https://acasa-la-nevasta.blogspot.com/p/aperitive-festive.html

17 noiembrie 2023

De unde vin Dacii? Templul Dacic din Egipt - Ad Dakka

 

De unde vin dacii?   

Un popor, un neam, o tara, o familie, nu pot fi construite fara a sti povestea inceputurilor. Unde avem radacini? Cine suntem? De unde venim? Pe cine avem alaturi? Si cheia…? Care este cheia cu care deschizi poarta spre cine sunt ei, cine esti tu?

Uraeus cu cap de Leoaica- templul din Pselkis (Pr-Slkt/Pr-Slq, numit  "Dakka"), Kush/Nubia de Jos




Sekhmet era fiica zeului soarelui, Ra


Egipt, destinatia exotica spre care noi plecam in vacanta atrasi de povestea civilizatiei antice sau locul de unde noi..., D’aci, am venit !?

 


Templul Dakka - locul de obarsie al tribului Dac?

Templul Ad-Dakka sau el-Dakka, in limba araba sau Templul Pselqet in egipteana ori in  greacă: Pselchis.

Localizat in  Nubia (este descrisă in Biblie ca o regiune bogată în aur, bdel-lium și onix în Geneza 2.11. ce marchează limita sud-vestică a Edenului , vechiul Egipt, astazi trei sferuri din Nubia se afla in Sudan și aproximativ un sfert din teritoriul său în Egiptul modern),  regat antic independent,  inca pastreaza simbolul leului cu coada de sarpe, cel pe care noi il stim ca fiind steagul dacilor, leul transformat de disidenti rau intentionati in varcolac, ‘’lupul’’ cu coada de sarpe (simbolul orasului Roma), ''vampirul energetic al Romaniei- Dracula''.

El-Dakka, nu pare a fi deloc o coincidenta de nume cu Dacia.

Plăcuţa imprimă de către Burebista, gasite la Sinaia (Bucegi),  prin care oferă unele drepturi bastarnilor, mentioneaza numele Daciei scris cu ''k'' ,există şi referiri la legile şi tradiţiile pe care le respectau geto-dacii.BASTARNY  ΩE NI  NYDV BIO ASY.   TISEΩ TEPUE SO EKYΩ DABO MAHEANΩ, POE  KAYΩ  MAYRE BERO RYΩMYONU  SΩ ΩN SONTIΩ DABΩ GeETO DAKI  DERΩ  A  ZABELΩ  LOE  BΩERYBESTO.  Nobilul Boeribista conducătorul cetăţii geţilor pentru toţi morţii devotaţi lui Ra, în faţa zeilor a bătut (ciocănit) aceste legi  ale pământului nostru care se pot vedea pe ştraifuri (fâşii) la al nostru Ra luminosul sfânt unde sunt în totalitate

Asa aratau probabil si ,,Tablele Legii", cele doua bucati de piatra pe care erau gravate cele 10 porunci, gasite de Moise pe muntele Sinai!

vezi sursa


Foarte posibil, tribul Dac, Geto-dac, isi are obarsiile in Egiptul antic, fiind unul dintre triburile Palestiniene plecate din Egipt odata cu exodul palestinienilor in cautarea pamantului fagaduit de Tatal Ceresc.

Nu va imaginati ca au venit toti odata care calare, care imbarcati pe vapoare cu neveste copii si soacre. Cei care circulau erau negustorii, marinarii, razboinicii. Ei au adus povestea unei civilizatii, civilizatia mesototama. Povestea a fost adoptata si adaptata diverselor regiuni devenind povestea Culturii Universale: Exodul Biblic!

Conducatorul lor a fost Moiese . Moșé Rabenu, „Moise Învățătorul nostru” in ebraica  sau Zamolxe in limba Daca, Mosul, zeul Mos, Zeul Om. 

Sinaia (Sinai?), Bucegi (Buceag =ungherul magic = tribul Magi = craii de la rasarit plecati in cautarea Pruncului Sfant, urmarind Steaua de la Rasarit = Regulus din constelatia Leului). 

Reprezentat in relieful romaniei de Vf. Omu- Bucegi, complexul Sfinxul -Babele, Pestera Ialomitei, Caraiman si raul cu cea mai pura apa din lume: 7 Izvoare, muntele si apa sfanta a Kogaiononului este pomenita pe tabla mormamtului Imparatului Traian, Columna "Dacica" de la Roma (vezi aici). Pe soclul columnei, la vedere, este Steagul Dacilor care nu reprezinta un Lup ci un Leu de Pestera (leoaica, leul antic, stramosul leilor care aparent semana cu un lup dar mult mai masiv si ca fizionomie a capului aducand cu dragonul pe care noi l-am vazut in filme; (vezi aici). De aici confuzia (voita?) atat de catre cei care au vrut sa schimbe simbolul dacilor Leul (care reprezenta o constelatie) cu Lupul, simbolul Romei, cat si de noi cei care am preluat Lupul ca simbol al Dacilor.

Insasi denumirea orasului unde au fost gasite tablitele, Sinaia, este apropiata de denumirea Muntelui Sinai, ''Muntele lui Moise'', munte biblic care are o posibila localizare in Peninsula Sinai din egipt, munte mentionat atat in Biblie -Cartea Exodului si in Coran, Munte unde Moise a primit cele zece porunci, munte biblic pe care istoricii si arheologii moderni inca nu stiu sa il localizeze. 

Pe peretii acestui vechi templu, Dakka,  datat secolul III i.Hr.,  construit initial ca altar de catre regale meroitic numit Arqamani (sau Ergamenes II) în colaborare cu Ptolemeu al IV-lea, regasim reprezentarea steagului Getodacilor, leul care tine pe cap sarpele, simbolul pamantean al constelatiei unde se afla steaua urmata de magi in cautarea pruncului sfant, constelatia Leului, sub care se afla Constelatia Hidra sau sarpele, scara pe care ingerii coboara si urca spre cer.



Doi lei, păzesc intrarea şi ieşirea din lumea subpământeană si ofera cheia egipteana care dezleaga misterul lumii vechi si noi, o cheie astrologica spre constelatii si spre vechea religie, Mithra, precursoarea crestinismului.






Unul dintre lei priveşte spre vest, unde apune soarele şi unde îşi începe călătoria nocturnă, unde este împărăţia morţilor; celălalt animal priveşte spre est, unde, în fiecare dimineaţă, soarele se ridică din nou din împărăţia întunericului. Cei doi lei păzesc intrarea şi ieşirea din lumea subpământeană. Despre cel căruia i se deschide poarta spre lumea subpământeană un text din pirmaide spune: ,,Deschise îţi sunt aripile uşii lui Aker!" Intre cei doi lei se afla cheia. Cheia imparatiei cerurilor, cheia de la Poarta Raiului. (Nu intamplator se spune ca primul Papa a fost Sf. Petru , tot Petru va fi si ultimul Papa. In Romania, se afla cele mai multe temple Mithra, peste 300 la numar, Vaticanul este el insusi asezat pe un templu Mithra. Simbolul Mitrha vezi era Leul legat de pamant printr-un sarpe, tinand in mana cheia de la Poarta Raiului). Faraonii primeau o amuletă sub formă de ankh la naștere. Ankh-ul a fost pentru vechii egipteni simbolul Vieții Veșnice, cheia care deschide poarta dintre lumi, crucea egipteana pazita de leii templului Dakka, Dacii, Cavalerii Templieri.

 




Asimilat crestinismului, Aker, este nimeni altul decat Sfantul Petru, detinatorul cheii raiului sau cheii Ankh, crucea egipreana sau cheia egipteana ,  primita de faraoni la nastere, ca simbolul Vieții Veșnice, cea care deschide poarta dintre lumi. 





In perioada crestina a egiptului, fațada pronaosului a fost schimbata pentru a fi  transformată într-o biserică, iar picturile creștine erau încă vizibile aici în secolul al XX-lea înainte ca templul să fie învăluit de inundațiile Nilului. Templul lui Dakka s-a prăbușit în 1908–1909 și a fost ulterior reconstruit de Alessandro Barsanti.



Mutandu-ne tot in Egipt, privind Leul din Luxor si reprezentare faraonului, intelegem ca acoperamantul de pe capul faraonului si barbisonul acestuia sunt nimic altceva decat coama unui animal, Constelatia Leului si Constelatia (sarpelui ) Hidra. 



Un hibrid dintre un dinozaur (asa cum apare leul reprezentat adeseori in picturile din bisericile crestine ) un crocodil, un hipopotam, apare adesea in reprezentarile grafice de pe peretii piramidelor. În mitologia egipteană, acest animal mistic, stramosul animalelor terestre, crocodilul cu coama de leu, este Taweret , zeița egipteană a nașterii, protecției și a fertilității. Numele "Taweret" ( Tȝ-WRT ) înseamnă "ea care este mare" sau pur și simplu, "mare este" o adresă de pacificare comună zeităților. Epitetele care definesc aceasta zeitate sunt:  "Lady of Heaven", "Doamna apei pure", "Doamna nașterii și Casei".



 Paradoxul este ca aceasta zeitate, Taweret, apare in zodiacal egiptean in perioada 7martie- 9aprilie, fiind echivalentul occidental al zodiei pestilor.




 Intamplator? Romania, astazi, are forma unui Peste. Pe vremea lui Decebal, Romania avea forma unui cap de leu, cu gura spre gurile Dunarii, in apropiere aflandu-se insula Sarpelui. vezi Fiecare stea, constelatie din cer, are un corespondent pe pamant. Asa cum piramidele corespund celor trei stele din constelatia Orion, este foarte posibil ca corespondentul Romaniei sa fie pe cer aceasta stea, Messier 105 din constelatia Leului – 36.6 milioane ani lumina de Pamant, aflata langa constelatia Hidra- sarpele. Daca  Mesia = Mesager, posibil Messier 105 = locul de unde vin mesagerii = Poarta Raiului? Atunci se leaga si nu intamplator, Romania este numita Gradina Mariei, Gradina Maicii Domnului. In timp, mesagerii, cei care pazeau relicvele sfinte si propovaduiau despre Mesia s-au dovedit a fi atat calugarii, preotii dar si templierii, cavalerii teutoni, oamenii liberi propulsati de caii lor putere, motoarele care-i poarta acolo unde ii duce sufletul!


Leul, in zodiacal egiptean este reprezentat de Aker 6 august-5 septembrie. Imaginile îl arată pe Aker trăgând barca soarelui, care simbolizează călătoria nocturnă a soarelui prin împărăţia lui Aker.


Povestea luptelor sarpelui Apep impotriva lui Ra, au fost scrise in timpul Noului Regat. Povestea spune ca Apep trebuie sa stea sub Poarta Raiului, pentru a nu intra in lumea muritorilor. Acest lucru l-a determinat sa faca parte din lumea intunericului. 

zeul Ra, luand forma Marii Pisici distruge fortele intunecate ale lui Apep


 

Curiozitate! Una dintre cele mai utile invenţii egiptene pentru viaţa de zi cu zi a fost încuietoarea pentru uşi, care a apărut pentru prima oară în jurul anului 4.000 înaintea erei noastre. Sistemul se baza pe un şurub cu diverse scobituri care se conecta la o încuietoare cu mai mulţi pini. În momentul în care introduceai o cheie cu o anumită configuraţie, pinii erau împinşi în faţă şi permiteau deschiderea uşii.

     

    

Intr-o paralela cu Crestinismul, una dintre scenele memorabile este ‘’Cina cea de Taina’’ unde Isus este inconjurat de 11 ucenici. Pictura “Cina cea de Taina” este una dintre cele mai mari capodopere ale Renasterii, creata de maestrul si enigmaticul Leonardo Da Vinci. Opera de arta este considerata fenomenala mai ales prin complexitatea subiectului biblic pe care aceasta il atinge. Simbolismul picturii si a fiecarui personaj in parte este marcat de expresia „Adevărat grăiesc vouă, că unul dintre voi Mă va vinde”. Alaturi de Isus, in stanga sa, sta Ioan. Exista numeroase teorii care promoveaza ideea ca acest personaj nu ar fi Ioan ci Maria, Maria Magdalena, al unspresecelea ucenic al lui Isus, reprezentarea zodiei fecioara, caci fiecare personaj al acestui tablou, reprezinta o zodie, o intreaga constelatie,  un om intreg, echilibrat si liber sa isi asume propriile decizii, sa construiasca realitatea pe propriile principii: etice, morale, sociale; sa iubeasca , sa viseze, sa spere fara a se dezice de trecut, de sine, de ceea ce este. OM!

                                             Dar aceasta este alta poveste. Next Lvl!