apei este mai mare își pierde din proprietăți (de aceea nu este indicat să puneți miere în ceaiul fierbinte nici in prajituri care necesita coacere).



Cateva teste simple , pentru a verifica acasa daca mierea este naturala sau contrafacuta !
1-Testa vasului cu apa- Amestecati mierea in apa rece.
- Mierea naturala , fiind mai grea (are o densitate mai mare) cade pe fundul paharului,  nu se imprastie rapid in apa si nu pluteste in apa
-Cea contrafacuta are o densitate mai mica si ar trebui sa se dizolve.
2- Testul linguruii -introduceti o lingura in borcan, apoi ridicati-o si lasati sa curga mierea.
-        daca mierea curge continuu, fara sa se desprinda in picaturi, atunci cel mai probabil mierea este naturala.
-        Mierea contrafacuta, curge discontinuu, in picaturi
3- Testul chibritului- Tineti un chibrit aprins deasupra unei lingurite de miere.
-daca e naturala, mierea se va topi si nu va incepe sa sfaraie imediat.
- mierea care contine apa , se comporta ca atare si sfaraie
4- Testul colii de hartie - Puneti putina miere pe o foaie de hartie.
-mierea naturala ramane intacta
-daca pata umeda se raspandeste pe suprafata hartiei, atunci mierea este contrafacuta.
5- Testul creionului -  Puneti miere intr-o lingura apoi amestecati cu un creion chimic aproximativ 1 min.
-in cazul in care culoarea nu i se modifica, este naturala.
-daca mierea se coloreaza este posibil sa nu fie naturala. In cazul in care culoarea nu i se modifica, este naturala.
6-Testul inoxului incalzit - Încălziţi o bucată de sârmă inoxidabilă sau o lingura din inox şi introduceţi-o în miere.
Un produs de calitate se va lipi de metal şi nu se va prelinge înapoi în borcan când sârma/lingura este scoasă din miere.
7- Testul painii -  Puneți o bucată de pâine veche în miere. Verificati dupa 10 minute
–daca mierea este naturala, painea ramane solida
-daca mierea este contrafacuta, painea de inmoaie



Mierea -  remedii naturiste




-Mierea de salcim - efect calmant


-Mierea de castan - decongestioneaza ficatul si prostata, favorizind circulatia sanguina


-Mierea de mar este tonica si antidiareica


-Mierea de tei - este calmanta si sedativa


-Mierea de papadie - este depurativa si usor laxativa


-Mierea de rapita - este indicata in tratamentul local al ulcerelor varicoase


-Mierea de mure este tonica si antidiareica


-Mierea de salcim galben japonez - este antihemoragica, micsorind timpul de coagulare si regleaza menstruatia, influenteaza functiile digestive


-Mierea de cimbrisor - este antiseptica, pectorala si afrodisiac

-Mierea de Mana - este singurul tip de miere care nu este extrasa de albine din polenul florilor ci din rasinile de brad. Poate fi consumata de catre persoanele alergice la polen, fiind bogata in minerale si bioflavonoide, recomandata ca adjuvant pentru: spasmofilie, rahitism la copii si adolescent, osteoporoza si afectiuni articulare la adulti si varstnici, persoaenele cu sistem imunitar slabit.