https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

03 mai 2022

Cele mai frumoase locuri din lume - Argentina

Sunt multe locuri frumoase in lume,dar astazi deoarece ploua si vreau sa ajung deasupra norilor, va iau cu mine intr-o plimbare cu trenul.

Trenul care duce spre nori, este o cale ferata in provincia Salta, Argentina. Cea de-a treia cea mai mare cale ferată din lume, a fost construită inițial din motive economice și sociale, dar acum este destinata exclusiv turistilor fiind cale ferată de patrimoniu.
Intre cer si pamant, se plimba un tren! Este cat se poate de real. Urci?



Salinas Grandes, sau Marea Sarata din Argentina, se intinde pe 80 de mile. Vazuta in fotografii, pare o imensa intindere de zapada. In realitate, este un lac uscat de sare. Imaginea spectaculoasa apare atunci cand ploua, deoarece marea devine o oglinda uriasa.
La Salinas Grandes este dificil de ajuns, dar odata ce ati Ajuns in Bolivia sa vedeti Salar de Uyuni, veti dori sa va luati pantofii de trekking.



Peștera mâinilor (Cueva de las Manos) este o locatie care trebuie vazuta in Argentina.

Este de departe una dintre cele mai spectculoase locatii ale provinciei Santa Cruz. Renumita pentru urmele de mâini, care datează conform estimarilor cu carbon de acum 9 000 de ani, pestera a fost locuita de mai multe generatii, ultimii ocupanti ai pesterii fiind in jurul anului 700, probabil de strămoșii poporului Tehuelche. 

si ei vor sus!